Donjeck i Lugansk proglasili nezavisnost, Kanada: Sankcije za 12 ruskih zvaničnika

Novosti online/ Agencije

12. 05. 2014. u 09:32

Šefovi diplomatija zemalja članica Unije dogovorili su se da dodaju nova imena na listu ruskih funkcionera kojima je zabranjeno da putuju u EU i koriste usluge evropskih banaka

Ukrajinska vojska minobacačkom paljbom napala je istočni grad Slavjansk sa brda Karačun.

Samoproglašena „Luganska Narodna Republika“, čiju su nezavisnost podržali žitelji regiona na referendumu, obratiće se Ujedinjenim nacijama i međunarodnoj zajednici sa molbom za međunarodno priznanje.

Vršilac dužnosti predsednika Ukrajine Aleksandar Turčinov osudio je referendum o nezavisnosti Donjecke oblasti i Luganska i nazvao ga nelegalnom farsom.


EU MINISTRI DANAS O UKRAJINI

Šefovi diplomatija zemalja članica Evropske unije okupiće se danas u Briselu na dvodnevnom sastanku Saveta za spoljne poslove.

Zvanično, glavna tema su pripreme za predstojeći završni samit prvog polugođa, koji će se održati krajem juna, ali očekuje se da ukrajinska kriza ponovo dominira debatom.

Tanjug iz diplomatskih izvora saznaje da se ne očekuju drastični potezi, ali da će "crna lista" EU sa imenima ruskih funkcionera kojima je zabranjeno izdavati vize i dozvoliti raspolaganje novcem u evropskim bankama biti proširena za još nekoliko imena.

Za sada ta lista, koju je Savet dosad u više navrata dopunjavao, obuhvata 48 ljudi.


TURČINOV: REFERENDUM JE NELEGALNA FARSA

Vršilac dužnosti predsednika Ukrajine Aleksandar Turčinov osudio je jučerašnji referendum o nezavisnosti Donjecke oblasti i Luganska i nazvao ga nelegalnom farsom.

Turčinov je referendum održan u istočnim delovima Ukrajine nazvao farsom koju je inspirisala Rusija da bi destabilizovala Ukrajinu i srušila rukovodstvo u Kijevu, prenosi Rojters.

On je izjavio da izbori na kojima su, kako je rekao, "pro-ruski pobunjenici" proglasili većinsko glasanje za raskid sa Kijevom, nema legalne konsekvence za Ukrajinu.

"Ovaj proces inspirisalo je rukovodstvo Ruske Federacije i destruktivan je prema ekonomiji Donjeckog i Luganskog regiona, preti životu i dobrobiti građana, a cilj je - destabilizacija situacije u Ukrajini, remećenje predsedničkih izbora zakazanih za 25. maj, kao i podrivanje ukrajinskih vlasti", rekao je vršilac dužnosti predsednika Ukrajine.


EŠTON: KLJUČNO JE ODRŽATI IZBORE U UKRAJINI

Visoka predstavnica za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton izjavila je jutros, uoči početka sastanka šefova diplomatije zemalja članica Evropske unije, da su predsednički izbori ključni za dalji razvoj događaja u Ukrajini.

"Izbori su od suštinske važnosti, jer će građanima Ukrajine omogućiti da se izjasne o svojoj budućnosti", rekla je Ešton.

Ona je najavila da će danas biti reči i o referendumima u Donjecku i Luganjsku, koje EU smatra nelegalnim i nelegitimnim.


UKRAJINSKA VOJSKA NAPALA SLAVJANSK

Ukrajinska vojska je jutros minobacačkom paljbom napala istočni grad Slavjansk sa brda Karačun, a izveštaja o žrtvama, zasad nema, javila je s mesta napada agencija Itar Tass.

Minobacačka paljba započela je oko pet ujutro po lokalnom vremenu, a eksplozije su se čule u intervalu od po jedan minut.

Nacionalna garda gađa kontrolne punktove, ali ima nekih izveštaja da su granate pogodile stambene kuće.


KREMLJ: POŠTUJEMO REZULTATE REFERENDUMA

Rusija je danas saopštila da poštuje rezultate referenduma u dva regiona na istoku Ukrajine i da očekuje njihovu primenu mirnim putem.


LAVROV: VISOK ODZIV

Ruski ministar inostranih poslova Sergej Lavrov izjavio je danas da je odziv na juče održanim referendumima u Donjeckoj i Luganskoj oblasti na istoku Ukrajine, bio visok bez obzira na pokušaje da se glasanje onemogući angažovanjem ekstremista-ultraradikala i vojske, teškog oružja protiv civila u kom je bilo žrtava.

