Salcburg pod snegom

Tanjug

utorak, 16. 10. 2012. u 11:21

Салцбург под снегом
U Austriju je tokom noći stigla "zima" sa snegom, a snežni pokrivač je u nekim delovima zemlje prouzrokovao probleme u saobraćaju
BEČ - U Austriju je tokom noći stigla "zima" sa snegom, a snežni pokrivač je u nekim delovima zemlje prouzrokovao probleme u saobraćaju.

Mesta Radštat i Kriml, na teritoriji pokrajine Salcburg, osvanula su jutros sa snežnim pokrivačem visine od osam centimetara, a na planinama Oertauern i Sonblik, snežni pokrivač je dostigao visinu od čak 42 centimetra.

Do problema u saobraćaju došlo je na autoputu Tauernautoban (A10) gde je ispred Tauerntunela, na severnom ulazu, napadalo 35 centimetara snega, pa su mnoga vozila bez zimske opreme proklizavala.

Takođe, u toku noći dogodilo se i više saobraćajnih nesreća bez ljudskih žrtava, zbog kojih je autoput morao biti privremeno zatvaran.

I na putu Raurizerlandštrase u toku noći na tri sata bio je zatvoren put jer je, zbog nedostatka zimske opreme, 40 vozila ostalo na putu.

I austrijska železnica morala je jutros da obustavi saobraćaj kroz Enstal zbog snega i drveća koje je palo na prugu.

Između mesta Grebming i Eben stali su vozovi, a umesto njih putnike prevoze autobusi.

Put Grosgloknerhohalpenštrase je zatvoren, kao i Kačbergbundešstrase - zbog drveća koje je popadalo, a na brojnim saobraćajnicama na planinama uvedena je obaveza korišćenja lanaca.

I u pokrajini Tirol je na planinama pao prvi veći sneg, zbog kojih je, na primer, naplatna rampa i saobraćajnica koja vodi ka njoj, na visini od više od 2.509 metara morala biti zatvorena.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije