Dvedesetdevetogodišnji Indijac Džasvir Džindaj, koji živi u Britaniji crevom od usisivača zadavio je svoju mladu suprugu Varkah Rani, sa kojom se prošle godine u venčao na svečanoj ceremoniji sa 700 gostiju, spalio je njeno telo u peći za spaljivanje smeća u dvorištu jer je otkrila da je gej i pretila da će razotkriti njegovu tajnu.

Sudija je Džindajev postupak okarakterisao kao “neverovatno okrutan i bezosećajan”, a način na koji se rešio supruge kao “hladnokrvan i smišljen”.

Na dan ubistva, kamere su ga snimile kako na obližnjoj benzinskoj pumpi puni plastičnu bocu gorivom, a komšijama je rekao da u zajedničkoj peći u popločanom zadnjem dvorištu spaljuje i obično smeće.

Policija je dva dana kasnije u peći pronašla do neprepoznatljivosti izgorelo telo žene, a u kontejneru u blizini kuće spaljeni dušek, koji je Džindaj iskoristio da bi preneo telo.

Na sudu se branio da ga je supruga fizički napala, i da je pokušala da pobegne od kuće nakon što mu je prethodno ukrala 500 funti.

Sudskim veštačenjem je ustanovljeno da su ogrebotine na njegovom licu najverovatnije nastale dok se nesrećna žena očajnički borila za život.

Sama u stranoj zemlji, u koju je lažima domamljena, bila je u veoma ranjivom položaju i skoro potpuno zavisna od supruga koji ju je lagao o svojoj seksualnoj orjentaciji.

Uprkos tome, odbila je da prihvati život u laži, samo da bi se sačuvala konvencija, i to je platila životom.

Džindaj je osuđen na doživotnu robiju, bez prava na pomilovanje do isteka 21. godine, prenose mediji.