Teksašanka rodila dva para blizanaca

Tanjug

19. 02. 2013. u 10:52

Tresa Montalvo je za Dan zaljubljenih dobila nesvakidašnji poklon - rodila je dva para identičnih blizanaca

HJUSTON - Teksašanka Tresa Montalvo je za Dan zaljubljenih dobila nesvakidašnji poklon - rodila je dva para identičnih blizanaca, što se inače dešava veoma retko, jednom u 70 miliona porođaja, saopštila je bolnica u kojoj se 36-godišnja žena porodila.

Kako prenosi Rojters, četiri dečaka rođenja su u 31. nedelji trudnoće carskim rezom u Teksaškoj ženskoj bolnici u Hjustonu.

Tresa i njen suprug Manuel Montalvo nisu bili podvrgnuti nikakvoj medicinskoj terapiji. Samo su se nadali bratu ili sestri za svog dvogodišnjeg sina Memfisa.

"Planirali smo trudnoću. Izgleda da smo u tome bili više nego uspešni", prokomentarisala je mlada majka koja je u 10. nedelji trudnoće od svog lekara saznala da nosi blizance. Prilikom sledeće posete lekaru detektovan je i treći otkucaj srca, a Montalvovima je kasnije saopšteno da čekaju četvorke, ali ne obične, već dva para blizanaca.

Šanse da žena prirodno rodi dva para identičnih blizanaca su jedan prema 70 miliona, navode lekari.

Dečaci Ejs (Ace) i Blejn, teški 1,64 i 1,79 kilograma, rođeni su 14. februara u 08.51 sati, a minut kasnije na svet su došla njihova braća Keš (Cash) i Dilan, teški 1,33 i 1,53 kilograma.

"Držali smo se ABCD-e u izboru imena", kazala je Tresa Montalvo.

"Nismo ovo očekivali, trudili smo se da dobijemo jedno, a blagosloveni smo četvorkom", navela je ona, dok je njen suprug dodao da ovo nije kraj, jer on i dalje želi - devojčicu.
Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)