Papa Franja: Krštenje je za sve, pa i za Marsovce

Tanjug

12. 05. 2014. u 21:46

Papa Franja izjavio je danas da svako ima pravo na krštenje i da bi čak i vanzemaljci mogu da dođu i zakucaju na vrata crkve, tražeći da budu kršteni

VATIKAN - Papa Franja izjavio je danas da svako ima pravo na krštenje i da bi čak i vanzemaljci mogu da dođu i zakucaju na vrata crkve, tražeći da budu kršteni.

Hrišćani ne mogu da "zatvore vrata" bilo kome ko traži da bude kršten, čak i ako su to "zelena bića s dugačkim nosevima i velikim ušima, kao što ih deca predstavljaju na crtežima", poručio je papa Franja na današnjoj misi, a prenosi Vatikanski radio.

"Ako sutra, na primer, stigne ekspedicija Marsovaca i neki od njih dođu kod nas, a jedan kaže:"Ja želim da se krstim!", šta će onda biti?", zapitao se poglavar Rimokatoličke crkve.

On je istakao da krštenje ne sme biti odbijeno, naročito kad su u pitanju deca čiji su roditelji možda prekršili zakone crkve, recimo, živeći u nevenčanoj zajednici, preneo je Frans pres.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

momcilo

13.05.2014. 02:04

ima ove malteske nacisticke krstove, drugo pap antihrist lupa. U toj njegovoj prici spoju bajke I realnosti se ipak slabo snalazi, krsten moze biti samo onaj ko se spasava od smrti, a to su gresnici. ljudima je zabranjeno opstenje (razgovor) sa demonima, tako da I u papinoj djavoljoj bajci bicima slicnim ljudima , bi bilo zabranjeno da ragovaraju (opste) sa smrtnicima, gresnicima ljudima koji su ubili sina bozijeg. papa odradjuje svojim bajkama I lazima posao za antihrista, jezuita