Meksiko: Presađeno srce koje je palo na tlo

Tanjug

25. 01. 2012. u 11:53

Srce koje je pre nekoliko dana jedan medicinski tehničar ispustio na zemlju ispred bolnice u Meksiko sitiju uspešno je presađeno 28-godišnjoj pacijentkinji

MEKSIKO SITI - Srce koje je pre nekoliko dana jedan medicinski tehničar slučajno ispustio na zemlju ispred bolnice u Meksiko sitiju uspešno je presađeno 28-godišnjoj pacijentkinji, kojoj je i bilo namenjeno, prenosi AP.

Dr Haime Saldivar izjavio je da frizerka Erika Ernandes još ne zna da je njeno novo srce bilo u vestima širom sveta.

On je rekao da je prepušteno porodici da joj ispriča taj događaj.

Ernandesova se nakratko obratila juče novinarima i zahvalila porodici donora njenog srca.

"Nemam reči kojima bi mogla da izrazim ono što osećam u ovom trenutku", kazala je mlada žena koja je rođena sa urođenom srčanom manom. Presađeno joj je srce 24-godišnjeg muškarca koji je stradao u saobraćajnoj nesreći.

Srce je pre dve nedelje helikopterom preneto iz grada Leona do bolnice u glavnom gradu Meksika.

Prilikom preuzimanja organa, medicinski radnik se sapleo i ispustio kutiju iz koje je na zemlju ispalo srce upakovano u plastičnu kesu.

Nespretni tehničar i jedan lekar su uspeli da pokupe srce, koje je na svu sreću ostalo neoštećeno, i vrate ga u kutiju, koju su zatim uneli u bolnicu gde je već sve bilo pripremljeno za operaciju pacijentkinje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Bruni

31.01.2012. 22:57

Imate pravopisne greške u tekstu: Meksiko Siti, NE Meksiko siti, Hajme Zaldivar, NE Haime Saldivar, Ernandez, NE Ernandes...Izvor, Pravopis Matice srpske, 2010. Bilo bi lepo kad biste to ispravili, jer ne ide da nam mediji budu nepismeni.

Niko

31.01.2012. 23:05

Pa dobro, moglo se to desiti i u Novom sadu i u Novom pazaru. Ko radi, taj i greši.