Rusija preuzela kontrolu nad graničnim prelazom ka Krimu; Čurkin: Janukovič tražio od Putina da reaguje

Agencije / Novosti online

03. 03. 2014. u 09:15

Ruske snage preuzele su kontrolu nad graničnim prelazom, s ukrajinske strane, koji povezuje Rusiju i Krim linijom trajekta. Ambasadorka SAD u Ujedinjenim nacijama Samanta Pauer kritikovala je akcije ruske vojske u regionu Krima

Ruske snage preuzele su kontrolu nad graničnim prelazom, s ukrajinske strane, koji povezuje Rusiju i Krim linijom trajekta, kojim su počele da prevoze kamione pune vojnika, saopštila je ukrajinska pogranična straža. Svrgnuti ukrajinski predsednik Viktor Janukovič zvanično je zatražio od predsednika Rusije Vladimira Putina da rasporedi ruske snage da bi se ponovo uspostavio red i zakon u Ukrajini, izjavio je ruski ambasador Vitalij Čurkin na vanrednoj sednici Saveta bezbednosti UN.

RUSIJA NAGOMILAVA OKLOPNA VOZILA

Ukrajinska pogranična služba je jutros izvestila da je na ruskoj strani granice, odnosno uskog morskog prolaza koji deli Rusiju i ukrajinski region Krim, uočeno nagomilavanje većeg broja oklopnih vozila.

Veći broj tih vozila se sada nalazi u blizini luke na ruskoj strani kanala Kerč, preko puta istoimenog ukrajinskog grada, izjavio je portparol ukrajinske granične patrole, a preneo Rojters.

On je je takođe rekao da ruski brodovi dolaze i odlaze iz luke Sevastopolj, pomorske baze ruske Crnomorske flote, kao i da su ruske vlasti blokirale signal mobilne telefonije na određenim mestima uz granicu.


UKRAJINSKE ORUŽANE SNAGE PRELAZE NA STRANU LOKALNIH VLASTI

Više pripadnika ukrajinskih oružanih snaga raspoređenih na Krimu prešlo je na stranu lokalnih vlasti i uskoro bi trebalo da polože zakletvu, izvestile su ruske novinske agencije.

"Danas je većina ukrajinskih oružanih snaga raspoređenih na Krimu prešla na stranu vlasti autonomne oblasti Krim. Tranzicija je bila apsolutno mirna, bez ijednog ispaljenog metka bilo od vojske ili snaga za samoodbranu", rekao je neimenovani izvor agenciji RIA Novosti, a prenosi Raša tudej.

Isti izvor je rekao da su neki vojnici prebegli dok su neki podneli pisane ostavke.

Lokalna vojska nije plaćena mesecima, kazao je taj izvor.BANKA RUSIJE POVISILA REFERENTNU KAMATNU STOPU

Centralna banka Rusije povisila je danas referentnu kamatnu stopu radi ograničavanja ekonomskih posledica zbog ruske vojne intervencije u Ukrajini.


PRORUSKE TRUPE ZAUZELE TERMINAL ZA TRAJEKTE U KERČU

Proruske trupe su jutros zauzele terminal za trajekte u gradu Kerč, najistočnijoj tački Krima, sa kojeg kreće većina trajekata ka Rusiji, javila je danas agencija AP. Preuzimanje tog terminala u Kerču, oko 20 kilometara udaljenom morskim putem od Rusije, podstaklo je strahovanja da zvanična Moskva planira dovođenje dodatnih snaga u ovaj strateški važan crnomorski region, dok Zapad razmatra moguće reakcije na te ruske poteze, preneo je AP.


UKRAJINA RAZMATRA ZATVARANJE GRANICE SA RUSIJOM

Granica između Ukrajine i Rusije bi mogla da bude zatvorena u najbližoj budućnosti, izjavio je danas zamenik ukrajinskog premijera Vitalij Jarema.

"Trenutno se razmatra pitanje zatvaranja državnih granica, kao i uvođenje strožih kontrola prelazaka državljana Rusije", rekao je Jarema rano jutros u izjavi za lokalnu televiziju "Kanal 5", a preneo je Itar-Tas s.

Nove vlasti u Kijevu strahuju od dolaska dodatnog broja ruskih trupa na poluostrvo Krim, pored onih već prisutnih u pomorskoj bazi ruske Crnomorske flote u Sevastopolju.

Tome su doprineli i jutrošnji izveštaji o tome da je na ruskoj strani granice, odnosno uskog morskog prolaza koji deli Rusiju i ukrajinski region Krim, uočeno nagomilavanje većeg broja oklopnih vozila.

Veći broj tih vozila se sada nalazi u blizini luke na ruskoj strani kanala Kerč, preko puta istoimenog ukrajinskog grada, izjavio je portparol ukrajinske granične patrole, a preneo Rojters.

On je je takođe rekao da ruski brodovi dolaze i odlaze iz luke Sevastopolj, pomorske baze ruske Crnomorske flote, kao i da su ruske vlasti blokirale signal mobilne telefonije na određenim mestima uz granicu.


"ZAŠTO ZAPAD NE DA KRIMU ŠTO I KIM"

10.50 - Predsednik Odbora ruske Dume za međunarodne odnose Aleksej Puškov zapitao je Zapad zbog čega je priznao pravo građana Kosova na samoopredeljenje, a odriče stanovnicima Krima pravo na slobodno izražavanje mišljenja.


LAVROV: RUSKE SNAGE ŠTITE GRAĐANE U UKRAJINI/upload/images/2014//03/03/Tan2014-3-3_115231591_5.jpg

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov optužio je danas novo rukovodstvo Ukrajine za napade na manjine i pozvao zapadne partnere da ostave po strani političke kalkulacije, već da misle na dobrobit naroda Ukrajine.

Ruske snage u Ukrajini štite građane koji tamo žive i ostaće u toj zemlji "do normalizacije političke situacije", rekao je Lavrov na sednici Saveta UN za ljudska prava u Ženevi. Moskva je, prema njegovim rečima, posvećena zaštiti ljudskih prava, a "vojne intervencije pod izgovorom civilnog stanovništva imaju suprotan efekat", prenele su agencije.


BILT: OŠTAR ODGOVOR RUSIJI

Šef švedske diplomatije Karl Bilt založio se danas za oštar evropski odgovor Rusiji zbog vojne intervencije na Krimu i istakao da političko rešenje nije moguće bez povlačenja ruskih trupa.


JACENJUK: UKRAJINA SE NIKAD NEĆE ODREĆI KRIMA

Ukrajina se nikad neće odreći Krima, izjavio je danas novi ukrajinski premijer Arsenij Jacenjuk na konferenciji za štampu povodom posete britanskog šefa diplomatije Vilijama Hejga. Ruske snage su, kako navodi Rojters, praktično preuzele kontrolu nad tim ukrajinskim poluostrvom, ali je Jacenjuk u obraćanju novinarima istakao: "Niko neće predati Krim nikome".


AUSTRIJA SAZVALA HITAN SASTANAK

Austrija, trenutno predsedavajuća Savetom Evrope, sazvala je na zahtev Ukrajine vanredni sastanak te najstarije evropske organizacije. Ministar inostranih poslova Austrije Sebastijan Kurc saopštio je, preko svog Fejsbuk naloga, da je zvaničan Beč sazvao vanrednu sednicu Saveta Evrope, kojim predsedava.


ISTRAGA PROTIV DMITRO JAROŠA

Rusija je povela istragu protiv Dmitro Jaroša, lidera ukrajinske ultradesničarske parlamentarne grupe Desni sektor, zbog navodnog podsticanja akata terorizma u Rusiji. Ruski Istražni komitet je zatražio Jaroševo hapšenje i njegovo stavljanje na međunarodnu listu traženih lica.


MERKEL: NIJE KASNO ZA REŠAVANJE KRIZE POLITIČKIM SREDSTVIMA

Nemačka kancelarka Angela Merkel smatra da nije prekasno za rešavanje krize u Ukrajini političkim sredstvima, uprkos razlikama u mišljenju između ruskog predsednika Vladimira Putina i Zapada po pitanju Krima, koji se sada nalazi pod kontrolom Rusije, izjavio je njen portparol Štefan Zajbert. Ona je Putinu i američkom predsedniku Baraku Obami predložila slanje "misije za utvrđivanje činjenica" na Krim, ukrajinsko poluostrvo u Crnom moru koje su ruske snage zauzele bez borbe, prenosi Rojters.


MINISTARSTVO: RUSKI AVIONI U VAZDUŠNOM PROSTORU UKRAJINE

Ruski borbeni avioni su tokom prethodne noći u dva navrata povredili vazdušni prostor Ukrajine, saopštilo je danas ukrajinsko Ministarstvo odbrane, dok su istovremeno pogranične patrole te države javile da su ruske trupe i vojni avioni danas počeli da pristižu na Krim.


KI-MUN: RUSIJA DA SE OKRENE KONSTRUKTIVNOM DIJALOGU

Generalni sekretar UN Ban Ki-mun je danas izjavio kako će od ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova zatražiti da se Rusija uzdrži od bilo kakvih akata i retorike koji bi vodili daljem eskaliranju krize u Ukrajini i da se umesto toga okrene konstruktivnom dijalogu s vlastima u Kijevu.
SAVET FEDERACIJA: RUSIJA DA POVUČE AMBASADORA IZ SAD

Savet Federacija, gornji dom ruskog parlamenta, zatražio je od predsednika Rusije Vladimira Putina da povuče ambasadira Rusije iz Sjedinjenih Američkih Država, rekao je danas novinarima zamenik predsednika Komiteta za međunarodne odnose Saveta Frederacije Vladimir DŽabarov.


DONJECK: DEMONSTRANTI U ZGRADI REGIONALNE VLADE

Proruski demonstranti u gradu Donjecku, u istočnoj Ukrajini, zauzeli su danas prvi sprat zgrade regionalne vlade. Reporter Rojtersa, koji se nalazi u pres centru, na četvrtom spratu iste zgrade, javlja kako demonstranti nisu mogli da se popnu na više spratove jer su liftovi blokirani, a zatvorena su i vrata na stepeništu.


GASPROM NE ISKLJUČUJE POREMEĆAJE U ISPORUCI GASA

Ruski gasni div Gasprom objavio je danas da ne isključuje mogućnost poremećaja u isporukama gasa Evropi zbog političke situacije u Ukrajini, ali i da nastavlja s ulaganjima u izvozno orijentisane poslove, kao što je Južni tok, izvestili su ruski mediji.


DUBOKE PODELE OKO UKRAJINE

Šefovi diplomatija članica Evropske unije okupili su se danas vanredno u Briselu da bi formulisali zajednički odgovor na ukrajinsku krizu, ali je još pre sastanka postalo jasno da unutar EU postoje duboke podele kad je reč o pristupu Rusiji. Dok jedni smatraju da Rusiju treba ne samo upozoriti da odmah obustavi vojne operacije na Krimu nego joj zapretiti sankcijama, drugi su mišljenja da rešenje treba tražiti u obnovi dijaloga sa Moskvom.


TIMOŠENKO: “RUSKA AGRESIJA” UJEDINILA UKRAJINCE

Bivša premijerka Ukrajine Julija Timošenko saopštila je danas da je "ruska agresija" ujedinila ukrajinski narod, koji je spreman da brani svoju zemlju, ali je pozvala Ukrajince na smirenost kao njihovo glavno oružje u borbi u kojoj nisu sami i u kojoj moraju pobediti.


DEMONSTRANTI ZAUZELI VIŠE SPRATOVA ZGRADE REGIONALNE VLADE

Oko 300 proruskih demonstranata u gradu Donjecku, u Istočnoj Ukrajini, zauzeli su danas nekoliko spratova zgrade regionalne vlade.

Između 3.000 i 4.000 demonstranata se prethodno okupilo ispred te zgrade, mašući ruskim zastavama i uzvikujući "Rusija, Rusija!", izveštava AFP.

Na zgradi regionalne vlade, visokoj 11 spratova se, inače, već tri dana vijori ruska, a ne ukrajinska zastava.

Donjeck se smatra uporištem opozvanog ukrajinskog predsednika Viktora Janukoviča.

Osim u ovom gradu, ruske zastave se vijori i u Harkovu, Mariupolju, Meritopolju, Simferopolju i Odesi - gradovima u kojima su takođe poslednjih dana organizovani masovni proruski protesti.


RUSKE TRUPE OPKOLILE BAZU U PRIVOLNOJU

Ruske trupe opkolile ukrajinsku bazu u Privolnoju na Krimu. Ukrajinci odbijaju da predaju taj objekat.


KURC: HLADNOM RATU MESTU U KNJIGAMA ISTORIJE

Ministar inostranih poslova Austrije Sebastijan Kurc ocenio je da Rusija krši međunarodno pravo.

"Rusija je počinila jasno kršenje međunarodnog prava, a situacija u Ukrajini je veoma opasna i dramatična", rekao je Kurc, dodavši da bi Hladni rat trebalo da se nađe tamo gde mu je mesto, u knjigama istorije.


KERI SUTRA U KIJEVU

Američki državni sekretar DŽon Keri sutra će otputovati u Kijev, zbog zaoštravanja situacije na ukrajinskom poluostrvu Krim.

Portparolka Stejt departmenta DŽen Psaki rekla je da će se Keri sresti s predstavnicima nove vlade, liderima u Vrhovnoj radi i predstavnicima civilnog društva.

Keri će ponoviti snažnu podršku SAD ukrajinskom suverenitetu, nezavisnosti i teritorijalnom integritetu i naglasiti "pravo ukrajinskog naroda da odredi svoju sopstvenu budućnost, bez spoljnog uticaja ili provokacija", navela je predstavnica Stejt departmenta.MOSKVA: KERIJEVE PRETNJE NEPRIHVATLJIVE

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije ocenilo je danas "neprihvatljivim" pretnje u seriju izjava američkog državnog sekretara DŽona Kerija u vezi sa situacijom na Krimu i u Ukrajini.

"Smatramo neprihvatljivim pretnje Rusiji koje su izražene u nizu izjava američkog državnog sekretara Kerija u vezi sa poslednjim događajima u Ukrajini i na Krimu", saopštilo je rusko Ministarstvo.

U saopštenju je navedeno da Keri koristi obrazac Hladnog rata predlažući "kaznu", ne za one koji su izvršili državni udar, nego za Rusku Federaciju.

Ministarstvo je istaklo da pozicija Rusije ostaje "dosledna i otvorena", kao i da je "Ukrajina bratska zemlja sa kojom Rusija deli dugu zajedničku istoriju", a nije samo površina za geopolitičke igre.


UKRAJINCI I DALJE DRŽE BAZU NA KRIMU, ULTIMATUM ISTIČE

Sve ukrajinske vojne baze na Krimu su i dalje pod kontrolom ukrajinske vojske, ali su opkoljene proruskim trupama, potvrdio je danas zvaničnik regionalnog Ministarstva odbrane Krima Vladislav Seleznjov.

