Umrla jer se hranila samo sunčevom svetlošću

Tanjug

26. 04. 2012. u 17:31

Jedna Švajcarskinja umrla je od gladi posle odluke da se odrekne hrane i da snagu crpi jedino iz sunčeve svetlosti

CIRIH - Jedna Švajcarskinja umrla je od gladi posle odluke da se odrekne hrane i da snagu crpi jedino iz sunčeve svetlosti, potvrdile su švajcarske vlasti.

Dokumentarni film "Na početku beše svetlo" u kojem dvojica muškaraca tvrde da čovek može da preživi bez uzimanja hrane i pića, već samo uz pomoć sunčeve svetlosti, podstakao je Švajcarkinju, kojoj su mediji dali ime Anu Gut, da pomisli da može da se hrani sunčevom svetlošću.

Taj duhovni ekspertiment platila je životom.

Posle dugih priprema ona je 2010. godine rešila da živi samo od vazduha i da ne truje svoje telo hranom. Njena deca su bila zabrinuta jer je njihova majka bivala sve slabija i povučenija u sebe.

U januaru prošle godine je preminula, a obdukcijski nalaz je pokazao da je umrla od gladi, prenosi švacarski list "Tagesancajger", a državno tužilaštvo švajcarskog kantona Argau je pokrenulo istragu.

Ona je prva žrtva "duhovnog izglađivanja" u Švajcarkoj, ali je u svetu bilo sličnih slučajeva. Pre nje takvo svoje duhovno uverenje životom su platili jedan Nemac, Novozelanđanka i Australijanka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (10)

Mike

27.04.2012. 06:13

@baunti - Darvinova teorija nikada nije bila tacna a sada kada znamo koliko i najjednostavnija celija je komplikovana i za DnA covek bi zaista morao biti majmun da zadrzi "VERU" u darvinovu nemogucu teoriju. Ko moze dati jedan jedini primer zivota iz mrtvih kemikalija? Sam Darvin je rekao da ako se utvrdi da je celija komplikovana njegova teorija bi bila netacna. Naravno tada niko nije ni slutio koliko je celija komplikovana.

Goran Grubic

26.04.2012. 21:05

Prica podseca na evropske koncentracione logore iz 1940-ih godina.Nadam se da tzv. Evropska Unija nece krenuti istim putem.

Vrhunac ignorancije

27.04.2012. 00:46

Glupost ubija. Pitam se sta je ona ucila u skoli? Biologija: kako funkcionise telo. Zanimljivo da su sve zrtve u razvijenim "civiliziranih" zemlja.

Miomir Maksimcev

27.04.2012. 13:33

@Vrhunac ignorancije - Zrtava ima i u drugim zemljama. Jedino se u razvijenim, civilizovanim zemljama sprovodi istraga (zato sto su utemeljene na vladavini PRAVA) i o tome pise (zato sto postoji sloboda stampe). U komunistickim zemljama se o slicnim temama nikada ne bi govorilo da "neprijatelj" ne bi mogao da tvrdi da se gradjani odlucuju na samoubistvo nezadovoljni "narodnom vlascu" ili da, ne daj Boze, nemaju sta da jedu.

DJUBRETARKA

27.04.2012. 10:07

A sta su joj nasli prilikom obdukcije, zavezana creva? Ne kaze se u NASEM narodu jaoooo sto sam gladan zavezace mi se creva.