Ukrajina: Od kolere obolelo 14 osoba

Tanjug

ponedeljak, 06. 06. 2011. u 12:24

Украјина: Од колере оболело 14 особа
Oboleli, u gradu Mariupolju na obali Azovskog mora, zaraženi pri obradi sveže ulovljene ribe na nehigijenskim mestima

KIJEV - Broj obolelih od kolere u ukrajinskom gradu Mariupolju na obali Azovskog mora nastavlja da raste i jutros je dostigao 14, javile su ruske novinske agencije, pozivajući se na pres službu ukrajinskog Ministarstva za vanredne situacije.

Agencija Itar-Tass izveštava da je ruska federalna inspekcijska služba "Rospotrebnadzor" uvela pojačane kontrole u željezničkom i vazdušnom saobraćaju građana Ukrajine koji stižu u Rusiju. Agenciji je u toj službi rečeno da će sanitarne službe pažljivo pratiti da li oni imaju povišenu temperaturu ili druge simptome koji ukazuju da se radi o tom infektivnom stomačnom oboljenju.

Agencija RIA Novosti prenosi mišljenje epidemiologa da su oboleli zaraženi pre svega pri obradi sveže ulovljene ribe na nehigijenskim mestima ili pri njenom konzumiranju uz kršenje sanitarno-higijenskih zahteva i tehnologije pripreme.

Zbog toga što su svi slučajevi zaraze vezani za ribu, u Azovskom moru u oblasti te luke ograničen je ribolov, a u Mariupolju je zabranjeno i kupanje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije