Iako se na trenutak činilo da je karijera bivšeg italijanskog premijera Silvija Berluskonija završena, njegovim “šalama” izgleda niko ne može stati na put. Posle afera “bunga bunga” i “Rubi, kradljivica srca”, zbog kojih je i osuđen na kaznu zatvora, kontraverzni Berluskoni koji je još uvek na slobodi zahvaljujući žalbenim procesima i olakšavajućim okolnostima za starije od 70 godina, ovoga puta rešio je da kućnog ljubimca svoje verenice iskoristi u političke svrhe.
Reč je zapravo o beloj pudlici Dudù, čija je vlasnica aktuelna dvadesetosmogodišnja verenica bivšeg premijera, Frančeska Paskale koja je u eksluzivnom intervjuu nedavno objavljenom za Vanity Fair objasnila da je upravo ona zaslužna za njihovu ljubav, kao i da joj je trebalo više godina da osvoji Berluskonijevo srce. Međutim, njegove srce nije osvojila samo Frančeska, već i njen pas Dudù.

 Eksluzivne fotografije Silvija i male slatke pudlice, koje su se poslednjih nedelja pojavile na internetu, zaintrigirale su italijansku javnost, pa su mnogi politički analitičari posumljali u još jednu manipulativnu strategiju Silvija Berluskonija.

I baš kao što se sumnjalo, na nedavnom samitu održanom 8. decembra u Auditorijumu pomirenja u Rimu (Auditoruim Conciliazione di Roma), na kojem je bivši premijer i bivši predsednik stranke Narod Slobode (Popolo della Liberta) ozvaničio ponovno stvaranje svoje prvobitne stranke Napred Italija (Forza Italia), svečano je najavio i pokretanje web sajta i projekat “Forza Dudù ” (Napred Dudù), čiji je navodni cilj zaštita prava životinja.
Izvanredan komunikacijski trik ili ne, Berluskoni je dobar deo svog govora posvetio životinjama i njihovim ljubiteljima, ističući kako u Italiji živi 7 miliona pasa i 12 miliona mačaka od kojih 36% pasa i mačaka spava zajedno u krevetu sa svojim vlasnicima, dok 40% singl žena u Italiji potvrđuje da je utehu posle raskida ili razvoda pronašlo u svom kućnom ljubimcu.

Naizgled kao šala, brojke kojima se Berluskoni služio tokom govora dobrodošle su svakako njegovoj kampanji Forza Dudù, uz pomoć koje planira da osvoji glasove ljubitelja životinja, a koji bi zapravo išli njegovoj stranci Forza Italia koja će se kandidovati na Evropskim parlamentarnim izborima koji se organizuju u maju sledeće godine.
Za sada web sajt nije još uvek u funkciji, ali simpatične fotografije glavnih protagonista, Silvija, Frančeske i Dudua možete pronaći na facebook stranici koju su napravili fanovi ove male pudlice.