"Nije bilo pucnjave osim jednog metka upozorenja koji su opalili Ukrajinci nedaleko od Sevastopolja", izjavio je Seleznjov.

Rojters javlja, pozivajući se na Interfaks, da je ruska Crnomorska flota saopštila ukrajinskim snagama na Krimu da se predaju sutra do 5.00 časova po lokalnom vremenu (3.00 časova po Griniču) ili će biti suočeni sa vojnim napadom.


KELIN: NEMA RUSKIH TRUPA NA KRIMU

Ambasador Rusije pri Organizaciji za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) Andrej Kelin negirao je danas da su ruske trupe na Krimu i izrazio skeptičnost prema nameri da se uspostavi posmatračka misija OEBS u Ukrajini, ukazujući da je bilo uspešnih i neuspešnih misija, navodeći kao neuspešnu onu na Kosovu.

"Nemam nikakve informacije o stacioniranju ruskih trupa van flote, koja je tamo na osnovu dogovora sa Ukrajinom", naglasio je on danas povodom održavanja vanredne sednice Stalnog saveta OEBS.


RAZGOVARALI MEDVEDEV I BAJDEN, BEZ REČI O UVOĐENJU SANKCIJA RUSIJI

Ruski premijer Dmitrij Medevedev razgovarao je danas o Ukrajini sa potpredsednikom SAD DŽozefom Bajdenom, a telefonski razgovor je vođen na inicijativu američkog zvaničnika, saopšteno je iz kabineta ruskog premijera.

Prema saopštenju kabineta, Medvedev je naveo da je neophodno da budu zaštićeni interesi svih građana Ukrajine, uključujući one na Krimu, kao i građana Rusije koji se nalaze na teritoriji Ukrajine.

Odgovarajući na pitanja novinara o mogućem uvođenju ekonomskih sankcija SAD prema Rusiji, kao i o preispitivanju čanstva Rusije u "G8" sekretar za štampu Natalija Timakova rekla je da o tome nije bilo reči tokom razgovora Medvedeva sa Bajdenom.


MERKEL OBAMI: PUTIN ŽIVI U NEKOM DRUGOM SVETU

Nemačka kancelarka Angela Merkel rekla je američkom predsedniku Baraku Obami da misli kako ruski predsednik Vladimir Putin živi "u nekom drugom svetu".

- Nije bila sigurna da Putin ima dodir sa stvarnošću - citirao ju je jedan njen blizak saradnik za New York Times.

NARIŠKIN: ZA SADA NEMA POTREBE DA ŠALJEMO TRUPE

Predsedavajući ruske Državne Dume Sergej Nariškin izjavio je danas da "za sada nema potrebe" za slanje vojnih trupa u Ukrajinu.


HITNA SEDNICA SAVETA BEZBEDNOSTI POSLE PONOĆI

Ruska Crnomorska flota na Krimu negirala je informacije da je ukrajinskim vojnicima u bazama na Krimu postavila ultimatum o predaji, nazivajući takve tvrdnje "besmislenim".

Predstavnik ruskih snaga kazao je da su "navikli na svakodnevne optužbe o korišćenju sile protiv ukrajinskih snaga, ali da napori da se izazove sukob neće uspeti", prenela je agencija Interfaks.

Istovremeno, predstavnici autonomne vlasti na Krimu razmatraju blokadu ukrajinskih televizijskih stanica da bi, kako su saopštili, zaustavili "tok laži".


Moskva, istovremeno, zatražila hitnu sednicu Saveta bezbednosti UN.

PRORUSKE SNAGE: ZAPLENJENO 400 KILOGRAMA EKSPLOZIVA

Proruske snage na Krimu tvrde da su zaplenile oko 400 kilograma eksploziva koje su pokušala da prošvercuju dvojica pristalica novih vlasti u Kijevu. Osim eksploziva, u kamionu su pronađene ručne bombe i oružje, javlja Raša tudej.


ZBOG RATNOG STANJA U UKRAJINI EVROBASKET 2015. SELI SE U GRČKU?

KRITIČNA situacija u Ukrajini, prema nezvaničnim informacijama nagnala je FIBA Evropa da počne ozbiljno da razmišlja o selidbi Evropskog prvenstva 2015. iz ove zemlje.Više o tome čitajte OVDE.

LAVROV: NEPIHVATLJIVE PRETNJE RUSIJI

Ministar spoljnih poslova Rusije Segej Lavrov izjavio je danas da su neprihvatljive pretnje na račun Rusije, koji je u nizu javnih izjava izneo američki državni sekretar DŽon Keri povodom poslednjih događaja u Ukrajini i Krimu.

Ne želeći da se opterećuje da pokuša da shvati složene procese koji se odvijaju u ukrajinskom društvu i da objektivno oceni situaciju posle nasilnog preuzimanja vlasti u Kijevu od strane radikalnih ekstremista, Keri manipuliše šablonima „hladnog rata“ i predlaže da „budu kažnjeni“ ne oni koji su izvršili državni udar, nego Rusija, rekao je Lavrov, prenosi ambasada Rusije.


GASPROM PREKIDA ISPORUKU GASA EVROPI?

Ruska kompanija Gasprom saopštila je danas da ne isključuje mogućnost da zbog političe situacije u Ukrajini dođe do prekida isporuke gasa kupcima u Evropi.

Uzavrele političke tenzije u Ukrajini mogu da prouzrokuju prekid u snabdevanju Evrope gasom, navodi se u saopštenju Gasproma, koje prenosi Itar tas, i dodaje da će kompanija uraditi sve što je neophodno da smanji izvozne rizike.

Dodatno ćemo investirati u druge izvozno orijentisane projekte, kao što je Južni tok, a povećaćemo proizvodnju tečnog prirodnog gasa i izvozne kapacitete, stoji u saopštenju.


TURČINOV: MOSKVA ĆE ODGOVARATI ZA OVAJ ZLOČIN

Privremeni ukrajinski predsednik Oleksander Turčinov izjavio je danas da se povećava rusko vojno prisustvo na Krimu i pozvao Moskvu da zaustavi, kako je rekao, agresiju jer će Rusija odgovarati.

"Situacija na Krimu i dalje je napeta i povećava se vojno prisustvo Rusije. Apelujem na rusko rukovodstvom da zaustavi provokativne akcije, agresiju i pirateriju. To je zločin i vi ćete odgovarati za to", rekao je Turčinov na konferenciji za novinare, prenela je agencija Rojters.

On tvrdi da su svi ukrajinski ratni brodovi u Sevastopolju pod ruskom blokadom, a da je ruskih snaga na području Krima sve više.


NATO SUTRA OPET O UKRAJINI, POLJSKA SE OSEĆA UGROŽENOM

Ambasadori zemalja članica NATO sastaće se sutra u Briselu kako bi razmatrali situaciju u Ukrajini, najavio je večeras generalni sekretar NATO Anders Fog Rasmusen, dok je za četvrtak najavljen i novi samit zemalja članica EU.

Ovo je drugi vanredni sastanak Severnoatlantskog saveta posvećen ovoj temi u poslednjih nekoliko dana, a sazvan je na osnovu člana 4 osnivačke povelje NATO, koja predviđa hitne konsultacije ukoliko je ugrožen suverenitet i teritorijalni integritet neke od članica.

Na član 4 se pozvala Poljska, koja se oseća ugroženom zbog ''ruske vojne intervencije u Ukrajini i manevara ruske ratne mornarice u blizini svojih obala'', saopšteno je u Briselu.


OBAMA: RUSIJA JE NA POGREŠNOJ STRANI ISTORIJE

Predsednik SAD Barak Obama poručio je danas Rusiji da stoji na pogrešnoj strani istorije kad je reč o Ukrajini, i da potezi Moskve predstavljaju kršenje međunarodnog prava. Obama je novinarima poručio i da SAD razmatraju ekonomske i diplomatske mogućnosti za izolovanje Rusije.

Obama je pozvao Kongres da radi na paketu pomoći za Ukrajinu, kao jednom od prioriteta i poručio da će produžetak vojne akcije u toj zemlji biti "veoma skup za Rusiju". On je upozorio i da su svetske sile ujedinjene u uverenju da je Rusija prekršila međunarodno pravo intervenišući u Ukrajini, prenele su agencije.


KUSTURICA: RUSIJA DA ZAŠTITI RUSE U UKRAJINI

Naš filmski reditelj Emir Kusturica, koji se sa svojom grupom "No smoking orchestra" nalazi u Samari, izjavio je Ukrajina sledi jugoslovenski scenario i da bi Rusija trebalo da zaštiti etničke Ruse nastanjene u Ukrajini. Kompletan tekst pročitajte OVDE

VANREDNI SASTANAK ŠEFOVA DRŽAVA EU

Predsednik Evropskog saveta Herman van Rompuj saopštio je večeras da je odlučio da za 6. mart zakaže vanredni sastanak šefova država ili vlada zemalja Evropske unije, na kojem će se razgovarati o situaciji u Ukrajini.


POČELA SEDNICA SAVETA BEZBEDNOSTI UN O UKRAJINI

U NJujorku je večeras počelo treće hitno vanredno zasedanje Saveta bezbednosti UN o Ukrajini, sazvano na zahtev Rusije. Pre početka sednice ruski ambasador u UN Vitalij Čurkin izjavio je novinarima da će na sastanku detaljnije pojasniti "poziciju Ruske Federacije povodom aktuelne situacije u Ukrajini".

Ovo je treći vanredni sastanak Saveta bezbednosti UN u poslednja četiri dana posvećen Ukrajini, podsetila je agencija AFP.


AUSTRIJA INSISTIRA NA DIJALOGU SA RUSIJOM

Predsednik Austrije Hajnc Fišer izjasnio se večeras za dijalog sa Rusijom u vezi sa krizom oko ukrajinskog poluostrva Krim. Austrija će se priključiti svim koracima EU, pa i sankcijama, dodao je on, ističući da je zvanični Beč, međutim, zainteresovan isključivo za miroljubivo rešenje, a ne za vojne opcije.


RUSIJA PREUZELA KONTROLU NAD UKRAJINSKIM PRELAZOM KA KRIMU

Ruske snage preuzele su kontrolu nad graničnim prelazom, s ukrajinske strane, koji povezuje Rusiju i Krim linijom trajekta, kojim su počele da prevoze kamione pune vojnika, saopštila je ukrajinska pogranična straža. Ruska vojska nalazila se već danima oko pristaništa trajekta, ali do sad nije preuzela kontrolu nad ukrajinskim graničnim punktom, preneo je Rojters.

Portparol granične straže rekao je i da su ruske trupe preko ovog prelaza večeras prevezle tri kamiona puna vojnika.


TURSKA PAŽLJIVO PRATI KRIZU ZBOG TATARA NA KRIMU

Turska pažljivo prati krizu u Ukrajini zbog straha za sudbinu tursko-tatarske manjine na Krimu, pošto je tatarska zajednica održala demonstracije u Ankari, Istanbulu i centralnom gradu Konja tokom vikenda zbog ruske intervencije na Krimu, saopštio je danas izvor iz turske vlade.

Turski zvaničnici navode da prava Tatara i njihovo postojanje mora biti garantovano, pošto 12 odsto stanovništva na Krimu čine Tatari koji govore turski i oni su sunitski muslimani, poput većine Turaka.


ČURKIN: JANUKOVIČ TRAŽIO OD PUTINA DA REAGUJE

Svrgnuti ukrajinski predsednik Viktor Janukovič zvanično je zatražio od predsednika Rusije Vladimira Putina da rasporedi ruske snage da bi se ponovo uspostavio red i zakon u Ukrajini, izjavio je večeras ruski ambasador Vitalij Čurkin na vanrednoj sednici Saveta bezbednosti UN. Čurkin je precizirao da je Janukovič Putinu uputio pisani zahtev, prenela je agencija AFP.

Govoreći na sednici, Čurkin je ocenio da je Ukrajina na ivici građanskog rata i dodao da je zapadna oblast bivše sovjetske republike u rukama "naoružanih ekstremista i antisemita", prenela je Ansa. Čurkin je istakao da su akcije Rusije u Ukrajini legitimne.


EVROPSKE ČLANICE G8 ODLUČILE DA SUSPENDUJU PRIPREME ZA SAMIT U SOČIJU

Evropske članice G8 – Francuska, Nemačka, Velika Britanija i Italija odlučile su da suspenduju pripreme za samit u Sočiju u junu. To je prva mera koju su, za sada, doneli ministri spoljnih poslova zemalja članica EU na održanoj vanrednoj sednici povodom aktuelnih događaja u Ukrajini. Savet je, takođe, kako se ističe, oštro osudio rusko kršenje ukrajinskog suvereniteta i teritorijalnog integriteta. Rusija je pozvana da odmah povuče oružane snage u stalne baze. Traži se i dijalog izmedju Moskve i Kijeva.

Brisel je podsetio na ambicije i otvorenost za veze s Rusijom zasnovane na obostranom interesu i poštovanju, izrazivši žaljenje što su sada ovi zajednički ciljevi dovedeni u sumnju. U odsustvu koraka Rusije za smanjenje eskalacije, ministri su se solžlii da će odlučiti o posledicama kao što su obustavljanje bilaeralnih razgovora o viznim pitanjima i o novom sporazumu o ekonomskim odnosima, a razmotriće i dalje ciljane mere.

- Čvrsto smo uvereni da je neophodno mirno rešenje krize, uz puno poštovanje međunarodnog prava – izjavila je visoka predstavnica Ketrin Ešton.
EU je izrazila i spremnost da se angažuje u dijalogu sa svim stranama u cilju postizanja mirnog rešenja. U Briselu su nastojali da pomire različite struje unutar EU, da pošalju odlučnu poruku Rusiji, ali i da istovremeno ne preteraju u najavi sankcija i ostave otvorena vrata za dijalog i političko rešenje krize.

Evropski šefovi diplomatija su takođe ponovili ponudu za sporazum o stabilizaciji i pridruživanju s Ukrajinom, uključujući i sveobuhvatnu zonu slobodne trgovine. Ističe se da ovaj sporazum ne predstavlja krajnji cilj saradnje između EU i Ukrajine: potvrđena je i posvećenost procesu vizne liberalizacije.
Visoka predstavnica Ešton će se u utorak u Mardidu sresti s ruskim ministrom spoljnih poslova Sergejom Lavrovom, dok je predsednik Evropskog saveta Herman van Rompej za četvrtak sazvao vanredni samit EU koji će se baviti razvojem situacije u Ukrajini.

