MILANO - Italijanski inspektor Marko Čiači izjavio je danas pred sudom u Milanu da je plesačica u noćnom klubu Karima El Marug, poznatija kao "Rubi srcelomka" iz seks skandala sa bivšim italijanskim premijerom Silvijem Berluskonijem, u stvari radila kao prostitutka.

"Postoje dokazi" da je El Marugova radila kao prostutka, izjavio je inpektor Čiači, preneo je AFP.

On je, takođe, rekao da su kao prostitutke radile još dve žene od 33, koje je tužilaštvo pozvalo da svedoče.

El Marugova je izjavila inspektorima da je na jednoj od Berluskonijevih zabava upoznala glumca Džordža Klunija i da je sa fudbalerom Kristijanom Ronaldom spavala za novac. Obojica negiraju njene tvrdnje.

El Marugova koja je rođena u Maroku je imala samo 17 godina kada je prvi put upoznala bivšeg italijanskog premijera i oduvek je opovrgavala da je radila kao prostitutka.

U Italiji nije zabranjeno spavati sa prostitutkom, ali je ilegalno plaćati za seksulane usluge nekome ko ima manje od 18 godina.

Ukoliko bude osuđen, Berluskoni bi mogao da dobije maksimalnu kaznu zatviora od tri godine zbog plaćanja seksulanih usluga maloletnici i još 12 godina zbog zloupoterbe službenog položaja jer je navodno jednom prilikom izvršio pritisak na policiju da oslobode iz pritvora El Marugovu.

Tužilac Antonio Sanđermano pokazao je danas u sudnici seriju fotografija oduzetih od El Marugove na kojima se ona može videti u erotskim pozama i rekao da one pokazuju "umešanost" El Marugove u prostituciju.

Suđenje Berluskoniju počelo je u aprilu u vreme kada je on još imao premijersku poziciju, ali je mescima odlagano zbog poceduralnih pitanja. Čiači je prvi svedok koji je svedočio na suđenju.