MILANO - Italijanski sud odložio je danas suđenje bivšem premijeru Silviju Berluskoniju, do najranije 13. maja, zbog plaćanja za seks sa sedamnaestogodišnjom prostitutkom.

Sud u Milanu je odložio suđenje jer čeka na odluku italijanskog Vrhovnog suda koji razmatra žalbu tima odbrane bivšeg premijera u kojoj je zatraženo da se suđenje vodi u drugom gradu, prenela je agencija AFP.

Tim odbrane je optužio nekoliko milanskih sudija da su "stvorili neprijateljsko okruženje" oko njihovog klijenta, ističući da bi Berluskoni imao mnogo više fer suđenje u obližnjoj Breši.

Odluka Vrhovnog suda očekuje se 6. maja i ako bude odlučeno da se suđenja nestavi u Milanu, onda će ono biti nastavljeno 13. maja.

Međutim, ako suđenje bude pomereno u drugi grad, onda bi datum nastavka procesa moga da bude odložen za kasnije.

Berluskonija sud tereti za seks za novac kada je bio premijer 2010. godine sa Karimom el Mahrug, egzotičnom plesačicom poznatom pod nadimkom Rubi kradljivac srca.

Berluskoniju preti kazna zatvora od tri godine po toj tački optužnice i do 12 godina zatvora za optužbe da je vršio pritisak na policiju da oslobode Rubi iz pritvora kada je uhapšena zbog sitne krađe.