Dve bombe eksplodirale su danas u centru Kaira, a za sada nema informacija o poginulima ili povređenima, javili su lokalni mediji.

Bombe kućne izrade bile su postavljene u kanti za smeće blizu jedne srednje škole u četvrti Imbaba, saopštila je policija.

Do eksplozije je došlo u trenutku kada je policijsko vozilo za transport zatvorenika prolazilo blizu te lokacije, preneo je TASS.

Stručnjaci za demontiranje bombi ogradili su mesto eksplozije i pretražuju da li na području ima još eksplozivnih naprava, izvestio je egipatski dnevnik "Ahram" na svom veb sajtu.

Nasmrtonosniji bombaški napadi u Egiptu dešavaju se na Sinajskom poluostrvu, udaljenom ali strateški važnom području, koje se graniči sa Gazom, Izraelom i Sueckim kanalom, ali manje eksplozije sve su češće u prestonici i drugim gradovima, naveo je Rojters.

U februaru, u eksploziji bombe ispred jednog restorana u Imbabi, poginula je jedna osoba.

Jedna egipatska ekstremistička grupa povezana sa Islamskom državom preuzela je odgovornost za napade na dva vojna punkta na Sinaju u petak, u kojima je poginulo 15 vojnika i dva civila.