(G. Čvorović)

PAUER: RUSKE SNAGE U UKRAJINI KRŠE MEĐUNARODNO PRAVO

Ambasadorka Sjedinjenih Američkih Država u Ujedinjenim nacijama Samanta Pauer kritikovala je akcije ruske vojske u regionu Krima i rekla da one predstavljaju kršenje međunarodnog prava.

Predstavnica SAD je, na vanrednoj sednici Saveta bezbednosti UN o Ukrajini rekla i da su ruski borbeni avioni ušli u ukrajinski vazdušni prostor.

"Ruska vojna akcija je kršenje međunarodnog prava. Ruske vojne baze u Ukrajini su sigurne. Mobilizacija ruske vojske je odgovor na jednu imaginarnu pretnju. Vojna akcija ne može biti opravdana na osnovu pretnji koje nisu upućene niti sprovedene. Rusija treba direktno da se poveže s vlastima Ukrajine", naglasila je Pauer.

Ona je poručila i da u Ukrajinu treba poslati tim posmatrača za zaštitu ljudskih prava i pozvala Rusiju da "momentalno povuče" vojsku koju je angažovala, prenosi portal "Rusija danas".

"Rusija ima sva prava da želi da su se stvari drugačije odvijale, ali, nema pravo da to izrazi upotrebom vojne sile", zaključila je predstavnica SAD.

SERGEJEV: OKO 16.000 RUSKIH VOJNIKA NA KRIMU

Rusija je od prošle nedelje rasporedila oko 16.000 vojnika u autonomnoj oblasti Krim, izjavio je u NJujorku ukrajinski ambasador u UN Jurij Sergejev.

"Od 24. februara, oko 16.000 ruskih vojnika je iz susedne teritorije Ruske Federacije raspoređeno na Krimu vojnim brodovima, helikopterima i teretnim avionima", rekao je Sergejv na vanrednoj sednici Saveta bezbednosti UN posvećenoj krizi u Ukrajini, prenele su agencije.

Misija Ukrajine u UN je članicama Saveta bezbednosti na sednici podelila pismo u kom se traži međunarodna pomoć.

LAVROV: ONAJ KO PRETI BOJKOTOM ODVRAĆA UKRAJINU OD DIJALOGA

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov, oštro je kritikovao pretnje sankcijama i bojkotom, koje je Zapad uputio njegovoj zemlji zbog uloge u ukrajinskoj krizi, upozorivši da su oni koji prete i situaciju predstavljaju kao čin agresije, isti oni koji ohrabruju Ukrajince da odbiju dijalog.

Istovremeno, zapadne zemlje razmatraju da li da izbace Moskvu iz grupe G8.
"Oni koji pokušavaju da predstave ovu situaciju kao agresije i prete sankcijama i bojkotom, isti su oni koji uporno ohrabruju (Ukrajince) da odbiju dijalog i koji su, na kraju, podelili ukrajinsko društvo", naglasio je Lavrov na otvaranju Saveta za ljudska prava Ujedinjenih nacija u Ženevi.

"Poručujem im da budu odgovorni i ostave po strani čisto političke kalkulacije i da postave interes ukrajinskog naroda iznad svega", dodao je Lavrov.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (327)

Ivan Zgrozeni

03.03.2014. 09:38

Hoce li Srbija proglasiti mobilizaciju (makar simbolicno)? Ili da u stanje pripravnosti stavimo oba aviona? Kostunica bi mogao da organizuje skupove podrske ispred ruske i ukrajinske ambasade da bismo im porucili da Srbi jedne i druge smatraju za bracu i da ne zelimo da ijedan bratski zivot bude izgubljen zarad interesa Cetvrtog Rajha.

zoks

03.03.2014. 10:51

@Ivan Zgrozeni - Ivane,ukrajinski katolici nisubraca pravoslavnim ukrajincima,znaci Rusima!Kao sto ni pokatoliceni Srbi koje zovu "hrvatima"nisu Srbima braca!Katolici su se poodavno odrekli takvog bratstva i pokazivali pokoljima i ratovima pravoslavcima sta im misle i zele!

zoran

03.03.2014. 11:09

@Ivan Zgrozeni - Ma jok. Nego cemo da ponudimo Evropi, sve nase fabrike za 1 euro, I 100.000 eura za svakog naseg radnika koje oni zaposle. Pa cemo se odreci himne, zastave I svega ostalog Srpskoga, ne bi li se sto vise ponizili I dodvorili Europi (U kao ustase ..nikako eVropi) .... ionako nas je ta Evropa samo 2 puta unistavala u proteklih 100 godina.

Srbski квислинци

03.03.2014. 11:46

@Ivan Zgrozeni - Bilo bi dobro da Srbija objavi upis dobrovoljaca za putinsku Crvenu armiju. Znam da se ne bi prijavilo nijedno od ovih prosovjetskih blebetala, a to je šteta, bio bi to najjednostavniji način da se ova zemlja reši plitkoumnika i izdajnika!

zoks

03.03.2014. 12:43

@Ivan Zgrozeni - Kvislingu,znas li ti odakle taj naziv "kvisling"?Sto se tice ostalog komentara tvojega "baba snila sto bi rada bila"!Pa tim sovjetima treba da zahvalite,komunjarama,sto prodjoste da ne platite zverstva iz Drugog rata!I naravno sto danas imate drzavu,istina konjusarsku ali ipak nekakvu drzavu!

naranca

03.03.2014. 15:04

@Ivan Zgrozeni - @SK A ti se prijavi u Neo- Wermacht pa da se resimo Genijalaca i Turbopatriota.

Zbogom Juzni Tok

03.03.2014. 09:43

Samo neka je pred ruskim vratima nered. Sada imaju i Ukrajinu za neprijatelja (uz Litvaniju, Latviju, Estonije, Rumuniju, Bugarsku, Tursku....). Bas su lijepo okruzeni. Uskoro rakete kratkog dometa do Moskve. Eh, a nekad se Rusija nalazila na Kubi. Sto ti je bijeda i nemoc.

Aleks Sverige

03.03.2014. 10:17

@Zbogom Juzni Tok - brini ti za za Zagreb i lijepu vasu, kao pripadnici NATO bande i zagreb je na nisanu ruskih strateskih nuklearnih projektila, zavrsecete bednu istorijsku izdajnicku misiju za racun vatikana i arhijeretika u njemu!!! Amin!!!

Јабре

03.03.2014. 10:58

@Zbogom Juzni Tok - смешниш ли коњушара, Бугари су листом уз Русију, економски центри Украине су уз Русију, а Румунија ће променити страну чим се приближе Руси као и у осталом ти има да певаш Каћушу и да се крстиш са три прста.

zoran

03.03.2014. 11:06

@Zbogom Juzni Tok - Bolje ti gledaj da spasavas (mada je vec kasno) Istru I Dalmaciju od vracanja Italiji. Pusti ti Ruse, ne boj se za njih. Cela hrvatska, kao jedna petina Moskve.

gagymad

03.03.2014. 11:11

@Zbogom Juzni Tok - Probudise vec je proslo 9h.. I vi ste vako bjezali i dezertirali 45, vidi se da vam je slicna doktrina. Galami pa bjezi, docete i vi nared ako Bog da!

Srbski квислинци

03.03.2014. 11:43

@Zbogom Juzni Tok - Goli otok je u Hrvatskoj, ali za vas moderne Informbirovce naći će se već nešto! Zaboravio si ti kako se Srbija obračunala sa sovjetskim muvama podguznim. Sa onim dijabolama što im je draže rusko govno nego američka pita. Pa ćeš Kaćušu da pevaš u radnoj brigadi. I, šta li "tri prsta" mogu da imaju sa komuno-fašuistima? Kad ste vi satanisti?

naranca

03.03.2014. 15:01

@Zbogom Juzni Tok - @zbjt" i Ukrajinu za neprijatelja (uz Litvaniju, Latviju, Estonije, Rumuniju, Bugarsku, Tursku....)"-Ejde jos dodaj i Hrvatsku i Sloveniju pa da imamo celu listu Supe-rsila.

tex

03.03.2014. 16:27

@Zbogom Juzni Tok - a kako je to kasno,di to pise daj neki dokaz,ne samo u prazno

Јабре

03.03.2014. 20:51

@Zbogom Juzni Tok - Каже се и пише српски а за остало сањај.

Florida je Latinoamericka

03.03.2014. 09:52

proces federalizacije Ukrajine je nepovratan. Jlicki i zapad su doziveli fijasko. Hteli su krkljanac medju Slovenima. Svaka cast Ukrajincima koji su presli na stranu Rusa. Necemo dozvoliti vise zapadnjacima da se sire na racun nas Slovena

Srbski квислинзи

03.03.2014. 10:44

@Florida je Latinoamericka - "Svaka cast Ukrajincima koji su presli na stranu Rusa" Eto kako i izdajnici nađoše pero koje će ih opevati kao heroje. Kad bi "Rusi" hteli da okupiraju Srbiju, ne bi morali da brinu zbog Kvislinga, ima ih kao kusih pasa! Zbog ovakvih čak i antikomunisti požale za Titom, taj je znao kako će sa izdajničkim mizerablima!

Florida je Latinoamericka

03.03.2014. 12:05

@Florida je Latinoamericka - Oni su presli sa razlogom! Jer ne zele da se bore za na silu namestenu zapadnu vladu. Da su se borili za Ukrajinu pod Klickom, borili bi se za svetske cioniste

Мићо

03.03.2014. 09:53

Нек бог поживи браћу русе.....(тако се брани свој народ)

Srbski квислинзи

03.03.2014. 10:47

@Мићо - Tako je i Hitler branio "svoj narod". ITako su Rusi 1939. okupirali baltičke države, oteli deo Rumunije i Finske, pokrenuli Drugi svetski rat. Tako boljševička banda ugrožava svetski mir! Ali dolazi vreme, da plate za sve! Putin će u Hagu dobiti Miloševićevu ćeliju!

momcilo

03.03.2014. 09:53

Rusija treba da posalje jasnu poruku politicarima G7 da se ne glupiraju , "this is not drill". Na karti 1935 Intermarium I Don republika je odvojena od Rusije, tako ta Rusija ne izlazi na Crno More. Zasto je za zapad bitno da Srbija ne izlazi na more I da Rusija ne izlazi na crno I kaspijsko more

Dani Kovac

03.03.2014. 10:23

@momcilo - Ovo mi lici na Sadam Huseinovo invaziju na Kuvajt, a svi znamo o sudbini njegovu...

zoks

03.03.2014. 11:57

@momcilo - barakuda,ne zameri mu na jeziku,nije jos savladao taj novokomponovani kako ono bese bosanski ili bosnjacki?A da,jos se nisu odlucili kako da ga zovu!

Filip

03.03.2014. 12:58

@momcilo - Srbija prva da prizna nezavisni Krim, pravo na samoopredeljenje je osnovno ljudsko pravo, moraju svi da imaju i Rusi na Krimu i Albanci na Kosovu i svi ljudi sveta. Zivela majka Rusija

Divos

03.03.2014. 10:06

"Увозници демократије" су пројектовали хаос и крвопролиће у Украјини, настављају своје подло деловање преко својих марионета, који су повукли суманут потез, прогласили мобилизацију. У источном делу Украјине и на југу логична реакција на преврат неонациста и насилника у Кијеву, ти делови су проруски наклоњени, логично да јединице прелазе на супротну страну, у централним и зап.деловима одзив на мобил.лош. Надајмо се да ће се избећи оно најгоре, и на чему раде режисери овог хаоса, грађански рат.

Zbogom Juzni Tok

03.03.2014. 10:28

Povecanje referentne kamatne stope. Ha, ha, ha..... Pocinje placanje te pad rublje. Bravo Putine.

caca

03.03.2014. 10:30

kostunice daj podrsku braci! danas rusi u ukrajini sutra nato u degistanu-ceceniji-tatrastanu-baskirtistanusamo napred sivce

rasputin

03.03.2014. 10:53

Sto se tice juznog toka on nepovratno ide ka svojoj realizaciji i to je ocigledno,posto je osiguran tok ispod Crnog mora zauzimanjem Krima i istocne Ukrajine sledeca faza je socijalni bunt Bugarskog naroda koji zivi u jos vecoj bedi od Ukrajine i zbacivanje pro-evropskog rezima i istupanje iz unije i NATO-a,naravno da onda dolazi Srbija na red gde ce slobodarski Srpski narod sa zadovoljstvom pozvati Ruse za obezbedjenje juznog toka samim tim bice spasena i Republika Srpska i eto Putina u Evropi

Zbogom Juzni Tok

03.03.2014. 11:37

@rasputin - Ha, ha, ha....... Odavno bolji nisam cuo. Ti mora da si Bosanac. Samo oni imaju takav smisao za humor.

naranca

03.03.2014. 13:05

@rasputin - @zbojt A ti mora da si Hrvat.Mislis da ces svojim pustim zeljama da promenis Svijet.

Јабре

03.03.2014. 10:59

Само мирно без рата, без да се пролива крв када виде у западној Украјини како се лепо живи на западу односно како их пљачкају и не дају 1000 евра плате има да промене страну.

Ivan

03.03.2014. 11:03

Ukrainska vojska koja nije placena mesecima , a koja je presla na stranu autonomne oblasti krim , staviti na platni spisak ruske vojske

Elcano

03.03.2014. 11:03

Cena ekonomskog propadanja je nacionalno i državno rastakanje. Zapad to kao i uvek dosad pokušava da koristi kao stratešku šansu za širenje,ali upravo to isto licemerno zamera Rusiji. Problem ovih na Majdanu nije što su prevratnici,već što se ponašaju nepromišljeno,kao rulja-kaubojski i što čine fatalno loše za Ukrajinu. Zasad je nepovratna cena idiotizma Krim a za dalje videćemo..Istok zemlje im takodje visi o koncu. Fascinira koliko tiho Rusi dobijaju a izgleda da baš to najviše iritira Usa..

baljkan bojs

03.03.2014. 11:20

Nadao sam se da ce Rusi biti vec na poljskoj granici, isto razmisljaju i NATO-ovci koji ce sa poljske strane stati na granicu i da ce obezbediti fer izbore u kojima neka pobjedi najbolji! SLAVA RUSIJI!

Vukašin

03.03.2014. 11:33

Alati Vatikana za svođenje populacije na 500 mil. stanovnika su: Separatizam i dugi noževi na jugoistoku Kine, revolucije, ratovi, HAARP, hevijski otrovi koji se izbacuju iz NATO aviona, Kancer najprofitabilniji projekat, droga, gej brakovi, manjinska prava, pravo na samoubistvo i konačno Cirkus zvani izbori u Srbiji. Kao mi biramo među kvazi likovima koji nas vode 25 godina itd...,

naivan

03.03.2014. 12:30

@Vukašin - zato se moramo trgnuti i boriti za prave ideje i poštene neiskvarene ljude da nas vode iz smrtnog zagrljaja vatikana,amera,nato agresora,sektaša i srbomrzaca.I ovo izdajničko ludilo će proći(kao u Ukrajini) a mi moramo sa braćom i prijateljima nastaviti dalje-uz Božiju pomoć.

vladislav76

03.03.2014. 11:33

Rusija brani ineterese Rusa i svih koji se osecaju kao Rusi! nema tu sta da bulaznite-Rusi rade! a ne samo govore u prazno(kao neki)..velik ulog stavljaju na kocku-ali dokazuju da su od reci i urade sto kazu!.sto se tice Zapadnog scenarija-on je vec promenjen i sada Klitchko i ostala rulja cuti-jer ceka instrukcije od .. Ali sve ce vec danas biti reseno (jer Julija ode u Moskvu) i dogovori sa Putinom sve(ispada KLitcko iz sheme i sve ostale organizacije) koje misle da imaju vlast

Србин

03.03.2014. 11:34

Западни цинизам нема границу. Сад се позивају на поштивање конвенција и повеља УН. Сјетимо се само мале Србије кад су нас "усрали од бомбародвања", па Ирака, ...Либије која више и не постоји, али има западну демократију.

Ненад

03.03.2014. 11:56

Ово је једини рат где неће бити испаљен ниједан метак! Браво Путине ... знаш душу свог народа. Кличку се нико не одазива на мобилизацију .. усрао мотку .. још који дан, па нека бира, или Немачка или Сибир.

Zbogom Juzni Tok

03.03.2014. 11:58

Jabre @ Kada citam tvoje komentare, moram reci da se nisam tako smijao od kada su Titu odsjekli nogu.

naranca

03.03.2014. 14:46

@Zbogom Juzni Tok - @zbogomjt...."odsekli nogu".ja sam mislio da su Blajburg i Krizni put bili preterani i necivilizacijski.Ma nisu.Gde si ti rastao?Boze sacuvaj.

dzoniba

03.03.2014. 18:20

@Zbogom Juzni Tok - @Zbogom Juzni Tok vidi se da neki opasni kompleksi izbijaju iz tebe...to su neke cudne vibracije i neki negativni talasi....

Aleksa

03.03.2014. 12:00

Vidim da bi vecina patriotskih snaga volela da sutra kad Amerika propadne ostavlja komentare na "Ruskom Internetu" , koji ne postoji. Dakle, svi vi koji vozite kola zapadne proizvodnje, a ne Ladu i Moskvic, svi vi koji koristite Samsung, Nokia ili Apple, a ne ruski Yota Phone, svi vi koji koristite Windows ili MacOs , a ne neku rusku verziju Linuxa, bi mogli da ugasite internet odmah, i da svoje komentare kucate na ćiriličnoj pisaćoj mašini. Vezbajte odmah, jer cete tako pisati.

Аааааахахахахаха!!!

03.03.2014. 12:20

@Aleksa - Синовац, помешао си бабе и жабе 101%...

Оливера

03.03.2014. 12:24

@Aleksa - Aleksa је прошао целу терапију културне деконтаминације.

Dimitar

03.03.2014. 12:30

@Aleksa - Pa sta ima to veze. Puno nas je pismeno i pisemo i citamo i cirilicu i latinicu. Misli sta ces ti Alexa.

bivsi_doktor

03.03.2014. 12:31

@Aleksa - Znači, ako hoćemo da i dalje koristimo zapadnjačke proizvode i tehnologije - treba da pevamo od sreće ako opet krenu da nas bombarduju?

baljkan bojs

03.03.2014. 12:32

@Aleksa - Kakve to veze ima, pa i americki svemirski program pociva na nacistickim V1 i V2! Tacnije samo na ovoj drugoj, tako da ne brkas loncice, a najveci izumitelj im Srbin(citaj Sloven)

DRASEN

03.03.2014. 12:36

@Aleksa - Да ја то америчко чудо технике нисам џабе добио ?

zoks

03.03.2014. 12:38

@Aleksa - Aleksa,da su ti se preci prodavali za te nebitne ljudske posasti ne bi se ti danas zvao Aleksa,nego neki Afrim,bistrino!Koristimo ono sto nam je dato na koriscenje!A ti ako imas vise od 18 godina ja ruku secem!Takvu "pamet"mozes cuti samo od osamnestogodisnjaka!

Boris

03.03.2014. 13:05

@Aleksa - Dakako da postoji, nije internet centraliziran kao politika anglo-saksonskog jednoumlja. Kako bi inače pretraživao sajtove na serverima u Rusiji ili Kazahstanu da je centraliziran. Na kraju krajeva, ima Yandeks, *beš Google.

Slucajni prolaznik

03.03.2014. 13:12

@Aleksa - Au bre otkud sad Ameicki internet :D Evo Novosti hostuju iz Srbije, nema tu nikakve Amerike. A ovo za telefone i slicne gluposti, pa zbog toga da neko bude SAD SLuga !!! Ako nema Ruske tehnike, imamo mi Kineze, koji ionako ustvari proizvode svo to Americko Djubre. Imaju Kineze i svoje sve ako ne Bolje bar isto, u istim se fabrikama pravi.

Koja nebuloza

03.03.2014. 13:35

@Aleksa - Sve to sto si nabrojao, sve su to zapadni proizvodi koji nisu za dzabe i koji se debelo prodaju i placaju, a vlasnici istih su multimilijarderi i njima niko ne uvodi sankcije. Naprotiv, oni uvode sankcije drugima jer su toliko bogati i bahati da od para ne znaju sta ce, sem da na silu obaraju legalno izabrane vlade, otimaju tudje teritorije, upravljaju tudjom zemljom, potplacuju, pale, ruse, bombarduju...

Deki

03.03.2014. 15:23

@Aleksa - Alo ljudi, pokrijte malo Aleksu, prehladiće se... mojne više, dosta mu je :)

Goran5

03.03.2014. 17:07

@Aleksa - A, svi vi za(pa)dnjaci koristite neki drugi vid energije, a ne električnu, koju je izmislio Pravoslavac Nikola Tesla.

Dusan

03.03.2014. 18:34

@Aleksa - Heroj nacije u SAD Verner Von Braun nacisticki naucnik covek koji je stvorio NASU.Inace SAD moze odmah da propadne netreba nam nista automobili,tehnika sta god hoces Evropsko i Azijsko je bolje od americkog.Ti zivis u iluzijama ako mislis da neko drugi nemoze da napravi operativni sistem ili procesor.

sl

03.03.2014. 18:34

@Aleksa - Evo ja imam Samsung, i proizveden je u Kini, radi na struju koja stize iz DJrdapa, a koju je izmislio Tesla, internet je globalna (a ne USA) mreza koju mi je omogućio jedan srpski provajder. Umesto Google mogu da koristim Krstaricu. Tako da ja ne znam o kakvoj usluzi od strane zapadnih zemalja prema meni ti govoris, a i ako mi pruzaju neku uslugu to nije zato sto me vole vec zato da bi uzeli ogromne novce!

Dusan

03.03.2014. 18:40

@Aleksa - Upuceni znaju sta sve Kina proizvodi nazalost mnoge Kina asocira na jeftinu i losu robu a stvarnost je sasvim drugacija.Japan je nekada isto bio sinonim za jeftinu i losu robu isto kao Kina a Kina je danas ispred Japana.Sto se IT strucnjaka tice Rusi i Kinezi spadaju u sam vrh.

Deki

03.03.2014. 12:04

Briljantna akcija ruske vojske, sve čestitke! Verujem da je danas lepo biti Rus :) Onaj primat iz Vašingtona preti nekakvim sankcijama, ekonomskim "uništenjem" Rusije, a ne bi američki slepci imali hleba da jedu, da im nije pljačke kolonija po svetu! Baš bih voleo da vidim kako Nemačka (čitaj EU) uvodi sankcije zemlji od koje bukvalno zavisi :), ne daj Bože nešto drugo :)))) Udrite braćo svom snagom, a mi ćemo iz pozadine, ako zatreba. Javite nam samo kada kreće lov na amerikance. Dosta je bilo.

zoks

03.03.2014. 14:03

@Deki - Deki,gde si Deki?Jesam li im ga "viknuo" dobro,a?Hahahahaa.....pozdrav svim Srbima pravoslavne vere!I svim pravoslavcima koji ne daju veru za veceru!A ni za dorucak, a ni rucak sa sve dezertom!

Zbogom Juzni Tok

03.03.2014. 15:08

@Deki - Deki i zoks @ Da vas informiran da su u Rusiji zakonom zabranjeni "pozadinski" radnici. Tako da to sto Deki predlaze da uradite iz "pozadine" nece naici na dobar prijem kod Rusa.

Deki

03.03.2014. 15:20

@Deki - Brate Zoks, pa juče smo "skromno" slavili uz roštilj, ali ova euforija se ne može obuzdati :))) Vatikan očigledno ništa nije naučio iz prošlosti, ti nesretnici pojma nemaju sa kim imaju posla...Oni prete državi koja je svet u malom i kojoj ne da ne treba ništa, nego toga ima viška :))))) hahahaha jesi Zoks legendo, viknuo si carski! Veliki pozdrav tebi i svima, što ti kažeš, koji ne daju veru za molitveni doručak u zemlji koja gaji spomen obeležje onostranom! Neka rašire kišobrane i noge :p

Zbogom Juzni Tok

03.03.2014. 12:12

Veoma mi je drago da je g Puskov rekao da ce rado priznati drzavu Kosovo, ako Zapad prizna neovisni Krim. Toliko o velikosrpskim uvlakacima u ruske zad....ce. Prodase ih za kikiriki.

Nikola

03.03.2014. 12:29

@Zbogom Juzni Tok - Na tvoj komentar dajem obavestenje, danas u 17h isped ruske ambasade skup podrske nasoj braci po veri i krvi.

zoks

03.03.2014. 12:35

@Zbogom Juzni Tok - Koji Puskov,koja Ukrajina?Mnogo se vi katolici volite!To vam i prilici,zajedno ste napadali svaki put, kad vas je neko pokupio usput,na Rusiju!Mozete samo da nama pravoslavcima od kojih ste se ostrvili da pljunete pod prozor!Bivsi "srbine"!Kako ti volis da si na nasim srpskim portalima,hahahah....naravno,to sto se krstis kao s lopatom ne znaci da si i krv promenio!

baljkan bojs

03.03.2014. 12:38

@Zbogom Juzni Tok - Ajde daj link da cujemo sta je rekao, a i ne kaze se Kosovo, vec Kosovo i Metohija. Tako da ne lupas moras nauciti da ne oduzimas teritorije, to ti je isto kad neke budale pricaju o Bosni i nepominju Hercegovinu, ali pod tim podrazumjevaju cijelu teritoriju drzave

Seljober

03.03.2014. 12:47

@Zbogom Juzni Tok - Pa kad su to ucinili Srbalji (priznali kosovo)nek to urade i Rusi. Trebali su i pre.

jovandeka

03.03.2014. 12:24

Kad tad je kaubojska politika velikog brata trebala da padne.Ne mogu dvostruki aršini dugo da prolaze.Hajde što se onu upinju da pod formom "demokratije" proguraju svoje želje da se uvale u Ukrajinu,ali ne vidim koji su tu interesi Madjara,Bugara iliFrancuza,osim što ih obavezuje EU.I kažu ne gubi se suverenitet,kad udješ u EU.Nama tamo nije mesto.

baljkan bojs

03.03.2014. 12:29

Situacija se stabilizuje, nazalost Rusi zauzeli samo Krim, ne znam kako ce dalje teci politicki procesi u samoj Ukrajini nadam se da nece ostati ovi isti, zapad ce opet preko medija da vodi rat u kojem uvjek pobjedjuju, jer im vojska nije jaca strana, bar ne na istoku, izuzev njemacke!!

Tikov

03.03.2014. 12:31

Izlaze s kapitalom iz ruske berze i ne žele otići na samit G8 u Sočiju. Još jedan povod za Obamu koji je u debelom klinču sa g-in Putina da ne poseti Rusiju. Pitanje Dume za intervenciju je reakcija na šaradu Wašingtona odnosno Obmane koji je pre masivnog bombardovanja Libije hteo kao da pita kongres. Obama je gubitnik prve kategorije. Da su veoma histerični zato što gube dokazuje intervju sa Kerijem koji je toliko vrtio glavom da mu se njegova sunnyboy frizura pokvarila.

jovandeka

03.03.2014. 12:39

E tako se to radi.Osvajaš bez ispaljenog metka.Politika uradi sve unapred,oslabi pozicije onih koji bi ti mogli nešto naškoditi i sad mogu samo da se kurobecaju sa svojim tutorima.lijepo je viditi jednog Obamu,kako je namoćan:Lijepo je doživiti da ovi iz NATO mogu samo da konstatuju.Sad se pokazala mudrost Putina.Sad je došla do izražaja njegova upornost u oporavak Rusije.Mogli bi ovi naši reklameri da nauče kako se to radi.

stogodisnjica velikog rata

03.03.2014. 12:52

Da malo i ja "pametujem"... SAD ne sme, naravno, na Rusiju, ali bi im odgovarala neka vrsta blokade. Engleska, sa sve svojom nemackom kraljicom ne predstavlja vise nista u svetu. Srbija je bila nemocna da odbrani svoje interese, Rusija je mocna i uspesno to radi. Ko zna nemacki moze da cita njihove portale, videce kroz komentare da obican Nemac u ovoj prilici misli kao i prosecan Srbin: da je Rusija u pravu.

Boris

03.03.2014. 13:02

Ja sam onaj Hrvat koji za šaku dollara ili eura nije prodao svoje Slavenske korijene, koji smatra da je Kosovo Srbija i da je Krim Rusija, kao što je i bio do 1954. godine kad su ga zbog administrativnih razloga integrirali u Ukrajinu!