Lavrov je na konferenciji za novinare rekao da Moskva polazi od toga da će "praktična realizacija rezultata glasanja proteći na civilizovan način, bez ikakvih recidiva nasilja, uz pomoć dijaloga između Kijeva i Donjecke i Luganske oblasti", prenele su ruske agencije.

Šef ruske diplomatije je ponovio da je u Ukrajini potrebno organizovati nacionalni dijalog na osnovu predloga koje je izneo predsedavajući OEBS-a, švajcarski predsednik Didije Burkhalter.
Ruski ministar je, međutim, izrazio sumnju da bi to moglo da se dogodi u skorije vreme.

"Nisam siguran da će se u tome uspeti u skorije vreme, ali smatram neophodnim pokretanje nacionalnog dijaloga na osnovu predloga predsedavajućeg OEBS", rekao je Lavrov, dodajući i da je to potrebno učiniti "paralelno sa istragama počinjenih zločina".

Ministar inostranih poslova Rusije je rekao da se Burkhalterova "mapa puta" ne obelodanjuje zbog pozicija Vašingtona i Kijeva, ali da Moskva veruje da je to potrebno učiniti što pre.

"Nažalost, neko u Vašingtonu i Kijevu protivi se priključenju (ukrajinskih) regiona u dijalog i baš zbog toga, između ostalog, uprkos našoj spremnosti, 'mapa puta' koju je pripremio predsedavajući OEBS-a, se ne obelodanjuje", naveo je Lavrov.

Prema njegovim rečima, to potvrđuje da Kijev i dalje ne shvata potrebu razgovora sa "svojim sopstvenim narodom".

"LUGANSKA NARODNA REPUBLIKA" TRAŽIĆE OD UN PRIZNANJE

Samoproglašena „Luganska Narodna Republika“, čiju su nezavisnost podržali žitelji regiona na referendumu, obratiće se Ujedinjenim nacijama i međunarodnoj zajednici sa molbom za međunarodno priznanje, izjavio je danas pres sekretar "armije jugoistoka" Vasilij Nikitin, a prenosi Ruska informativna agencija (RIA) Novosti.

"Pripremamo obraćanje UN i međunarodnoj zajednici o priznanju", rekao je Nikitin.

On je najavio da će kasnije popodne na mitingu biti proglašeni zvanični rezultati referenduma i dalje postupanje "LNR".


JANUKOVIČ POZVAO KIJEVSKE VLASTI DA POVUKU VOJSKU

Kijevska "ubilačka hunta" već je ubila više od 300 miroljubivih građana u Ukrajini, rekao je svrgnuti ukrajinski predsednik Viktor Janukovič, koji je pozvao kijevske vlasti da povuku vojsku i naoružanje iz regiona Donjeck, Lugansk, Odesa i drugih i da obustave nasilje i teror nad sopstvenim narodom.

"Apelujem na vas da stanete. Ceo svet je video koliko je ljudi izašlo na referendum! I vi možete da ignorišete te rezultate, ali ni vi ni Evropa ni neke druge zemlje ne možete da priznate da nema terorista i da vodite rat protiv sopstvenog naroda", rekao je Janukovič, prenela je agencija Itar Tass.

Narod svakog dana vidi šta radite sa zemljom. Vi ste već prešli tačku sa koje nema povratka, dodao je Janukovič.

"Apsolutna većina područja Donbas došla je na referendum da da svoj glas bilo kakvoj vrsti državnosti", rekao je Janukovič, koji je istakao da je nestalo strpljenje ukrajinskog naroda.

Prema Janukoviču, narod je glasao protiv situacije u kojoj je moguće da se sopstveni narod nazove teroristima i da počne da se nezakonito ubija.

"Mogu da priznam neke od mojih strateških grešaka sada, ali moje je duboko ubeđenje da ni moć, ni karijera ni finansijski uspeh ne mogu da koštaju ljudski život", rekao je Janukovič.


EU PROŠIRILA SANKCIJE RUSIJI

Šefovi diplomatija zemalja članica Evropske unije dogovorili su se danas da dodaju nova imena na listu ruskih funkcionera kojima je zabranjeno da putuju u EU i koriste usluge evropskih banaka, nezvanično je saopšteno u Briselu.

Evropski diplomata koji je želeo da ostane anoniman rekao je novinarima da je na današnjem sastanku ministarskog saveta odlučeno da se na listu doda još 13 osoba i dve ruske firme, čija će imena biti poznata sutra.

Uz ranije donete mere, evropska "crna lista" obuhvata ukupno 61 osobu, a na njoj su uglavnom bliski saradnici predsednika Vladimira Putina i funkcioneri vojno-bezbednosnog aparata.

Očekuje se da informacija o novim sankcijama bude zvanično objavljena danas popodne.


"DONJECKA NARODNA REPUBLIKA" PROGLASILA SUVERENOST

"Donjecka Narodna Republika" proglasila se suverenom državom, javila je ruska agencija RIA Novosti, pozivajući se na saopštenje "privremene vlade".

SIMETRIČAN ODGOVOR RUSIJE NA ZATVARANJE VAZDUŠNOG PROSTORA

Ruska federalna agencija za avionski saobraćaj saopštila je danas da će simetrično odgovoriti ukoliko Ukrajina zatvori vazdušni prostor ruskim avionima.

Ukoliko se nastavi praksa zabrane letova ruskim avionima do Simferopolja preko ukrajinskog vazdušnog prostora, Rusija će simetrično odgovoriti, navela je agencija, a preneo Itar-tas s.

Rusija do sada nije preduzela nikakve mere, ali će možda to uraditi nakon incidenta kada je bio zabranjen prelet avionu u kojem je bio zamenik premijera Rusije Dmitrij Rogozin, na letu od Kišinjeva do Moskve i nazad 10. maja, navodi ruska agencija.


GASPROM UKRAJINI:PLATITE GAS ILI ZAVRĆEMO SLAVINU 3. JUNA

Ruski državni energetski gigant Gasprom upozorio je danas da bi mogao da prekine dostavu prirodnog gasa Ukrajini 3. juna, što bi moglo da ugrozi isporuku gasa za najmanje 18 evropskih zemalja.

Izvršni direktor Gasproma Aleksej Miler poručio je danas da Ukrajina mora unapred da plati junsku isporuku zbog zaostalih dugova, prenosi agencija Frans pres.

"Ukrajina ima rok do 3. juna ujutru da plati ili će tog meseca primiti nula kubnih metara gasa", rekao je Miler za rusku agenciju Interfaks.


NOVE OPTUŽBE EU I SAD PROTIV RUSIJE ZBOG TRGOVINE

Evropska unija je danas pred Svetskom trgovinskom organizacijom (STO) optužila Rusiju da ništa ne čini da se ublaže trgovinske tenzije, dok su SAD navele da Moskva primenjuje nove trgovinske restrikcije.

Iako su Rusija i EU pokrenule po dve međusobne tužbe u poslednjih godinu dana u okviru STO, Brisel sada tvrdi da potezi Moskve prevazilaze one zbog kojih je EU podnela tužbu protiv Rusije, prenosi Rojters.

"Postoji realna zabrinutost oko niza pitanja. Radi se o tome da jedna od važnih članica STO nema stav koji se očekuje", rekao je ambasador EU pri STO Angelos Pangratis.


NARODNI GUBERNATOR: NEZAVISNOST LUGANSKA OD UKRAJINE

"Narodni gubernator" Valerij Bolotov izjavio je danas na mitingu u Lugansku da je "Luganska Narodna Republika" (LNR) proglasila nezavisnost od Ukrajine.

"Izabrali smo sopstveni put nezavisnosti od samovolje i krvavog diktata kijevske hunte, fašizma i nacionalizma, put slobode, put vladavine zakona", rekao je Bolotov, prenose RIA Novosti.


RUSIJA POZVALA KIJEV DA ORGANIZUJE DEBATU O BUDUĆNOSTI

Rusija je danas pozvala ukrajinsku prelaznu vladu da održi nacionalnu debatu o budućoj strukturi države, nakon što su separatisti u dva istočna regiona proglasili pobedu na referendumu o samoupravi, javio je Rojters.

ROMPEJ: REFERENDUM BIO ILEGALAN

Predsednik Evropskog saveta Herman Van Rompej osudio je danas separatističko glasanje na jugoistoku Ukrajine kao ilegalno i dodao da je Brisel spreman da preduzme dalekosežne korake prema Rusiji ukoliko ona ne uspe da deeskalira krizu.

"Mi ne priznajemo jučerašnje takozvane referendume. Oni su ilegalni, nelegitimni i neverodostojni", rekao je Rompej novinarima u Kijevu.

On je dodao da je Evropska unija spremna da preduzme "dodatne, dalekosežne korake" u većem broju oblasti "ukoliko Rusija ne uspe da pomogne u rešenje konflikta", preneo je AFP.


EU UVELA SANKCIJE VOLODINU I ŠAMANOVU

EU uvela je sankcije prvom zameniku načelnika ruskog Generalštaba Vjenčeslavu Volodinu i komandantu ruskih vazdušno-desantnih jedinica Vladimiru Šamanovu, kao i dvema kompanijama na Krimu - PJSC Černomorneftegaz i Feodosija.

