Austrijski eksperti tragaju za Hitlerovim tajnama

Tanjug

10. 02. 2014. u 09:40

Austrijski eksperti rade na rasvetljavanju tajne istorije u mestu Sankt Georgen an der Guzen u Gornjoj Austriji, gde se pretpostavlja da su u podzemnim radionicama nacisti navodno radili na atomskoj bombi

BEČ - Austrijski eksperti rade na rasvetljavanju tajne istorije u mestu Sankt Georgen an der Guzen u Gornjoj Austriji, gde se pretpostavlja da su u podzemnim radionicama nacisti navodno radili na atomskoj bombi.

Radi se o podzemnom postrojenju u kojem su navodno prisiljeni naučnici da izmisle "čudesno" oružje za Adolfa Hitlera. Vlasti žele da znaju da li postoji opasnost po stanovništvo i da li se ispod zemlje nalaze radioaktivne rakete.

"Radi se o činjenicama", rekao je Verner Krajsl šef opštine Perg. Gradonačelnik Erih Val želi rasvetljavanje dodajući da građani žele da znaju da li postoji potencijal opasnosti.

Do istraživanja tajne nacista došlo se radom Andreasa Sulcera, režisera dokumentarnih filmova.

On je radio na filmu o naučniku Viktoru Šaubergeru iz ovog dela Austrije. "U jednom trenutku sam naišao na podatak da je od 1941. pod najstrožijom tajnom u Sankt Georgenu SS bila uključena u naučne projekte. U pismima kolegama Šauberger je upozoravao na nešto što je nazvao "atomski razarač"", objasnio je Sulcer.

Zatim je uspeo da pronađe, uz pomoć međunarodnih naučnika u Vašingtonu jednu radnu knjigu SS, u kojem se dokumentuje tajni projekat u Sankt Georgenu.

Tamo su se nalazili i planovi o do sada nepoznatom podzemnom postrojenju u kojem je SS dovozio takozvane retke zemlje i fizičare i hemičare, logoraše koncetracionih logora.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (7)

Deki

10.02.2014. 12:31

Naši eksperti tragaju za tajnama Nikole Tesle, a austrijski za tajnama Adolfa Hitlera. To je lepo, svako ima svog velikana, kojim može da se podiči.

чика Срета

10.02.2014. 16:32

@Deki - дали овај други /Хитлер/, може да се назове ВЕЛИКАН?.

sMile

10.02.2014. 14:47

Ponekad mi je zao sto Fuhrer nije pobedio, danas bi ziveli ko ljudi, a ne ko stoka,,!! ;-))

Mis_Pigi

10.02.2014. 19:54

једна од његових највећих тајни је да је он, уствари, био глуп

expert psiholog

11.02.2014. 06:05

kao austrijanci nisu znali sta se nalazi na njlhovoj teritoriji nego su tek sad postali zabrinuti ma znali su i vrapci na grani ali tako se cuva tajna u normalnoj drzavi koja trazi mjesto u buducnosti