Dymitr Ogonowski

03.03.2014. 14:17

@Boris - Mislim da dobro ako sada i katolicki Hrvati i katolicki Poljaci bice na strani Rusije odnosno Krima i na strani Srbije odnosno KiM.

naranca

03.03.2014. 13:02

To ti je sto rece Marx otudjenje.Oni u Wasingtonu zive u izolaciji .Ne vide Svet normalnom ocima ,vec kroz izvestaje svojih ulizica domacih i stranih.Idu okolo i naredjuju.Zaboravljaju na svoje probleme nego brinu o zaverama i prevratima po svetu.Misle da su Bogovi(Kao Nemci sto su mislili da su visa rasa).Kad Obama ide negde u posetu prati ga 10 000 ljudi.Jel to znak dobre politike?Svi ih manje vise mrze u Svetu.A sve je to pocelo ubistvom JFK.Tragedija.

naranca

03.03.2014. 13:16

Egipat je najbolji.Smenili" diktatora" Mubaraka i posle demokratskih izbora dobili novog legalnog predsednika.Ali on im se nje svidjao (pripadnik muslimanskog bratstva) pa ga je "narod" svrgao i posle vise dana demonstracija i tihog rata doveli vojnu diktaturu.A u medjuvremenu narod nastrada........Nastavice se.

euro95

03.03.2014. 13:17

MOSKVA (Reuters) - Kina smatra da je Zapad rješavanje krize u Ukrajini, ali Rusija može biti bolje da ode. Može se pročitati u kineskom državni mediji u ponedjeljak. Razumljivo je da je Vladimir Putin kaže da ima pravo na zaštitu Ukrajine,'' interese Rusije i ruskog govornog stanovništva, prema komentarom državna novinska agencija Xinhua.

euro95

03.03.2014. 13:17

Prema Xinhua zapadnim zemljama isključuje Rusiju iz pregovaračkim stolom, dok su polarizirani. Svoje, partizanske zagovaranja'' Ukrajina Prema novinskoj agenciji države, Zapad treba da prihvati, jedinstvenu ulogu'' Rusije u određivanju budućnosti Ukrajine. Također, prema ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov, Rusija i Kina su se dogovorili o stanju u Ukrajini. Lavrov je ponedjeljak najavio nakon sastanka sa svojim kineskim kolegom Wang Yi

BACVANIN

03.03.2014. 13:22

Slicnu izjavu Jacenjuka " da se ukraina nece nikad odreci Krima''. kao da sam vec negde cuo.

Branko

03.03.2014. 13:30

Sve rešiti mirnim putem. Ako nema drugog rešenja neka se formira nova država na Krimu i ostalim delovima Ukrajine koji su pretežno naseljeni Rusima. Primer kako se to radi jeste nekadašnja Čehoslovačka. Nikako ne rešavati na način Balkanskog ili Korejskog popluostrva.

Krle

03.03.2014. 15:31

@Branko - Branko, ovi ukrajinski revolucionari su navodno trenirani u Sloveniji i Litvi

вук

03.03.2014. 18:19

@Branko - Не брините, Бранко. Све ће то да реши знаменити украјински интелектуалац и академик Виииитаааалиииј Клиииичкоооо(!):):):):):)

Nele

03.03.2014. 13:35

Ja bih voleo da vidim sta to evropa I amerika mogu da urade rusima u ovoj situaciji. Cuo sam neku pricu oko ekonomskih sankcija, to bi bilo kao da EU isece granu na kojoj sedi. Zapadne firme imaju stotine postrojenja u Rusiji a ista je velikom broju eu I usa kompanija gotovo 30% evropskog prometa. Istog trenutka japanci I koreanci bi protrljali ruke a zapadnu evropu bi zviznula takva kriza I hladnoca da se 30 godina ne bi oporavila.

Elcano

03.03.2014. 13:46

Izvanredna je ova ruska vojna akcija,otvara potpuno novo poglavlje u teoriji i praksi rata-nema ni poginulih ni povredjenih,zasad se bar ne pominju..Lokalne Ukr snage im same prilaze,prethodno ih Rusi u miru ispraćaju na moru i kopnu.. Intervencije jasno ima,ali rata nema! To je ono što Nato dežurnicima pravi noćnu moru,galame ali samo na zvezde..Vidi se jasno da je ovo ako ne državno a onda sigurno duboko demografski i ljudski ruska zona.Prirodna granica gde je Nato duboko zalutao,da li vide?

baljkan bojs

03.03.2014. 14:35

@Elcano - Odlican komentar pogotovo ove poslednje recenice, svaka cast! SLAVA RUSIJI!

Elcano

03.03.2014. 16:01

@Elcano - bb@ Nisam fan Rusije ali ne može se biti slep na činjenice.Meni ne smeta što je izvršen prevrat u Ukr,već što su avanturisti umesto da smire društvo,šansu razumeli kao dozvolu za vršljanje i stvaranje nestabilnosti pa i provociranje.. Krim je mislim završena priča i ima više vojni nego demografski značaj.Mislim da će Rusi pogrešiti ako podstaknu deobu,jer će dobiti večnog neprijatelja. Možda samouprava većinski ruskih područja i jača veza sa celinom Ukr i šansa da se stvari vrate normali

sreto

03.03.2014. 13:59

Zabrinut sam, neoglasavaju se: Ceda, Sonja, Natasa, i ostali Srpski "petokolonasi"! Za Vladu i Predsednika, znam da ne smeju ni "muknit" protiv agresivne politike EU !!!

zoks

03.03.2014. 14:36

@sreto - sreto,varas se Sreto,eno ih mucu po mitinzima o raju na zemlji zvanom "eu"!

macak

03.03.2014. 14:00

Putin se ne sali, ove kauboje ce fras da strefi od muke. Ne mogu nista da urade, mogu samo da gledaju i ostro osudjuju.

butros

03.03.2014. 14:12

Kako do tančina Rusi pripremaju teren!Najviši stepen organizacije!Predivno!Čitajući unazad par dana njihovo raspoređivanje na Krim i sam razvoj situacije rekao bih da je ovo već uigran plan odbrane Krima,strateški veoma značajnog položaja za Rusiju!Očenj harašo!

Spanski jezik sluzbeni jezik nezavisne Floride

03.03.2014. 15:01

@Mima - nemoj tako, erazmo roterdamski ce da se naljuti i uputi ti najostriju notu. Da se niste usudili! Mi smo najjaci, najveci i najlepsi. Niko da nam se nije usudio usprotivit! Mi mozemo sta hocemo.

dragoljub

03.03.2014. 14:29

samo budale mogu da se raduju ratu i da lajkuju idiotske komentare. najviše ispašta narod, očigledno to ovde nikome nije jasno!

Slavoljub

03.03.2014. 15:48

@dragoljub - Niko se neraduje ratu. Izgleda da si pao sa Marsa. Ljudima je drago da Rusija pokazuje zube na cinizam demokratije gde se premijeri smenjuju sa ulice oruzjem i na to se gleda blagonaklono dok samoopredeljenje Krima i istocnog dela gde ljudi nezele da im placenici odreduju i smenjuju predsednika nemaju pravo na to. Naravno da je podrska Rusima za pravdu od srca jer znamo kakvo smo licemerje doziveli u hrvatskoj, BiH i na kosovu i metohiji.

Dusan

03.03.2014. 18:23

@dragoljub - Situacija je prosta ko ima malo mozga.SAD i njihovi saveznici imaju ekonomski i drugi interes koji gledaju da ostvare a Rusija ima opet svoj interes i smatra se ugrozenom.Ukrajina moze da bude zbrisana sa lica zemlje nikoga nije briga,price o ljudskim pravima su za malu decu.Ukrajina ima samo nesrecu da se nalazi na terenu koji je interes velikih sila.

Русија праведна и мудра

03.03.2014. 14:46

Леп је осећај кад твоја матична земља мисли о теби и брани те кад је потребно. А Запад (НАТО и ЕУ) све више улази у противречности због својих лажи и лицемерја.

zika

03.03.2014. 16:03

@Русија праведна и мудра - Lepo je kad matica razmišlja o svom narodu . Ali šta ćemo ako se to zloupotrebljava i rešava silom ? Ovakve primere smo već više puta videli u prošlom veku . I svaki put se pogubno završilo po manjinski narod . Ko će onda biti kriv za za patnje nedužnih ljudi ?

Dragiša

03.03.2014. 14:49

Batina. Samo batina spašava Rusiju od Vatikana. Rusi moraju da udare na Namačku isto kao pre 60 godina! Aždaja sa 9 glava u Vatikanu je na samrti. Elektronski ne postojeći novac nema pokrića. Zaduživanje država sa kamatom putem entera ili klika na kompjuteru ne funkcioniše više. Prevara sa virtelnim i nepostojećim novcem ne pali dalje. Nema perpetum mobile (Čitaj Out of nothing). Vatikanu samo rat produžava život.

Spanski jezik sluzbeni jezik nezavisne Floride

03.03.2014. 15:00

najostrije vas upozoravamo, zazalit ce te..... kako bi bilo da je Rusija tako govorila sa zapadom oko Kosova, Libije, Afganistana... gde nema njhovih drzavljana i gde oni nisu ugrozeni?

XS

03.03.2014. 18:01

@GAVRILO PETRIC - Naivan si. Bilo bi tako da srbi sa kosova nisu za ogromne pare rasprodali zemlju na kosovu. Kako ce se kosovo vratiti, kako ti kazes u "zagrljaj Srbije" kad tamo vise ne bude srba. Sta ce nam teritorija sa 2 miliona siptara u nasem posedu?

daweed

03.03.2014. 19:27

@GAVRILO PETRIC - Katastarski vecina poseda na KiM su Srpska, kako drzave Srbije tako i gradjana Srbije tako da ta prica ne pije vodu!

macak

03.03.2014. 19:53

@GAVRILO PETRIC - Rusi bi ove nase siptarcice pojeli za jedno pre podne. Pa evo Rusi preuzeli Krim a da zvanicno nisu ni poslali trupe. A sta bi bilo tek da su ih poslali, pola Evrope bi zauzeli.

cc

03.03.2014. 16:26

@sojicc - A de Snouden ?!;( PS: nije on djabe dosao u Rusiju;) sve se odvija po olanu:)

Krle

03.03.2014. 15:26

Zapad po ko zna koji put pokazuje da zna razgovarati samo kad dobije batine, inace su drski bez granica......

из главе

03.03.2014. 15:34

И црни Срби опет празне главе прате шта се дешава, а ОВК се увелико инкорпорира у албанску армију и спремају се за блискобудуће догађаје овде... и опет ће нама Руси бити криви којима се више смучило да понављају - дајте став, подржаћемо га

Косовка

03.03.2014. 17:06

@из главе - И не само да су тражили да се недвосмислено изјаснимо, обећавајући нам пуну подршку без обзира шта смо одлучили (изузев кад је у питању придруживање НАТО-у), већ су нам и саветовали да се држимо Р1244 и решавање питања КиМ вратимо под окриље СБ УН.

D. Morrissey

03.03.2014. 15:39

Veoma je bitno da su Rusi opkolili bazu, ukaincima sada nemoze da se dopremi hrana i municija, treba jos iskljuciti im struju. pa neka pisu u mraku Zapadu zalbeno pismo.......

D. Morrissey

03.03.2014. 18:43

@D. Morrissey - @sMile ja razumem tebe sto si se javio bas na moj komentar, slican scenario ceka i vas Siptare na Kim.

e moj mile

03.03.2014. 19:53

@D. Morrissey - jesi li ti bio u vojsci ili da ne pitam u ratu na nasim prostorima???ja vec znam odg nisi...u ratu kad protivnik nema municiju I hranu tvoj je sam se preda ili umire,ali ovde je bitno da napises samo nesto posto ti prsto malo nervozni

Analitičar

03.03.2014. 15:50

stvari su ovde proste ko pasulj: Amerika će svim silama i potezima raditi da se Rusija i Ukrajina konfrontiraju, jer najbolji je sistem "zavadi pa vladaj", ali su zaboravili da dva okeana nisu više dovoljna za miran san, tako da mečka može lako da zaigra i ispred njihovih vrata

Drzavnik

03.03.2014. 16:26

@Analitičar - Zasada mecka igra Rusima pred vratima. Proslo je vrijeme kubanske krize.

dejan

03.03.2014. 16:17

međunarodno pravo je pravo najveće sile u određenom mestu i vremenu sve ostalo je farsa za male i slabe ...

R. Marković

03.03.2014. 16:34

Neznam zašto nazivaju Ruse Prorusi? U Ukrajini ima preko 25% (odprilike) stanovnika ruske nacionalnosti. U skoro svim medijima govore o Prorusima, Rusofanima, rusko govorno područje, i neznam sve kako, a nikako da kažu Ruski narod u Ukrajini. Što smatram da će ova novina Ruse zvati pravim imenom, kao najčitanija i najnarodnija novina. Hvala.

vladislav76

03.03.2014. 16:47

Pitanje za "Novosti"? Zasto ne izvestavate o recimo dogadjajima u Ukrajini primer Odessi-gde ljudi masovno skupljaju potpise za referendum jer im se preti?! dele se letci sa uputsvima sta da rade-a ako ne onda im se preti smrcu njih i njihovih familija?! letci dolaze iz Zapadnog dela dokazano!-ako zelite postoje video zapisi! a takve i slicne metode se koriste u celoj Ukrajini! i posle Zapad nezadovoljan sto Rus usao da sacuva narod od gradjanskog rata?!!

soko

03.03.2014. 16:52

ja idem na selo tamo imam 200 kila slanine i pecenice 200kila brasna i zejtina i nevracam se vise jer ovo mi mirise na 3 svetski rat

vlada

03.03.2014. 17:16

Keri spominje ponašanje u G8!? Pa ja mislim da je Rusija tek sada ispunila uslove kao član! To joj je falilo - INTERVENCIJA! Da nije ozbiljno, da nije ljudski da nije u pitanju Ukrajnski i Ruski narod kojem preti katastrofa u ne daj bože sukobu i na veselje Zapada, i ovakav koentar bi mogao da prodje! U ostalom, ako je narod zašto su "jurišnici" maskirani? Gospodo manite se pretnji sa "blokadom"! Da se ne desi obrnuto? Keri pitaj Evropu šta misli o n.pr. GASU !?

Косовка

03.03.2014. 17:27

А шта Чанак каже на све ово? Плашио нас је страним (руским) тенковима у Београду, а "није видео" стране (немачке) тенкове на југу Србије. Не чују се ни "борци за људска права", две Соње, Кандићка, "пусике"... Мада, мој муж би највише волео да види перформанс "оних Украјинки", али још је хладно за њихов начин протестовања!

PanicusVulgaris

03.03.2014. 18:52

@Косовка - @Kosovka: Sumnjam da ce Pasji Riot vise ikad da se oglasi. Ono bicevanje u Sociju ih je toliko ponizilo da bi sad bilo koji novi "performans" bio ismijan I poljuvan.

Kosta

03.03.2014. 17:29

Rusi im sve rade kao sto je zapad radio sa nama. Pa kad su oni mogli nama, sto Rusi ne bi mogli njima. Da vide malo kako je kad se neko drugi koristi njihovim metodama.

Leka

03.03.2014. 17:42

Zasto ameri prete Rusiji? Eto dokaza ko je, uz pomoc domacih izdajnika i placenika, izveo drzavni udar i puc u Ukrajini. Sve one price koje je pricao bokser i ostali petokolonasi su price za malu decu.

Косовка

03.03.2014. 17:44

Путине, не слушај Меркелову! Провери шта се десило кад је Србија прихватила њихове "misije za utvrđivanje činjenica" о догађајима на КиМ!

dzoniba

03.03.2014. 17:52

Mi kao narod se potajno nadamo svetskoj zurci koja ce biti planetarna, a sa pocetkom u Ukrajini, ali bih ipak voleo da ovu iskulirmo totalno...posto smo bili redovni i rado vidjeni gosti na svim predhodnim...

Kraisnik

03.03.2014. 17:54

a ova Merkelova osetila tvrdo pa bi sad politicki resavala krizu cacka mecku zigleda da trazi rekonstrukciju Berlina iz 45 al sad samo malo savremeniju prvo zavadi pa bi politicki resavala ala je pametna

europe14

03.03.2014. 18:02

zahvaljujemo se proruskuoj i prokostunicinoj redakciji vecernjih novosti koja objavljuje samo komentare razno raznih tzv patriota i ljubitelja rusa,,kao ZOKS,MIS PIGI,DEKI,itd itd,,,a ostale proevropljane iz BG ,,za razliku od njih koji na zapadu glume proruse,,,,,hvala

вук

03.03.2014. 19:11

@europe14 - Можда би ти, јаране проевропски, коментари били чешће објављивани када би овладао елементарном писменошћу. За почетак, пробај са Букваром. Срећно.

mis Rusi

03.03.2014. 20:04

@europe14 - A ko je vama "EVROPE(V)CIMA kriv sto vas je na srecu malo u Srbiji???

Јабре

03.03.2014. 20:48

@europe14 - Како се усуђујеш да мене не споменеш ? :)

вук

03.03.2014. 18:13

Da, frau Merkel, predsednik Putin živi u nekom sasvim drugom svetu, potpuno suprotnom od vašeg satanističkog, krvopijskog i razbojničkog. Germanske varvarske horde najbolje znaju šta znači oluja sa istoka. Potrebna je ta oluja, da zapadne varvare privede k poznaniju prava.

Zoran

03.03.2014. 22:08

@вук - Nisu ovi varvari, mi smo varvari, a varvarima je uvek pripadala buducnost. Sve velike imperije su srusili varvari. I ovu ce (USA i EU). I ja sam ponosan sto sam divlji Sloven !!!

вук

04.03.2014. 20:01

@вук - Ти, јаране, буди шта год хоћеш. Можеш и у неолит да се врнеш, ако те то инспирише. Ја сам поносан што сам Србин, припадник старог европског и хришћанског народа. За мене су варвари они што убијање нејачи називају колатералном штетом, а агресију и геноцид ''милосрдним анђелом''.

Marko BG

03.03.2014. 18:14

Ako je ne uzdigne, onda ce je unistiti!! Ne sluti na dobro to sto je rekla Merkel, a Rusi jos ni do Kijeva nisu stigli!!

ffggood

03.03.2014. 18:16

citam svetske vesti na netu,,,da li je moguce da smo mi poslednja nedodjija i rupa koja navija za ruse??!! citav svet je protiv,,,razumem ove nase ljude koji zive na zapadu pa lece komplekse sa proruskim laznim pricama,,a u stvari vole evrice,,,,ali mi u Srbiji?? kako to?? pa buducnost nam je u EU,,,,,,,

taske

03.03.2014. 18:46

@ffggood - kakva buducnost ?? da budes rob u EU da imas najgoru platu a radis najteze poslove, da ti uniste ekonomiju (nama je vec unistena od strane nasih politicara) i onda moras da zavisis od njih , nemoj da si smesan! pre cu da umrem kao slobodan covek , sa svojom krvnom bracom slovenima nego da robujem nemackoj!!!

daweed

03.03.2014. 19:12

@ffggood - Ja bi se bar zapitao: a da te "svetske" vesti nisu ustvari propaganda? Da probamo ovako: ko diktira (skoro) citavom svetu (zapadu) kako ce da razmislja? Nadam se da vam je sad jasnije!

Srba

03.03.2014. 19:53

@ffggood - Ne,mi samo imamo veliku želju da budemo kao veliki Ruski narod sa kojim se ne smeju igrati kao sa nama.Ako ništa drugo,bar da prestanu da se igraju sa nama !

nedeljko

03.03.2014. 19:59

@ffggood - nismo mi prorusi nego ne gutamo lako serviranu kampanjuslavnih novinara ako u ukrajini nije puc sta onda jeste koliko ih izgibe od ruske intervencije a koliko od majdana a

Jeljcin

03.03.2014. 20:13

@ffggood - Pa jel vidiš da si se zatrovao zapadnjačkim lažima... Ostani tamo gde jesi i ne obraćaj se više Srbima, jer nemaš šta pametno da kažeš !!!

Јабре

03.03.2014. 20:47

@ffggood - У Словенији скоро сви листом подржавају Путина.

Ratko,Banjaluka

03.03.2014. 21:03

@ffggood - ffggood nije citav svet protiv Rusa.Kina je na strani Rusa,i to je dovoljno.A ti budi na strani fasista.

ZV

03.03.2014. 18:21

Merkelova kaze da Putin "nema veze sa stvarnoscu.." cini se da je ipak shvatio da je dolaskom zapada u Kijev "Hanibal ante portas" i da vise Rusija nema gde da bezi od stvarnosti koja za nju po zapadnimplanovima nije svetla.

Rile

03.03.2014. 19:29

@ZV - Zivim u Holandiji i sto se tice podrske Putinu,procitaj Telegraaf koji je od liberala i od 200 reakcija 190 podrzava Putina i Rusiju,a pljuju svi po Evropi.I naravno svi su Holandjani,a u povjerenju njima je Evrope i stranaca puna kapa.Za Putina svi kazu da je pravi vodja i da je stao iza svoga naroda i da zele takvog vodju jer narodu je puna kapa torture takozvanih demokrata.

Mile

03.03.2014. 18:27

Meni je lepo kad vidim da komentari zaista odrazavaju ono sto Srbi misle i da nema pumpanja antiruskih glasova i negativnih komentara. Zao mi je sto ovi Ukrajinci lezu na rudu zapada protiv bratskog, pravoslavnog ruskog naroda. Ne mogu da verujem da bolesnici sa zapada Ukrajine bratime Cecene, Tatare i Albance. Skroz sizofreno. I Rusi imaju svoje ustase. A sve se zakuvalo u istoj kuhinji. Samo Rusija nije mala Srbija.

ZX80

03.03.2014. 19:43

@Mile - Sva sreća pa su oni koji pumapju glasove izgleda zauzeti predizbornom kampanjom SNS-a, pa nemaju vremena da softverski menjaju volju naroda.

naranca

03.03.2014. 20:17

@Mile - @mile Ne samo sada, citao sam da su za vreme Cecenskog rata Ukrajinci-katolici isli u Ceceniju i borili se na strani muslimanskih fanatika.Znaci dug brak.

Pera

03.03.2014. 20:09

@Riki - E ovo je odlicno pitanje: Predsednik Odbora ruske Dume za međunarodne odnose Aleksej Puškov zapitao je Zapad zbog čega je priznao pravo građana Kosova na samoopredeljenje, a odriče stanovnicima Krima pravo na slobodno izražavanje mišljenja. ???Ovo je dokaz da zapad provocira Rusiju!!! Kako to da se cuva teritorijalni integritet Ukraine pod svaku cijenu? Zar za Srbiju nevazi isti taj zakon?

ercov

03.03.2014. 18:32

Nama svima je ovaj scenario u Ukrajini tako dobro poznat ali ptanje je,da li je poznat i narodu Ukrajine !?Zapadna medijska propaganda je pokrenuta i sve je okrenuto protiv Rusije a da Evropa nije svesna u sta ih uvlaci Vasington i poslusni Brisel.Ovde nije u pitanju ex Ju,Libija,Irak ili Sirija,ovda je u pitanju direktno izazivanje Rusije po ledjima naroda Ukrajine sto je i te kako opasno po Evropu pa tek onda i po ceo svet.

dado

03.03.2014. 18:40

Rusija mora zaštititi svoj narod,pa bio on i u Ukrajini.To su njeni nacionalni,bezbednosni i ostali interesi.Sada ili nikada.Podrška svim Rusima u celom svetu,posebno u Ukrajini.Idite na referendum,odcepite se i sami odlučujte o svojoj sudbini,a Rusije će Vam pomoći.Poslednji čas je da se kaže da se sve što se dešavalo u Kijevu sa Kličkom i mkompanijom dešavalo po scenariju Amera i EU.Ako se ne desi cepabje Ukrajine,sledeća je Rusije.

jovanSRB

03.03.2014. 18:44

MERKEL OBAMI: PUTIN ŽIVI U NEKOM DRUGOM SVETU Sram je bilo! Kakav je ovo bolestan svet kada najveci krvnik od naroda daje ovakve izjave!!!

из главе

03.03.2014. 18:51

није то ултиматум већ једини познати лек за фашизам, змија се бије директно у главу

Vlada

03.03.2014. 19:05

Gospodjo Merkel,vazno je da vi imate dodira sa stvarnosti.Vi ste dozvolili da u vasoj zemlji avioni bez oznaka posipaju zemlju i narod hemiikalijama i to nekaznjeno.I to je vasa stvarnost.Ostavite se vi svetskih cionista,vidite da ponovo zele da uvuku svet u katastrofu !!!

mica bor

03.03.2014. 19:16

Rusijo ne dozvoli, da ovi samozvani Nobelovci za mir,raspiruju"mir" sirom planete!

Ak

03.03.2014. 20:28

@mica bor - Pa nije ni Milosevic dozvolio ,i u ono vrjeme imao je podrsku naroda . A zasto ga sad krivite za sve ? Tako ce i Rusi proci !!

daweed

03.03.2014. 19:19

Tacno su Ukrainci ludi, zapad je uspeo da ih okrene protiv Rusa i to vrlo kratko posto je to su nato-vci to uradili Gruzijcima. Nema potrebe da podsecam kako su prosli.Usput budi receno Krim je zaista i bio Ruski a tek kasnije dodeljen Ukrajini u sklopu Sovjetskog saveza.

MN

03.03.2014. 19:23

Glavna caka je obesmisliti rusko prisustvo na Krimu kao '' Putin zivi unekom drugom svetu'', ''Putin je u prevodu malo priglup covek'' zatim ''Ukrajina se ujedinila protiv rusa'', ''Timosenko, bla, bal, bla'' itd, itd. Putin je vrlo dobro ocenio situaciju, poslao vojsku u oblast koju moze da kontrolise, a ostalo ce se vec samo od sebe desiti u drugim ukrajinskim gradovima. Vidi se iz pticje perspektive da ce u slucaju rata ukrajinski narod nastradati, a da ce se zapad dogovoriti sa rusima Toliko

Војин С. Костић

03.03.2014. 19:27

Према водећем немачком финанс.стручњаку Б.Рафаелкиршеу немачкијавни дуг Нермачке износи 7000 милијарди евера или 185% БДПа.Позваничним подцима 7% је незапослених али како Раф-кирше каже тодостижр и читавих 11%.Мислим да гђа.Меркел не живи у реалности ида им ова планирана реалнос шполако ислизава из руку.Словени јесулуди али нису глупи.

Pepper

03.03.2014. 20:23

@Војин С. Костић - Ala sam se namučio da pročitam ovaj komentar. Sloveni nisu glupi ali na žalost ima nas još mnogo nepismenih.

balkan bojs

03.03.2014. 20:42

@Војин С. Костић - I fali im preko 2500 inzinjera, a mogu ih naci pre svega u Srbima, Indijcima Rusima sa prostora "istocne Evrope", i ostalim porobljenim narodima, pre svega iz Azije sa dalekog istoka! Zato pazite za koga radite, da na kraju neispadne da ste radili protiv sebe!

Mis_Pigi

03.03.2014. 19:32

kad se zaljubiš obično laprdaš svašta, tako i Anđa, izgleda da joj se Putin sviđa

milanche88

03.03.2014. 19:36

vi sto podrzavate zapad jel ste vi culi za BRIK????msm da je teta Nata i ostale marionete naletela na prevelik zalogaj...raspitajte se malo sta je BRIK(Brazil Indija Kina Rusija)pa malo bolje razmislite sta pricate

Gogi

03.03.2014. 19:39

Merkel je u pravu jer Putin ne razume ove zapadnjake, kao.Merkel zivi u svetu gde se moze napasti sve zemlje samo ako ne pripadaju zapadu, dakle Irak, Libija , Egipat, Srbija, Sirija itd. itd.medjutim Putin ima cime da se razmase i izgleda da ga bas briga sta gospodja sa amerom divani.Boim se da zapad nije shvatio dovoljno ozbiljno Putina , jos zive i sanjaju pijanog jeljcina koji je otisao na vecna lovista.To da zarobe Ruske pare , to je opasna igra, nece Putin to dozvoliti, boim se.

ujkavasabgd

03.03.2014. 19:43

To Gasprom zavrci ventile za gas,pa da vidimo kome ce EU da preti?! A koliko cujem i braca Kinezi su dali zeleno svetlo Putinu da napadne Ukrajinu,pa gospodo iz NATO-a vreme je da odete u istoriju!!! Zivela Rusija i NR Kina!

Mis_Pigi

03.03.2014. 20:22

@ujkavasabgd - nejde tako po redu, nego prvo im Rusi pogoršaju vremenske prilike, naprave mećave i mrazeve, ko u Americi, a onda se zavrnu ventili

ffggood

03.03.2014. 22:17

@ujkavasabgd - ajde ajde MIS PIGI ne lupetaj vise,,,kad je tito rekao ne diktatoru staljinu svi su bili veseli,,,da si bio u tom tzv varsavskom paktu pod rusima kao sto lazno prizeljkujete svi vi ovde lazni patrirote gastarbajteri,,,cekali bi u redovima za hleb u jugi kao sto su cekali poljaci,madjari,rumuni,itd,,,rusija? sto dalje dalje to bolje bolje,,hehe samo EU!!

Hleb

04.03.2014. 01:38

@ujkavasabgd - Pa bar bi čekao u redu za hleb, a sa zapadom bi gledao kako neko briše nos novčanicom od 500e iz Rols-Roisa, a ti bi se tukao za koru hleba iz kontejnera kao običan i pošten građanin... I naravno bio bi beskućnik, prezadužen u banci čiji je vlasnik tatin sin koji vozi jahtu ispod novoizgrađenog Beograda na vodi...

vlada

03.03.2014. 20:07

Što se tiče osude "celog sveta" , za pametne su u pitanju marionetski režimi koje je Amerika ili postavila ili ucenila i ta "orkestracija" se već ofucala! Kod nekih neće nikad! Nek im je bog u pomoći! A već smo to imali i na našim prostorima dvehiljdite!