KANADA UVELA SANKCIJE ZA 12 RUSKIH ZVANIČNIKA

Kanada je danas uvela sankcije protiv još 12 ruskih iukrajinskih zvaničnika nakon jučerašnjeg referenduma na istoku Ukrajine, na kojem su građani Donjecke i Luganske oblasti velikom većinom glasova izglasali nezavisnost od Ukrajine.

"Danas objavljujemo uvođenje sankcija protiv dodatnih šest ruskih i isto toliko ukrajinskih pojedinaca koji su doprineli ruskom kršenju suvereniteta i teritorijalnog integriteta Ukrajine", izjavio je kanadski premijer Stiven Harper, a prenela agencija AFP.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (88)

Bezposlen

12.05.2014. 10:46

A Turčinov je srećom "legalan" fini gospodin izabran uz pomoć snajperista i nato savetnika i sad bi da ga građani kao takvog priznaju, a zna da nema šanse. Ali će zato na žalost od Ukraine napraviti novi Irak-Libiju i sl.

Srki

12.05.2014. 12:08

@Bezposlen - kad bi gradjani Kijeva bili dovoljno pametni, da ga onako kolektivno docekaju pred predsednickom palatom sa kamenicama.

дргогиго

12.05.2014. 10:49

U have to be blind, not to see that KOSOVO WAS PANDORA's BOX. Can't wait to see Scotland and Texas as separate states. Looking forward.

Feniks

12.05.2014. 12:28

@дргогиго - I hope we will see it soon. I am looking forward to seeing these problems in The USA and UK .

dragaN

12.05.2014. 12:39

@sinisa - Pa sta ce nam cela Ukrajina? Zapad Ukrajine nam nije potreban. Zar da hranimo fasiste?

čiča

12.05.2014. 11:25

Očekujem da će od svih banana država kao što su Crna Gora , Hrvatska , Rumunija i slične da traže da se pooštre sankcije Rusijei, pri tome će one najveće i najbogatije i dalje što javno što tajno nastaviti da normalno posluju sa Rusijom

lazo

12.05.2014. 14:17

@čiča - Kosovo ce prvo da prizna novu nezavisnu drzavu. Pravo na samoopredeljenje je osnovno ljudsko pravo. Ziveo Putin i majka Rusija

зокс

12.05.2014. 11:53

Фашистичка јевропа не признаје референдум!Важно је да су признали референдум у Хрватској,Словенији,Фокландским острвима,и помогли етничка чишћења у републикама које су биле у саставу Југославије!Фашисти европски!Приморавају да Срби морају у Србији живети с другима,али су зато очистили католичку Хрватску и Словенију од Срба!Лицемери европски!

Mali bata

12.05.2014. 12:01

Ipak verujem u Putinovu vestinu, i njegovih nekolicine prijatelja poznavanje medjunarodne pravne doktrine, nego, ovih iz jadranske lige sto kao Maksim po diviziji lupaju;))

Krle

12.05.2014. 12:05

kako SAD(po pisanju nemackog Bilda)mogu poslati 400 profesionalnalaca da prave zlocine po Ukrajini i u isto vreme govoriti o nekoj neregularnosti referenduma i povlacenju ruske vojske sa sopstvenog teritorija uz granicu?Vojska je privatna pa SAD nemaju obaveza?Jos kako imaju!Pa to su njihovi gradjani, bez obzira sto nisu i sluzbeno vojska SAD.Oni ne podlezu krivicnom zakonu?Drzava se ne moze samo tako ograditi.Sigurno sad oni i desnicari a ne vojska,granatiraju Slavjansk. SAD zele rat u Ukraini

Dario

12.05.2014. 14:45

@naivac - Turcinov jos uvek nije predsednik, vec vrsioc duznosti. On ce se kandidovati za predsednika Turske, kada njegov drug i americki spijun Nalivaj(caj)cenko predje na stranu Rusa.

Mica Bor

12.05.2014. 12:36

Gde god se do sada umesala Amerika i Evropa,doslo je do loma. Podsecaju na slona,koji udje u staklarsku radnju !

Mali bata

12.05.2014. 12:42

Ipak verujem u Putinovu vestinu, i njegovih nekolicine prijatelja poznavanje medjunarodne pravne doktrine, nego, ovih iz jadranske lige sto kao Maksim po diviziji lupaju;))

Jabre

12.05.2014. 12:49

Зашто би поштовали те изборе 25 Маја а не поштују ове сада ? Зато што су спремили и испланирали крађу ! Сада када су почели да убијају свој народ немају никакву шансу на изборима без крађе ! Полако један по један регион па истерајте нацисте и пучисте !

vlada

12.05.2014. 12:58

EŠTON: KLjUČNO JE ODRŽATI IZBORE U UKRAJINI,za ljude i sudbine istih niko ne pita niti se brine,zana s da na zapadu savesti nema ,vec cilj opravdava sve ,pa i umiranje ljudi ,kolika ce cena svega biti u Ukrajini ,to niko nezna,cak ni zapad ,ionako ih to ne interesuje,ionako za pravoslavne ,sektasi u Kijevu ne brinu mnogo ,oni za njih i nisu ljudi ,zalosno i istinito i to ce zauvek tako ostati u "civilizovanom "zapadu ,oprosti im Boze neznaju sta rade

Patriota

12.05.2014. 13:29

Ovo su poslednji trzaju vlasti u Kijevu i Amerike da nešto učine posle referenduma na kojem se narod opredelio za samostalnu republiku. Neće im ni ovo zločinačko granatiranje grada pomoći, sad sve više tonu na dno, kao u živom blatu, što se više opireš sve te više vuče na dno. Tako i ovde, svakim danom i svakom njihovom vojnom akcijom narod je sve ogorčeniji i sve više udaljenjiji od Kijeva.

vlada

12.05.2014. 13:42

EŠTON: KLjUČNO JE ODRŽATI IZBORE U UKRAJINI Evropi ,toj demokratskoj instituciji ,nije bitno nist adrugo ,ni ljudi ,koliko njih je poginulo i koliko jos ce biti ubijeno ,samo da oni ostvare svoj cilj,razumljivo i zasto ,jer satanisti u Kijevu i ne priznaju ostale da su ljudi,jer i oni to nisu ,zato je sve razuljivo ,ali na kraju ove istorije ce sve doci na svoje mesto ,pa i neljudima gde im je i meso u AD,

BACVANIN

12.05.2014. 14:07

Ako je po Turcinovu referendum farsa, zasto salje vojsku da spreci taj referendum.

Maks

12.05.2014. 17:27

@BACVANIN - I još pored vojske poslao i američke specijalce iz blackwaters. Doduše ove američke plaćenike je CIA poslala, ove u Kijevu nisu ništa ni pitali ni tražili dozvolu za to.

predrag

12.05.2014. 16:21

@Zoran - Tacno , trebalo bi joj staviti vrecu na glavu sa tri rupe i onda je pustiti medju narod

Panicus Vulgaris

12.05.2014. 17:11

@Zoran - @predrag: Dobra ideja, mozda bi joj one iz "Pussy Riot" mogle dati one svoje kapuljace.

kocka kockica

12.05.2014. 15:17

na kraju ce se sve zavrsiti nukleanim ratom, hamburg, frankfurt, berlin, zagrob, milano , pariz, london, amsterdam, stokholm, brisel, sarajevo, carigrad, saudijaska arabija, kairo, moskva svi ce biti unisteni, I sta je poenta u svemu tome, osim da idioti vladaju , nesposobni da organizuju ekonomiju I proizvodnju. Boze spasi ljude tvoje

predrag

12.05.2014. 16:19

@kocka kockica - Kako ih izabra , molim te .Da ti nije možda trece oko sapnulo?

Pera Kumanovac

12.05.2014. 15:18

Nedaj boze da ti Americki placenici dodju u ruke "specznaje", bilo bi belaja, a ako do toga dodje onda ce biti kuku lele.

momcilo

12.05.2014. 15:20

gledam ovaj evropski parlament, ikona vavilonske kule, razlika je u tome sto vavilon nije imao priliku da dovrsi kulu, dok su evropljani odustali od zavrsetka kule, zato sto zele da budu kao vavilon

pegava holandjanka

12.05.2014. 15:29

Ako torbica i novcanik su prazni, kud ako ne na aerodrom, ostaje im jedino kuhinja u Hagu na raspolaganju.

Rodoljub

12.05.2014. 15:31

Na "Deutsche Welle" objavljeno je da EU ocekuje podrsku od Rusije za odrzavanje izbora u Ukrajini. Dobro ste videli - EU ocekuje podrsku od Rusije. U isto vreme EU prosiruje sankcije Rusiji. I to ste dobro videli. Da li je tu neko lud. Ne, nije . Zvanicnici iz EU moraju da slusaju gospodare iz SAD, ne vodeci racuna o sebi, o tome koliko ispadaju mizerni i koliko sebe prave smesnim. Znam da politika svasta trpi, ali ovo je vise od previse. Jadna EU.

ercov

12.05.2014. 16:01

Zapad nije svestan da je otimanjem Kosova na sebe pokrenuo lavinu prokletstva iz kojeg se nece tek tako lako osloboditi.Mozda je ovo i sam pocetak kraja njihovog zamisljenog svetskog carstva.

