RIM - Marokanka Karima el-Mahrug poznatija kao Rubi iznela je u svom prvom javnom svedočenju na suđenju nekadašnjim saradnicima Silvija Berluskonija, detalje o zabavama koje je organizovao bivši italijanski premijer.

Ona je rekla kako su se devojke na "bunga, bunga" žurkama oblačile kao časne sestre i izvodile provokativan striptiz za Berluskonija, a neke su bile obučene i kao predsednik SAD Barak Obama i jedan poznati milanski tužilac koga Berluskoni optužuje da ga proganja, prenosi AP.

Za podsticanje na prostituciju optuženi su direktor u Berluskonijevom medijskom carstvu Emilio Fede, bivša zubna tehničarka, striptizeta i lokalna političarka Nikol Mineti, kao i agent za talente Dario "Lele" Mora.

Ona je navela da su Berluskonijeve zabave bile pune mladih devojaka od kojih su neke ranije govorile da su dobijale novac od njega.

U kontakt sa njegovim najbližim saradnicima, El-Mahrug je došla kada je kao 16-godišnjakinja učestvovala na takmičenju lepote koju je organizovao Fede na Siciliji.

Nakon toga je došla u Milano u potrazi za poslom, a zatim je slučajno naletela na Fedea i podsetila ga je da joj je obećao pomoć. Ubrzo potom, pozvana je na zabavu u Berluskonijevu vilu.

Te večeri 2010. godine upoznala je premijera i posvedočila da joj je dao kovertu sa 2.000-3.000 evra rekavši joj da je to "mala pomoć". Zatražio joj broj telefona.

Suđenje je odvojeno od onog u kojem je Berluskoni optužen da je plaćao za seksualne usluge maloletnicama i uskoro se očekuje donošenje presude.