кад се кононес оладе

03.03.2014. 20:09

"Руски гасни див Гаспром објавио је данас да не искључује могућност поремећаја у испорукама гаса Европи због политичке ситуације у Украјини, али и да наставља с улагањима у извозно оријентисане послове, као што је Јужни ток"Ал баћушка завитлава евРобљане ... ха,ха,ха,ха,ха, сјајно!Ај да видимо сада како ће да измишљају како уговори нису добри ... има да трче да постављају цеви сами, и то бесплатно.Генијални су ови Руси, следећих 200 година припада њима и Кинезима.

balkan bojs

03.03.2014. 20:34

@кад се кононес оладе - Ne znam kome pripada sledecih 50-100 godina, ali sigurno znam da Kinezima pripada narednih 1000 bez obzira sta se u svijetu dogodilo, Ameri mogu na Rusiju samo uz pomoc Kineza, a ove ucijene i ostalo je suplja prica, Rusi su trebali biti vec u KIjevu!!

Нови Сад

03.03.2014. 22:53

@кад се кононес оладе - Кинези су у много добрим односима са Русима и никад Кинези неће бити са Америма јер им Америка дугује билионе и билионе! А Руси су им пословни партнери чак су и Руси вратили Кинезима један део територије и зашто би Кинеза била у савезу прљавим и поквареним Америма?

quadrat na kub

04.03.2014. 04:27

@кад се кононес оладе - Ajd ne lupetaj bre....i nauci pisati prvo...

naranca

03.03.2014. 20:13

Pa normalno.Putin ne krsi rezolucije OUN.Putin postuje pravila i zakone.-NATO je defanzivna organizacija koja brani sebe i svoje clanove-(YU 1999?)Putin se ne rukuje sa razbojnicima koji trguju ljudskim organima.Putin ne baca radioaktivnu prasinu po neduznim ljudima.Putin ne truje i ubija ljude u njegovim zatvorima.Putin ne zivi od zelenaskih kredita koje je nametnuo silom ili/i prevarom na juzne zemlje.Nikad nije izmisljoa i priznavao zlocinacke drzave....

vlajko

03.03.2014. 20:15

Gospodo, prvo što morate znati o Rusiji, Ukrajni i Krimu je da je 1953 godine tadašnji predsednik SSSR-a Nikita Hruščov, zbog izgradnje kanala od reke Dnjepar, predao Krim Ukrajni,koji se u to vrme nalazio u Rusiji, da bi kontrolu kanala imala jedna drzava. Nije ni slutio da će se SSSR nekada raspasti (zvuči poznato?). Inače, rusi Krim nikada ne bi dali. Danas su RUSI DOŠLI PO SVOJE...

vitez

03.03.2014. 20:55

@vlajko - Tako je jedan tip na početku rata u Bosni jedan Srbin sa sinom pošao u muslimansko selo da uzme motokultivator koi im je prodao ranije.U noći su se čuli krici a u jutro su imali šta i videti.Neznam zašto ti ovo pišem.

vlajko

03.03.2014. 21:04

@vlajko - Izvinite,moram da se ispravim. Tacan datum predaje Krima Ukrajni je 27.februar 1954 godine. I sami ukrainci su se cudili sto Jeljcin nije, nakon raspada SSSR-a, trzio natrag Krim. 7 dana pre bombardovanja Srbije Rusija je od MMF-a primila NEPOVRATNI kredit od 15.5 milijardi dolara. Da li je i koliko tada dobio novca za prodaju Krima?

Alex vrnjacki

03.03.2014. 20:18

Ne mogu da shvatim koliko treba covek da bude ogranicen pa da ne vidi da Amer stvara jos jednu rak-ranu u Evropi i, naravno, daleko od njega! Zamislite samo kako bi Evropa bilo mirno mesto kad bi malo odmakli ujka Sema odavde . A oni (Nemci, Englezi,...) orkestrirano navijaju za belaj i zaboravljaju da je Amer sve to zasta optuzuju Ruse, x10 radio po svetu.I sta kaze teta Juca, "objava rata i Americi"...ha ha...

naranca

03.03.2014. 20:19

Ala su porasli apetiti.Nekada su ultimatume davali maloj Srbiji,a sada smo se obezbrazili.....Nece valjati.

DejanBg

03.03.2014. 21:21

@naranca - Pa oduvek se se govorilo da su cepanje SFRJ i ugnjetavanje Srbije poligon za vežbu napada na Rusiju. Najzad se dokazuje da je istina. Završiće se i ovo sa Ukrajinom ali biće još napada. Realno, nisu mi jasni ljudi poput Hrvata, Poljaka i ukrajinaca. U EU ih otvoreno posmatraju kao nižu rasu, ekonomski nisu profitirali ali i dalje poslušno skakuću oko zlih gazdi ? Rusija treba da osnuje neku panslovensku uniju ali bez pomenutih.

Mis_Pigi

03.03.2014. 20:25

čuj ovog agresuju, evo ti šta je agresija: Vojne intervencije SAD zadnjih 30 godina: Grenada 1983, Nikaragva 1985, Panama 1989, Irak 1991, Haiti 1994, Jugoslavija 1995, Avganistan, Sudan 1998, Jugoslavija 1999, Avganistan 2001, Irak 2003, bezpilotne letilice u Jemenu, Pakistanu, Somaliji, Avganistanu 2002, Libija 2011.

Bravo za komentar

04.03.2014. 05:27

@Mis_Pigi - Medjutim tu su navedeni samo otvoreni cinovi agresije. Prikrivenih cinova agresije je mnogo vise.

dan osman

03.03.2014. 21:21

@Branko - Pandorina kutija zla je davno otvorena. Nisu je otvorili Rusi nego zapadna bagra.

naranca

03.03.2014. 21:30

@Branko - @branko Otvorena(Pandorina kutija) je u YU 1991.Rusenjem suverene i nezavisne Jugoslavije.

cis

03.03.2014. 23:48

@Branko - Uz prekrajanje evropskih granica, suprotno odlukama iz Helsinkija, na Konferencija o bezbednosti i nepovredivosti ranica u Evropi, 1974,

quadrat na kub

04.03.2014. 04:21

@Branko - E,nazalost za rusenje Jugoslavije 90% kriv je Slobo i kompanija....

rus

03.03.2014. 20:33

znam da je mnogima krivo sto se Rusija vratila u vrh svjetske politicke i vojne moci i drago mi je sto mnogi ludi raspoznaju zapadnu propagandu i nadam se u buducnosti da ce rusi zastitit i nase interese.

naranca

03.03.2014. 21:02

Pa sta veliki uspeh ?Mani ga Mito.To je Rusima avlija..Kako su oni leteli iz LA da bombarduju Milicu Rakic u Aleksincu!

Zbogom Juzni Tok

04.03.2014. 07:40

@naranca - Isto kao i vi iz Beograda da bombardujete Zagreb i Anu Pavlovic.

naranca

04.03.2014. 10:22

@naranca - @zbgjt.Ja znam da ste se vi vratili na tradicionalne Hrvatske mjere,Lanac palac,dunum,jutro,vjecer,podne ali vjeruj mi LA -Aleksinac je prilicno duze nego nego BGD-zg.Osim toga Srbija nije napala niti objavila rat USA (kao Hrvatska 1941).I tko ti je Ana Pavlovic?Mislio si Ante Pavelic?

Aleksa

03.03.2014. 21:14

Malo ste se zaigrali oko Rusije !? Pa nije vam to Srbija i napaćeni srpski narod da se iživljavate vašom nezajažljivošću ! Živela Rusija ! Pozdrav onima koji "prate" javno mnjenje i na ovim komentarima,nadam se da ste shvatili !? Slomili ste nas ali nam dušu niste izeli !

gaga

03.03.2014. 21:17

merkelova rece da putin zivi u nekom drugom svetu, ja bi rekla da ona zivi u vreme hitlera jer se tako i ponasa...

Tikov

03.03.2014. 21:20

Zna Turčin-ov šta je najbolje za Ukrajinu zato je od Zapada demokratski izabran i postavljen, ma gde bi došli da bi većina birača na slobodnim izborima odlučila ko gde šta. Evo i Turska želi imati aktivniju ulogu, možda kada republička skupština na Krim odluči o legitimitet doseljivanja Tartara na Krim pa da bi možda primili persone koji podpaljuju red i mir. Znao je Staljin...

naranca

03.03.2014. 21:26

A bice dobro kad ova eurupa ukr polovina udje u EU pa kad im daju zelenaske kredite kao Grcima Ircima.......Ha ha ha ha

dule

03.03.2014. 21:35

Dzon keri i rasmusen su raspolozeni da se ratuje,bez obzira na zrtve.Za njih Ukrajina nije u interesu naroda,vec Ukrajina u fasi-alijansi zajedno sa ostrvom Krimom gde su stacionirane vojne baze Rusije koje bi ulaskom Ukrajine u njihovu fasi alijansu zajedno sa Krimom naravno pripale njima.Rusi to nece dozvoliti ni u snu.Scenario dogadjaja isti kao u biv.Jugi.Propaganda i laz samoprozvane vlade u Kijevu.Sve u pravcu da izazovu reakciju kauboja engleza i ostalih kaubojskih poltrona.

Che_guevara

03.03.2014. 21:37

Kako je Julija naprasno ozdravela, a dok je bila u zatvoru svaki drugi dan se rastajala sa zivotom. koje li medikamente koristi

Hitler Kaputt 2 deo

03.03.2014. 21:39

Хоћемо Референдум сад и одмах! Пошто су се сви "наши" политичари по ко зна који пут ућутали у судбоносном времену,јер би и даље да седе на 2 столице,сад је куцнуо коначни час,да кажу отворено са ким ће,чији су плаћеници,и да једном за сва времена рашчистимо хоће ли ова земља са немачким ЕУ фашистима,или са доказаним пријатељима Русима!Ја знам са ким ћу,и нећу да ћуте и калкулишу у моје име!Смрт фашизму!!!

ffggood

03.03.2014. 22:13

a sto vi patriote,ljubitelji rusa i svega ostalog ne idete na krim kao dobrovoljci?? i nemojte da vozite fasisticke bmw,mercedese,audije,,,,kupite lade!! i bez zapadno fasisticke odece npr hugo boss,armani,itd itd,,,nego u uniforme i ne pametujte vise na kompjuteru..ne?? necete?? hehe znao sam da necete,,samo glumite ljubitelje rusa,,,da li bi vi d,,e ili zadnjicu da dobijete posao u londonu,new yorku ili parizu,,ma bezite breeee

vladislav76

03.03.2014. 23:03

@ffggood - evo ja krecem prijatelju!! ne glumimo Ruse ja sam Rus po familiji i cenim njih! a sta si ti prijatelju??-ja mislim da ne znas?!! da znas znaobih gde si i na kojoj starni istorije i prravde a najvise bi bio cist sa svojom savescu!-jer to covek treba da bude bilo koje nacije i vere da je..cist sam sa sobom i svojim ubedjenjima i mislima! Ja sam za pravdu i istinsku dobrotu!-za cega si ti??

<*)))>{

03.03.2014. 23:09

@ffggood - @ffggood bas mi te je zao. Tebi, ama bas nista nije jasno. Mora da si spavao do sad.

Milan

03.03.2014. 23:20

@ffggood - A kad hoces da se najedes rostilja i da pijes lepe rakije onda brzo u Srbiju,ma muka mi od takvih kao ti pa nisu svi za sve ...vozim BMW al kad bi se vozili avioni onda bi sigurno MIG ili Sukhoi,adio...

daweed

04.03.2014. 00:12

@ffggood - Najbolji automobili i ekonomski standardi nemaju veze sa pravdom, cak naprotiv, tamo gde je surovi kapitalizam (zapad) tesko moze da bude pravde, tj ima je ali onako kako CNN kaze. Slobodno razmisljanje im mnogo fali. Ne treba nama ni London ni Pariz a najmanje NY, nama treba da nas puste na miru a mi cemo znati sebi izgraditi srecu.

ffggood

04.03.2014. 00:36

@ffggood - slusaj ovog MILANA vozim bmw ali kad bi vozio avion bio bi mig,,ali ga ne vozis!! vozis bmw,,,,a sto se tice komentara od nepismenog gora sa znakovima,,,ne ja ne spavam,,ja znam da Srbija ide u EU,,tamo gde si ti vec lazni gastarbajteru i patrioto,,i svi vi cistaci savesti ,,koji pisete iz svojih stanova na zapadu u bmw i audijima,,,dosta vise foliranja ovde!!

Јабре

04.03.2014. 08:34

@ffggood - Ако НАТО нападне Русију нећемо имати избора осим да идемо у Русију јер без Русије ни Србија не може да постоји.

Smrt fašizmu!

03.03.2014. 22:57

@Zarko Vujovic - Pa šta čekaš? Idi, odmah, mesto što tamburaš po forumu! Idi i ne vraćaj se!

Miro Markovic

03.03.2014. 23:55

@Zarko Vujovic - @Zarko Vujovic. Ne treba Rusima pomoc. Nisu oni mala Srbija. Ali ako bi nekim slucajem pozvali Srbe, uveren sam da bi vise od polovine sposobnin Srba otislo da im pomogne. Sad ti mozes da se smejes, ali ja poznajem kako srpska dusa dise. Nije pravi Srbin izdajica svoje brace Rusa. Srbi nisu isli na Staljingrad, kao Krvati, i ostali podrepasi da se bore protiv Rusa sa nemackim fasistima. To znas.

Miro Marković i Marko Miloševiću

04.03.2014. 01:04

@Zarko Vujovic - Ja sam Srbijanac vekovima unazad, i svu svoju braću znam lično. Nema među njima nijednog Rusa. pa me zanima, kako je tebi uspelo? Kako su to tebi Rusi braća? Da nisu i tvoju majku silovali dok su nas onomad „oslobađali“?

naranca

04.03.2014. 10:16

@Zarko Vujovic - @miromarko.To ti je tako kad svi zivite oko jednog bunara.Ali veruj mi postoji i svijet izvan tvog sela.I kaze se Srbin a ne Srbijanac.Samo nepismeni koriste Srbijanac

Divos

03.03.2014. 22:21

Када Обама, лидер земље која је преузело улогу јединог светског силеџије, напада и разруши сваку земљу за коју процени да је сазрела за "увођење демонкратије", пројектује хаос и крвопролиће, отима територије и предаје на управу оним послушнијим, критикује неког због војне акције, "дубокоумно" поручује да су на погрешној страни историје, јесте само оксиморон, али и доказ да бестидност не познаје границе. Подла је то и прљава игра, али и Владимир Владимрович је доказао да зна играти ову игру

quadrat na kub

04.03.2014. 04:05

@Divos - Bojim se da je Rusija upala u zamku ...sada kad budu nametnute sankcije nece predsjednik Putin imati drugog izbora osim krenuti dalje-prema zapadu...a svi znamo cemu to,nazalost vodi...

srbin

03.03.2014. 23:56

@hrvat - a ameri i evropa i siptari nisu agresori na KiM?!!putin stiti interese svojih gradjana koji se nalaze na teritoriji krima i koji su vecina na tom podruciju...steta sto mi nismo imali nekog takvog putina 90-tih!!!