Snouden

12.05.2014. 16:50

Zanimljivo, ovi iz "nacionalne garde" su vrlo brzo dobili americka vojna odela a pre toga su nosali slemove stare 50 godina. Cak se na jednoj od slika to lepo vidi. Do pre neki dan su kukali kako nemaju sapuun ni donji ves ali ujka Sem ima da casti sve oni koji su spremni zivot da daju za svetle i uzvisene interese demokratije i ljudskih prava (na americki nacin).

sreto

12.05.2014. 17:11

Od "nacista" i uz pomoc "nacista" postavljen pucisticki Predsednik Turcinov, prica o nelegalnosti referenduma, kao da te ljude na istoku i jugo-istoku Ukrajine zanima misljenje takvih likova. To je tek pocetak, slede ostale oblasti koje ne zele "tutore" EU I NATO !!!

Leti bumerang i još ne pada

12.05.2014. 17:15

Eto kako se vraća lepo jugoslovensko-kosovski bumerang!!! Interesantno je da niko ne proziva Ukrainu za upotrebu PREKOMERNE SILE NA SOPSTVENI NAROD, PRAVOSLAVNE VEROISPOVESTI!?! A da je narod katoličkog usmerenja na istoku, e to bi bilo kršenje SVIH mogućih prava!!!

murinjo

12.05.2014. 17:16

Ode Merkelova u SAD,i potom se vrati naučena.Rusiji treba uvesti sankcije.Sve je kako kaže Obama jer je on gazda konjušnice i on timari konje i kobile.Ako EU treba pomoć od Rusije to je ok,ali onda dođe gazda i pita ko je gladan pa da dobije malo sena da klopa.Ako treba neko da gine za gazdu ili da nosi težak teret,pogađate tu su konjušari.Ako i mi želimo da budemo deo tog sistema..e onda svaka nam čast.

Miro Markovic

12.05.2014. 17:37

Bratskom narodu Republike Doneck i Republike Luganjsk upucujem svoje licne cestitke na drzavnosti. Vi ste pokazali hrabrost i odvazanost jer verujete u sebe i svoj narod a ne u fasisticki zapad. Neka vas sve svevisnji Bog blagoslovi za sva vremena! Ne dozvolite da vas fasisti sa Majdana uijaju kao zeceve. Vi ste ljudi dostojni svoje drzavnosti Ziveli!

Република Српска

12.05.2014. 17:42

Честитамо најмлађој држави Доњецкој Републици! Срећна нам увек била, најмлађа државо мила! Република Српска је са вама.

Република Српска

12.05.2014. 19:26

@Република Српска - Хахаха, што ми овај неки психопата надавао минуса, просто ме забавио и насмејао. можеш ми давати минуса колико хоћеш, реалност те боли, очигледно. Зато под хитно тражи помоћ лекара јер ти неће бити добро у ближој будућности.

goran5

12.05.2014. 20:28

@Република Српска - Svaka čast za komentar, a što se tiče ovog bolesnika koga plaćaju fašisti, neka mu je Bog na pomoći.

Република Српска

12.05.2014. 21:33

@Република Српска - Хвала Горан5 пријатељу. А овоме психопати једино остаје да на неки начин удара минусе, то му је све што може, нек се једе од муке а мени његови минуси дођу као комплименти :-) Најмлађа држава је створена данас на дан Острошког Василије и Бог увек да је уз њу као као што желим то свим нашим пријатељским државама.

Трифун

12.05.2014. 18:03

А сад ,под покровитељством баронесе ејштон избори за месну заједницу мајдан са околином.Уздравље.

Нормално

12.05.2014. 18:29

"Platite dug, ili zavrćemo gas 3.juna" ... тако се разговара са Западом и Каубојима

Владо

12.05.2014. 18:48

Боже, опрости ми, али не могу да одолим... Кад јој приђете близу, и ЕУ вам изгледа као ова Ештонова...

crocar

12.05.2014. 19:30

Sad je momenat da Srbija od međunarodne zajednice zatraži,u skladu sa svojim spoljno-političkim principima,zaštitu svog teritorijalnog suvereniteta i integriteta ! I da se,principijelno,pozove na međunarodne zakone i standarde. Ili će da podrži pravo naroda na samoopredeljenje ?

Јабре

13.05.2014. 07:59

@crocar - Можда је време да се Хрватска определи за своју нацистичку браћу и крене у рат против Русије ко што сте 41.

Америка рече: Нека буде Косово

12.05.2014. 23:17

@djivdzan - Џивџане, Шиптари нису ни спровели референдум! Њима су рекли: "Скупите се у некој сали, кажите да сте независни, а остало је наша брига". И би тако.

Јабре

13.05.2014. 07:57

@djivdzan - Али су признали нелегални Словеначки референдум који је исто тако био против устава, па Хрватску која је била земља 2 констутивна народа и којој су једног игнорисали, одузели права и протерали. Па онда у Босни и Херцеговини обећали Алији више ако одбије мировни споразум који је био скоро идентичан дејтону. Па су признали ону фарсу у црној гори у којој нису дозволили Црногорцима из Србије да гласају али су авионима довозили из иностранства своје гласаче и давали пасоше шиптарима ...

Bojan @@

12.05.2014. 20:12

Zelim da vam cestitam kao najmladjoj drzavi na nasoj lepoj planeti zemlji.ovo vas novi pocetak.zelim vam sve najbolje,da vas sreca prati,darazvijate svoju drzavu onako kako vi to zelite.Zelim vam ekonomski prosperitet,kulturni,demografski,sportcki.Zelim vam da sve najbolje.Sve cestitke.Neka jelakazemlja svima koje su zivote dalida stvorite svoju drzavu.neka ih andjeli cuvaju nanebu.Sve najbolje.Nadam se dace Srbija uskoro imati svoju ambasadu u Novorusiji.

raki

12.05.2014. 20:24

pazi ti ovo sta nacisti rade nepriznaju glasanje okrivljuju rusiju asve se desava njihovom krivicom nece narod ubice koje je eses nato postavijo na vlast samo zbog btoga se sve i desava aoni silom ubijaju ljude ito eses amerika priznaje kao legitimno i jos preti drugima da priznaju onda treba rusija da stvarno radi ono zasta je optuzuju a ne da cuti akosam vec kriv daznam i zasto ane svoju krivicu prebacuju drugome narod koji nece da puca u svoju bracu i hoce dase odvoji od nji ubica poslusnikae

вук

12.05.2014. 20:45

Вашингтонско-бриселским сатанистима, бандитима и крвопијама прихватљив је само онај сепаратизам који разара Русију и Србију. Уосталом, у Доњецку и Луганску није реч о сепаратизму, него о легитимним интересима руског народа. То је било, јесте и остаће РУСКА земља!

hassan noumk

12.05.2014. 21:49

@вук - Cestitam ruskom narodu koji zivi u ukrainu na samostalnost !!!!a ovim 2FASISTIMA; SOTONIMA koji razaraju svet ,zbog svojih interesa ,da bog da i njihovu decu snadje sto zlo rade tudjoj deci i ubijaju ih po citavom svetu .amer, nemacka francuska ,engleska ,kanada to su sve naci drzave sto zele samo oni dobro da zive drugi ne!!!!!

Alex vrnjacki

12.05.2014. 20:49

Ovo se mora završiti "za videla" odnosno pre početka zime. Gas je jedan od aduta da se stvar ubrza. I još nešto...da li stvarno ovi američki prirepci misle, i da je Amerika bliže, da bi dobili gas sa Aljaske samo zato da se isključi Rusija?! Zasad, Rusija lepo vodi utakmicu...

vlada

12.05.2014. 21:03

Sve čestitke za REFERENDUM! Turčinov, dok te ne PRIZNA Rusija ti i tvoja "bratija" ste nelegalni! To ZAPAMTI!

nece9204

12.05.2014. 21:43

hahahahahahahha.....Steta sto Amerika nemoze da dodje do donjecku i da radi sta hoce kao sa kosovom

murinjo

12.05.2014. 22:15

Da li je Obama obavešten,o rezultatima referenduma.Da li su ovi iz EU obavešteni da možda neće biti gasa.Da li su ovi u Ukrajini i svetu obavešteni da fašisti i dalje ubijaju civile.Da li obaveštevni zapadnjaci da Rusija nije Srbija i da se s njima ne treba igrati.Ako nisu neka pitaju Koštunicu,ali pošto je on u penziji,teško da znaju šta se dešava.Ako fašisti ubijaju Ruse to je ok,a ako ubijaju Jevreje to je ratni zločin.E pa gospodo Vi ste ratni zločin.

Crnke, crno ti d...

12.05.2014. 23:10

@murinjo - Gde si ti video fašiste, osim ovih Putinistanaca za koje navijaš?

Јабре

13.05.2014. 07:51

@murinjo - Ево ја сам их видео у ради, како туку министре, па онда у бакљади у Кијеву са нацистичким заставама као у Берлину 1933, па онда у тз Гарди украјине која је политичка формација као СС састављена од нациста и симпатизера.

murinjo

12.05.2014. 22:29

Zamislite referendum je nelegalan,sa puno nepravilnosti.A kad je Buš dolazio na vlast,kad je zafalilo malo glasova,da li su onda bili regularni izbori.Inače u SAD i EU se vodi ista politika,bez imalo obzira prema ostalima,tako da su i tamo izbori ilegalani jer vlast bira finansijska elita.To samo ludak ne vidi,ili ne želi da vidi jer je opčinjen zapadom.Al ću sad da dobijem minusa,a šta ću kad istina boli.Pozdrav prozapadnima,i,sanjajte Američki san

Miroslav GTA

13.05.2014. 07:10

@murinjo - Kod (drogog) izbora Busa u nekom gradu na Floridi su bile pronadjene neotvorene glasacke kutije sa listicima u kontejneru za djubre....... I ostade im demokratija neogrebana. A sta tek reci za: otac predsednik pa sin predsednik ili muz predsednik pa i supruga mu oce da predsednikuje. A Putina nazivaju Car Vladimir. Pa bolje i car nego lazirani predsednici. Ovo nikako nemoze biti na dobro.

Јабре

13.05.2014. 07:49

@murinjo - Управо тако обадва кандидата на председничким изборима или 4 њих бирају исти људи и дају прво партијама да изаберу а онда и овцама. А легализовали су и корупцију у сенату и конгресу. То није демократија више него олигархија и бонапартизам.

E pa

12.05.2014. 22:49

referendum je nelagalna farsa a Turčinov i ekipa su legalna farsa. I ništa više nije farsa. Jer, pala je krv i još se proliva. A to se ne zaboravlja. Nikad više, ma kako se završilo, neće biti isto za Ukrajinu. Zapadni banditi su u pohodu.

LJEPOTA

13.05.2014. 09:33

@E pa - nemoj te mi ovu glavodrziteljku u zelena haljina da zezate,dok se ona nije pojavila ja se nisam moga pogledati u ogledalo misleci da sam grdaan,,posle te pojave ja sam ka Apolon,,a njoj pjevam hej ljepoto nad ljepotom kada te vidim boli glava,,,,,a dje jadna nadje tu aljinku i te boje koje te valjda otvaraju,mislim u struku,,,

Radovan

12.05.2014. 23:49

Vec moze poceti da se prica o ex-Ukrajini ili ostatku Ukrajine. Ja mislim da nije zapamceno da je neko nekada u tako kratkom roku uspeo da unisti jednu drzavu kao ova aktuelna ukrajinska demokratska vlast.

Mex.

13.05.2014. 01:30

Sve cestitke za Donjeck i Lugansk . Oslobodiliste se fasista i vise vam nista nije porebno . SRECNO

brbrb

13.05.2014. 02:42

Cini mi se da sve vise preovladava ugao EU u vasim izvjestajima. Izgubicete tako citaoce. "Tolreancija" koju EU pokazuje prema neo-nacistima morala bi da bude tema vaseg pisanja.

Mali bata

13.05.2014. 07:38

Jedino sta mozes da ocekujes od drugih je da budu ono sta u stvari jesu. A tebi i tvojim saradnicima preporucujem, nekom drugom prilikom, nadji te proekt da je manje rizican.

Deki

13.05.2014. 09:58

Ovo je gotova stvar, barem što se tiče nekadašnje Ukrajine. Neko se malo preračunao sa "majdanskom revolucijom" i dovođenjem uličarske bagre na vlast, tako da od sada imamo dva nova entiteta Lugansku Narodnu Republiku i Donjecku Narodnu Republiku (ubuduće LNR i DNR). Čestitamo i želimo da živite u miru i blagostanju, potpomognuti maticom, Velikom Rusijom! Nadam se da ćete se u dogledno vreme i pripojiti svojoj matici Velikoj Rusiji. Isterajte taj preostali ološ od "vojske" Kijeva!

Srki

13.05.2014. 10:07

Rompej - puc je legalan a referendum gradjana ilegalan! Jeli za ovo Rompej u uniji kao funkcioner dobiva platu od pola miliona evro/god? Hoce li i Srbija to farizejsko zlo da placa?

goran5

13.05.2014. 20:15

Da zabrane putovanje u EU, to je u redu, ali da narede privatnoj kompaniji (a, banke su privatne kompanije) da ne posluju sa nekim to je vrhunac gluposti. Ako se zapad kune u privatno vlasništvo, onda država nema šta da traži u privatnim kompanijama, sem da poštuju pravila monetarne politike.

murinjo

13.05.2014. 22:55

Ako je NATO sprečavao genocid,onda i Putin ima to isto pravo.Ljude kolju i žive pale u Odesi.Otvoreno se priča o Hitleru kao oslobodiocu.Ne razumem jedno.NATO nas je tukao i za 78 dana bacio više bombi nego za vreme celog rata u Vijetnamu.Bacali su osiromašeni uranijum,na Vaskrs bombardovali..Pa kako može da mi Američka politika bude bliža od Ruske.Ovi nam oteše deo zemlje.Ako se pozivamo na pravo da SAD mogu da napadnu bilo koga zarad svog interesa,onda i Rusi imaju pravo da brane svoj narod