Atina: Roditelji predavali decu poreznicima

Tanjug

03. 10. 2012. u 17:32

Roditelji sa više dece kojima su zbog mera štednje ukinute olakšice protestvovali ispred poreske uprave

Desetine ljutitih grčkih roditelja povelo je danas svoju decu da preda zbunjenim poreskim službenicima u znak protesta zbog ukidanja poreskih olakšica porodicama sa više dece, što je deo mera štednje koje zahtevaju strani kreditori.

"Evo, vi ih podižite", rekao je poreskom načelniku Nikolaos Smoloktos, čelnik grupe roditelja sa troje ili više dece u gradu Drama na severu Grčke, preneo je Rojters.

Roditelji su u jednoj ruci nosili plakate na kojima je pisalo "Zaustavite ubijanje naših porodica", a kolica u drugoj, dok su išli pravo na vrata načelnika poreske uprave.

Grčka vlada mora da smanji budžetske rashode za 12 milijardi evra naredne i 2014. godine, kako bi mogla da obezbedi još pomoći Evropske unije i Međunarodnog monetarnog fonda.

Koalicija je pod sve većim pritiskom Grka, koji su počeli niz protesta i štrajkove protiv najnovije runde smanjenja troškova. "Navikli smo da se žrtvujemo, ali ovo je previše", rekao je Smoloktos - otac četvoro dece.

"Nadamo se da će oni promeniti mišljenje i glasati protiv ovih užasnih mera", rekao je on Rojtersu po završetku protesta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Ja

03.10.2012. 18:48

Niko vas nije gonio da imate vise dece, nije njihova dužnost da vam ih izdržavaju. Jako glup potez.

Zoran1

03.10.2012. 19:08

Banksteri sa svoim "merama stednje" pokazuju da su daleko veci zlocinci od SS fasista samo oni koriste ekonomske zlocine da ostvare svoje ciljeve.