Turci prizemljili sirijski putnički avion

FoNet

sreda, 10. 10. 2012. u 20:24

Турци приземљили сиријски путнички авион
Avioni turskog ratnog vazduhoplovstva presreli sirijski putnički avion, koji je povredio vazdušni prostor Turske, i primorali pilota da sleti na aerodrom u Ankari

ANKARA - Avioni turskog ratnog vazduhoplovstva presreli su danas jedan sirijski putnički avion, koji je povredio vazdušni prostor Turske, i primorali pilota da sleti na aerodrom u Ankari, objavila je državna televizija TRT.

Erbas 320 leteo je iz Moskve za Damaska, a kada je ušao u turski vazdušni prostor presreli su ga avioni F16 i otpratili ga do aerodroma Esenboga.

Kako je objavila turska televizija, sumnja se da je avion prevozio teško naoružanje.

Jedan zvaničnik Ministarstva spoljnih poslov Turske potvrdio je da je sirijski avion bio prinuđen da sleti u Ankaru i da ga nadležne službe trenutno pregledaju, ali nije želeo da kaže da li je u Erbasu bilo oružja, prenosi AP.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

drzavnik

11.10.2012. 09:24

Asad broji zadnje dane. Neka se pripremi fundamntalisticki Iran. Prema pisanju izraelski medija, citava oklopna divizija i proturaketni sustavi, prebaceni su iz Izraela na Golansku visoravan (koju je Izrael zauzeo za 2 dana od Sirije). A izraelski vojni zvanicnici su vec nekoliko dana u Turskoj.

stiv

11.10.2012. 14:40

@drzavnik - Samo da je na celu Rusije pokojni Staljin ili Brenjev,,pripremio bi se i ti za vecni smiraj..vreme je da se debeloguonjama u Americi ispuni san treba ih suociti sa nestankom, i njih i trulu Evropu,,,sve je pr.nulo u cabar..sve Hitler do Hitlera,,ualud su Crvenoarmejci zatrpali onog pravog u berlinskom bunkeru...zapadnjacke nemani su zeljne krvi,,,da sam na celuk Rusije, ja bi im omogucio da utaze zelj,,priblizava se momenat kada se atomski projektili moraju poceti koristiti i to masovno...