Podmornica poslata u potragu za nestalim malezijskim avionom

MINA

ponedeljak, 14. 04. 2014. u 11:13

Подморница послата у потрагу за несталим малезијским авионом
Poslednji signal za koji se sumnja da potiče iz crnih kutija nestalog aviona Malezija erlajnsa registrovan pre šest dana
PERT - Brod australijske mornarice koji predvodi potragu za nestalim malezijskim avionom poslaće pod vodu mini-podmornicu, najavio je načelnik Združenog koordinacionog centra za potragu i nekadašnji komandant oružanih snaga Australije, Angus Hjuston.
"Brod Okeanski štit će danas prestati da pretražuje okean uz pomoć lokatora signala i umesto toga što prie će angažovati mini-podmornicu Blufin-21", rekao je Hjuston.
On je podsetio da je poslednji signal za koji se sumnja da potiče iz crnih kutija nestalog aviona Malezija erlajnsa registrovan pre šest dana.
"Već šest dana nismo registrovali nikakav signal, pa pretpostavljam da je vreme da se spustimo ispod površine vode", naveo je Hjuston na konferenciji za štampu u Pertu.
On je kazao da je na području pretrage danas uočena naftna mrlja, nakon čega su prikupljene dve litre te tečnosti radi testiranja.
"Tek treba da se odredi otkud potiče to gorivo, ali je mrlja uočena oko 5,5 hiljade metara od mesta na kojem je Okeanski štit registrovao signale", rekao je Hjuston.
Od nestanka Boinga 777 je prošlo 38 dana, dok baterije avionskih crnih kutija obično traju samo 30 dana.
Avion na letu od Kuala Lumpura ka Pekingu nestao je 8. marta, a u njemu je bilo 239 putnika i članova posade.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Sea ​​Fox

14.04.2014. 14:09

Mora da se pravi razlika medju civilnom i vojnom disciplinom vojnici mora da slusaju signale iz crne kutije zbog slabog emitovanja pa ako treba i da spuste prislusne uredjaje da joj se priblizi sa tri razlicita mesta.

alex miles

15.04.2014. 07:16

@Mis_Pigi - Bilo bi mozda vreme da tebe Pigi posaljemo tamo dole, ali steta sto ne znas plivati.