Meksiko: Dileri iskasapili čoveka

Tanjug

17. 08. 2011. u 08:31

Мексико: Дилери искасапили човека
Osmoro osumnjičenih dilera drogom poginulo je u obračunu narko bande i meksičke vojske u zapadnoj državi Mičoakan

MEKSIKO SITI - Osmoro osumnjičenih dilera drogom poginulo je u obračunu narko bande i meksičke vojske u zapadnoj državi Mičoakan, saopštilo je ministarstvo odbrane.

Do sukoba je došlo u gradu Takambaro, gde je vojska tokom patrole naišla na dilere narkoticima, prenela je agencija AFP.

Mičoakan, država u kojoj živi i radi predsednik Felipe Kalderon, postala je jedna od najpogođenijih nasiljem povezanim s drogom.

U tom nasilju poginula je 41.000 ljudi, od kako je Kalderon započeo slamanje organizovanog kriminala pre pet godina.

U Mičoakanu je i uporište narko kartela "La Familia", jednog od sedam glavnih narko organizacija koje operišu u Meksiku.

Osumnjičeni narko dileri ubili su i izmasakrirali čoveka, a delove njegovog tela ostavili su u raznim delovima Akapulka, kao užasnu poruku vlastima tog lučkog i turističkog grada.

Policija je juče primila poziv o "ostavljenoj ljudskoj glavi" na prometnoj ulici, gde je pronađeno u torbi i telo muškarca.

Nešto kasnije, pronađena su stopala i noge kako vise na mostu u centru grada, a tu se nalazila i poruka za zvaničnike.

Na drugom mostu, na putu za Meksiko Siti, policija je pronašla ruke, u kojima je bila, takođe, poruka za državnu i lokalnu vlast.

Akapulko je jedna od najomiljeninijih turističkih destinacija Meksikanaca, ali od 2010. godine broj posetilaca je opao zbog porasta nasilja i sukoba oko prevlasti između narko kartela.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Тони Цвитаницх

17.08.2011. 14:31

U svetu gde život više nama nikakvu vrednost smrt ima svoju cenu !!!

Dusan

17.08.2011. 21:26

Pa u ovome Meksiku svaki dan ubijaju se u obracunima,sta radi policija,vojska i druge sluzbe.