Notr Dam: Samoubistvo pisca zbog gej -brakova

G. ČVOROVIĆ

utorak, 21. 05. 2013. u 17:23

Нотр Дам: Самоубиство писца због геј -бракова
Drama u Bogorodičinoj crkvi u Parizu, francuski pisac Dominik Vener (78) izvadio ispred oltara pištolj i pucao sebi u usta
PARIZ

OD STALNOG DOPISNIKA „NOVOSTI“

NESVAKIDAŠNJA tragedija dogodila se u utorak popodne u Bogorodičinoj crkvi u Parizu. Pred zapanjenim turistima i drugim posetiocima francuski pisac Dominik Vener (78) izvadio je ispred oltara pištolj i ubio se pucnjem u usta. Crkva je odmah ispražnjena i zatvorena za javnost.

Ovim spektakularnim samoubilačkim potezom Vener je hteo da pruži svoj "doprinos" borbi protiv istopolnih brakova koji su upravo ovih dana zakonom ozvaničeni u Francuskoj. Vener je poznat po svojim desničarskim stavovima.

U Notr Damu ističu da je, pre nego što se odlučio na ovaj čin, Vener na oltaru ostavio oproštajno pismo u kojem je objasnio svoju odluku. Sadržaj pisma nije objavljen. Vener je, međutim, na svom blogu ustao protiv zakona o istopolnim brakovima i poručio da je potreban "novi, spektakularni i simboličan gest", pozivajući protivnike novog zakona da prošire svoju borbu.

Mesto nesreće je tokom večeri posetio ministar unutrašnjih poslova Manuel Vals, ali je on odbio da dovede u vezu Venerov angažman i samoubistvo, ističući da se radi o drami bez presedana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)