Francuska: Radnici zatvorili, pa oslobodili direktore posle 30 sati

Tanjug

08. 01. 2014. u 00:13

Radnici koji se bore protiv zatvaranja fabrike guma "Gudjir" u Francuskoj su oslobodili dva direktora koja su u znak protesta držali kao taoce 30 sati, pošto su prethodno okupirali fabriku

Radnici koji se bore protiv zatvaranja fabrike guma "Gudjir" u Francuskoj, danas su oslobodili dva direktora koja su u znak protesta držali kao taoce 30 sati, pošto su prethodno okupirali fabriku.

Direktori su u pratnji policije izašli iz fabrike koja se nalazi u Amjenu na severu Francuske, dok su radnici uzvikivali: "Mi nismo bitange".

"Gudjir" je u januaru prošle godine najavio da zatvara fabriku u kojoj radi 1.173 ljudi, pošto ni posle višegodišnjih pregovora sa sindikatima nije pronađeno rešenje da se sačuvaju radna mesta.

Sindikati su pokrenuli niz sudskih procesa protiv kompanije, ali to nije dalo rezultat, navodi AFP.

U poslednjem pokušaju da sačuvaju fabriku i dobiju pozamašnu odštetu, radnici predvođeni sindikatom CGT u ponedeljak su "oteli" direktora proizvodnje Mišela Deilija i direktora za ljudske resurse Bernara Glesea.

"Gudijer" je odbio da pregovara dok direktori ne budu oslobođeni.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

"Gudijer" je odbio da pregovara dok direktori ne budu oslobođeni

08.01.2014. 01:04

Posle ce kao da pregovaraju ahahaha

Mire

08.01.2014. 08:51

Voleo bih da me zastupa sindikat slican ovom a ne neki koji imaju iste predsednike vec decenijama i "bore"se za moja prava...