Jugosloven

04.03.2014. 02:59

@hrvat - Nemas ti pojma sta je agresija!Tebe su samo tako vaspitali i naucili.

biljana

04.03.2014. 07:57

@hrvat - mi smo imali bas istog zvao se milosevic slobodan i prosli smo isto kako ce rusi da prodju, kao i svaki agresor u istoriji

Dzo

04.03.2014. 08:15

@hrvat - @Srbin Da nisi malo pogrijesio? Da je Albanija usla na Kosovo onda bi bila ista situacija kao sada u Ukrajini

axxe

04.03.2014. 08:56

@hrvat - Bogati od koga date stiti od ne naoruzanih ljudi koji su uspjeli dase odbrane poslije ....

naranca

04.03.2014. 10:11

@hrvat - @biljan Pa kako to da Amerikanci tako ne prodju?.Taj deo tvoje povjesti nesto skripi.:)

naranca

04.03.2014. 11:56

@hrvat - @hrvat Ovo nije agresija.Ovo je policijsko-redarstvena akcija " Ruska Oluja 2014."

surovi

03.03.2014. 22:40

Ukraina je pripojila: Zapadnu Ukrainu koja je uzeta od Poljske 01.XI 1939: zatim Severnu Bukovinu i deo Besarabije uzete od Rumunije 28.VI 1940: Karpatsku Ukrainu uzete od Cehoslovacke 29.VI 1945. i na kraju Krim koji je Nikita Hruscov dao Ukraini 19.II 1954. Zato Putine, Care, imas ih za cist ipon. Neka bude efektan. Pozdrav Braci Rusima. Zivela Srbija. Zivela Rusija.

biljana

04.03.2014. 07:54

@surovi - @ surovi samo da znas da je nacizam pobedjen u drugom svetskom ratu.stidi se

baljkan bojs

03.03.2014. 22:54

"Tri kamiona puna vojnika"-hahahhahaaha pa kao da su zauzeli pola planete, koje naduvavanje informacijama i glupostima boze sacuvaj!!!

Ma, lako je s njime!

03.03.2014. 23:06

Problem je lako rešiv. Putin svoju uštedu od plate i toplog obroka drži u zapadnim bankama. „Gardijan“ mu je pronašao 40 milijardi USD (ne rubalja) na dva računa u Lihtenštajnu. Siroti Volođa ima više desetina takvih računa, koji su poznati Zapadu. Pa, molim – samo mu zamrznite bogatstvo što je izneo, i odmah ima da se povuče iz Ukrajine. Ma, ima Petrograd da pokloni Finskoj!

naranca

04.03.2014. 00:33

@Ma, lako je s njime! - @malako Mislis da drugi sa istoka zapada severa i juga ne rade to isto?Pa ako njemu zamrznu mogu onda i drugima a u bankarstvu(tog tipa)kad izgubis poverenje svoje klijentele mozes da zamandalis vrata.Lajes ispod pogresnog drveta.

Hitler Kaputt 2 deo

04.03.2014. 00:37

@Ma, lako je s njime! - Gardijan je inače "proverena novinska kuća",na svim tim "računima" još od Miloševića,Gadafija i Sadama pronašli su trilione dolara kad su trebali da ih svrgnu,samo ih nikad niko posle njihovog "pisanja" nije video ni čuo za iste,kad su ostvarili to što su nameravali,stari prevejani engleski fašisti.No ne sekiraj se,vrlo brzo ćeš ti kod njih,ako ćeš stići da pobegneš........Jer kad bi se desilo da pokušaju da svrgnu Putina,ova planeta bi najverovatnjie ličila na mars ili mesec,aj pogodi zašto.

Miro Marković i Marko Miloševiću

04.03.2014. 01:06

@Ma, lako je s njime! - Kao ono, kad je Sloba ladno pustao da bombarduju sve živo, a kad mu zapretili da će gađati Kipar, odmah potpisao Kumanovski sporazum, na čijoj bazi njegovi naslednici Vuči i Dači dadoše Kosovo.

Predrag Zdrale

04.03.2014. 01:43

@Ma, lako je s njime! - Nemoj da lazes! Putin je taj koji je zabranio politicarima iznosenje para iz Rusije. Zato si ti jedan obican lazov i sirioc zapadno fasisticke propagande kojoj u Srpskim medijima nije mesto.

Goran5

04.03.2014. 03:09

@Ma, lako je s njime! - Samo nepismen čovek misli da bogati drže račune na ime, a ne na šifru.

zoks

04.03.2014. 05:40

@Ma, lako je s njime! - Da,videli smo kako ti "gardijanci"pronadjose biolosko i hemijsko oruzje kod Sadama i Gadafija,i videli smo kako su ih ova dvojica potrovali sa tim istim oruzjem!Pa pronadjose Racak,Markale,Srebrenicu,........ima toga jos podosta!Kolika budala covek treba da bude pa da zapadnjacima veruje i jednu jedinu rec?Mnooooooogo velika!Ja jesam budala,ali tolika ne nikada!

Doktor

04.03.2014. 06:00

@Ma, lako je s njime! - Ma lako je to, neka mu zamrznu racune pa nek se greju na drva a on ce sa tim racunima lako izac na kraj za nekoliko sati koliko mu je potrebno da vojno pregazi Ukrajinu opet ce te i vece pare imat. Samo se pitam sto ovoliko ceka trebao je jos prosle sedmice ocistit Ukrajinu i normalizovt zivot ni sad nije kasno i to sto pre to bolje, vec ovako cekat da pobunjenici dobiju podrsku drugih sila pa da mu prave problem, mozda namerno ceka da vidi ko ce to Ukrajini pomoc pa da ih sve zajedno satare.

из главе

04.03.2014. 07:03

@Ma, lako je s njime! - gardijan je moralna gromada zap novinarstva...gađamo se mlrdama zbog pohlepnog mmf i bahatih potrošačkih vlada, iako niko pojma nema kolika je realna mlrda... ako je tako neka ih zamrznu a ako nije neka se zamrznu

Mila

04.03.2014. 08:25

@Ma, lako je s njime! - ...opasan taj Gardijan...a ja mislila Kristijan Amanpur...ccc...već viđeno...

?!?!?!

04.03.2014. 01:10

@duxoni - @ duxoni - Штета што не видиш ништа даље од сопственог носа.

naranca

04.03.2014. 10:07

@duxoni - @duksoni A sta imaju Nemci i Amerikanci nista .Pa se opet bave tudjim problemima.Sta imas ti sa nama, nista pa se opet brines za nas.

nikolai

04.03.2014. 00:03

Tacno,surovo ali istinito Surovi od Poljske Lvov Slovachke Rovno Madjarske Uzgord Besarabije ponajvise Ivano frankovsk Chernovci,a ipon prevalio je 60-tu a vidi pokrete jos sila jeste na 3 mandata,i na sva cu zanj glasovati

baljkan bojs

04.03.2014. 00:12

Ljudi mislim da bezveze gubimo ovdje vrijeme, Rusi ce to elegantno da rijese kao po pitanju strane intervencije u Siriji kada su najavili isporuku S-300, svi zanemeli opet ce i ovdje tako da bude, vratice se Janukovic oni ce nakon izbora da nadju pametnijeg covjeka i lijepo rijeseno uz osmijeh na kojem dominiraju zubi!!!

kiza

04.03.2014. 00:21

On je upozorio i da su svetske sile ujedinjene u uverenju da je Rusija prekršila međunarodno pravo intervenišući u Ukrajini Ova izjava je vrhunac licemerja,sta reci.Setite se Srbije i medjunarodnog prava,Obama bin Laden

dukson 46

04.03.2014. 00:21

zasto se uznemiarvati cemu to ,.uzmes teritoriju izbombardiras ,.protijeras i malo das humanitarne pomoci ,i sto sve u redu zapad ce brzo zaboraviti poraz ,.oni i onako sve brzo prastaju ,.malo im posaljes pomoci malo gasa jeftinijega,i sve u redu ,.zar da se netko brine u moskvi sto govori keri ma bas ih briga,.ak ne razmu od oktobra ide zima a moskva pusta gas bez gasa u europi je uzasno grozno hladno ima da ruse molimo na koljanima da nam puste malo gasa,.nece se Kery smrzavat izar ne

Teodor

04.03.2014. 00:56

Gledam sad CNN, skoro pa su objektivni, da covek ne poveruje. Gotovo je, us..li se, nista od sankcija, nece smeti ni G8 da bojkotuju.

šta drugo, lol

04.03.2014. 01:13

"Rusija ima sva prava da želi da su se stvari drugačije odvijale, ali, nema pravo da to izrazi upotrebom vojne sile", zaključila je predstavnica SAD. Da čovek ne poveruje. I to tamo gutaju, kao sve ok.. Sindrom zlatne ribice?

vlada

04.03.2014. 01:20

Da nije možda i u II svetskom ratu Rusija bila na pogrešnoj strani? Sačekaćemo da vreme pokaže ko je na pogrešnoj strani istorije ako dotle ne zabrljate nešto!

odgovor ALEKSEJU PUŠKOVU

04.03.2014. 02:25

Kosovski Presedan je eksperiment ali ne za Krim već za Jakutiju, Udmurtiju, Burjatiju (nakon Čečenije)i ostalih republika Ruske Federacije koje će tražiti pomoć Međunarodne zajednice da ih oslobodi velikosruskogenocidnog hegemonizma i eksploatisanja na što će Međunarodna Zajednica odgovoriti NATO angažmanom radi nametanja mira i uvođenja demokratije uz naknadno odobrenje prozapadne vlasti u Rusiji da je kriva za ekspanzionizam cara Ivana IV i ugrožavanje mirnih naroda koji žele državu za sebe.

neutralan

04.03.2014. 02:42

Samo neka nas Amerika poštedi priče o "Kršenju ljudskih prava"!!!Koliko su dsrki,bezobrazni,bahati,arogantni....bandoglavi

zajebano

04.03.2014. 02:55

Rusi su zauzeli poziciju najvece sile na planeti. Sto se mene tice u pravu su. Sto se daljeg toka dogadjaja tiche ili ce biti kako oni kazu ili ce svet otici u treci svetski rat! I NEKA ODE! Neka nam je Bog u pomoci.

SASA

04.03.2014. 12:56

@zajebano - Nema Rusija nešto ONO što joj treba da bi njihove trupe tako lako mogle da prekrše medjunarodni ugovor i da tek tako udju u Ukrajinu .Ukrajina je nezavisna država koja ima pravo na svoju teritoriju,.Ako i neke trupe udju u Ukrajinu.To će biti neke vojne trupe pod pod okriljem NATO_PAKTA ili UN -A kao npr K-for , S-for ili U-for.I to vam je to.A Rusi će ostati u Rusiji a oni koji žive u Ukrajini ostaće u Ukrajini i na Krimu pod Ukrajinskom zastavom,nažalost Rusi neće poslati svoje na Krit.

zajebano

04.03.2014. 02:59

Mozda dodje do prekida signala u narednih nekoliko sati, pa necete moci da serenjate ovde vise nikada a ni ja s vama. E! Ako se to desi.. Sam Bog je to hteo. Vidimo se u raju : ) Bog cuva Srbe!!!

Ruben Lonuestro

04.03.2014. 11:58

@blic67 - alijepa vasa stalno medju sedecim misicima trenutnog mocnika ; neznam koja je to strana istorije ali bice da je toplo.

bivsi_doktor

04.03.2014. 08:51

A Brisel je (zbog Ukrajine) zabranio Hrvatskoj da trguje sa Rusima. Konkretno - ne dolazi u obzir da se INA proda Rosneftu. Hrvatska je sad na velikom gubitku, ali su joj u Briselu objasnili da je ta zabrana (prodaje) u cilju "očuvanja nacionalnih interesa i suvereniteta"! Nema veze, što je i vrapcima jasno da člasntvo u EU je zapravo totalno gubljenje suvereniteta (a to važi i za sve ostale male zemlje)...

bivsi_doktor

04.03.2014. 11:35

@Jedva cekam - Želja ti je maksimalno suluda! I na sreću, nikad ti se neće ispuniti. Gospodin Putin nije "milosrdni anđeo", a narod Ukrajine će sam shvatiti šta je za njega najbolje. Nemoj se iznenaditi ako u Ukrajini dođe do vojnog udara, i kad hijene sa Majdana (koje su dobijale instrukcije... zna se od koga) podviju repove i daju se u bekstvo.

Novosadski mostovi

04.03.2014. 11:17

Onaj ko ima toliko nuklearnog oruzja ne moze nikako da bude na pogresnoj strani, cak ni istorije. Ameri su se presli kao i u slucaju Gruzije.

Ivan Grozni

04.03.2014. 14:49

Kijev je najstariji Ruski grad i majka ruskih gradova.Danasnja Ukrajina je Rusima isto sto i nama Kosmet.Zamislimo samo da Latinoamerikanci krenu u otcepljivanje Kalifornije i prispajanje Meksiku..Sta bi onda bilo?Oni su smeli da intervenisu i u Vijetnamu i u Iraku i u Jugoslaviji, a Rusi po njima nemaju pravo da pociste bar svoje dvoriste..Politika Zapada je ultra licemerna i ne treba je postovati ni malo.Gde su nama danas RSK i KiM, gde ce sutra biti Vojvodina i Raska?!Zapitajmo se malo..

ПАТРИОТА

04.03.2014. 15:28

Па и луд зна да су немири и смена власт изашли из пандорине кутије,односно,да су организовани и финансирани са запада,само што им Русија није Србија или Ирак,да је тамо много "тврдо" и да могу само да лају као керови и то им је све што смеју да ураде.А неке као санкције Русији ,па то је још већа комедија.Довоњно је да Руси "заврну " гас Европи и Европа може да затвори све фабрике и да умире лагано.Само две земње на свету ногу да опстану саме-Русија и Кина.Према томе све је јасно-

Alex

04.03.2014. 16:23

@ПАТРИОТА - Zasto se ti radujes toliko? Sta ce biti sa tobom ako Rusijom zavrnu gas?

srbija

05.03.2014. 00:59

@ПАТРИОТА - grejacemo se na drva :D a i imamo uglja dole da grejemo ceo svet jos 500 god...

BOSANAC

05.03.2014. 22:48

dosta dugo ameri ovo kuvaju, e pa u pogrešnu su crkvu ušli da se mole, PUTINU je pukao film, oče u njegovom dvorištu da se igraju, pa dokle više OBAMA, ANGELA da kroje kapu drugima, a ostale ulizice ih prate, jedini čovjek koji ima petlju i hrabrost da se suprostavi američkom i njemačkom novom fašizmu, treba svi da se dignu protiv njih da shvate konačno da evropa nije njihova djedovina pa da je djele kako njima odgovara. jeste da ćemo i mi nadrljati, treba im zatvoriti gas nek se i oni napate.