Meksiko: Uhapšen jedan od vođa narko-klana Sinaloa

Tanjug

29. 08. 2013. u 23:41

Мексико: Ухапшен један од вођа нарко-клана Синалоа
Meksičke vlasti su uhapsile Marija Nunjesa, jednog od pripadnika vrha narko-klana "Sinaloa" (Pacifičkog kartela) koji je bio na listi najopasnijih kriminalaca u toj zemlji
Meksičke vlasti saopštile su u četvrtak da su uhapsile Marija Nunjesa, jednog od pripadnika vrha narko-klana "Sinaloa" (Pacifičkog kartela) koji je bio na listi najopasnijih kriminalaca u toj zemlji.

Na konferenciji za novinare predstavnik Ministarstva unutrašnjih poslova Eduardo Sančes saopštio je da se Nunjes tereti za umešanost u pogibiju 350 ljudi na teritoriji zapadne meksičke države Durango, preneo je Itar-Tass.

Nunjes, poznat u kriminalnim krugovima kao "El Majito" i "M-10", uhapšen je u sredu u specijalnoj operaciji u gradu Huares na severu Meksika.

Guverner države Čiuvava Sezar Duarte rekao je da je Nunjesa tražila američka agencija za borbu protiv krijumčarenja droge DEA, Interpol i meksičke vlasti, kao i da je on uhapšen u jednom hotelu u Huaresu.

Prema podacima istrage, Nunjes je jedan od tvoraca oružanog krila kartela "Sinaloa", čiji su pripadnici pokrenuli krvavi rat sa suparničkim grupama narko-mafije, ali su u njemu ginuli i oni koji nisu imali nikakve veze sa organizovanim kriminalom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije