RIM - Premijer Italije Silvio Berluskni neće se pojaviti na saslušanju 31. maja u sudskom procesu koji je protiv njega pokrenut pod optužbom da je imao seksualne odnose sa maloletnom prostitutkom, izjavio je danas njegov advokat Nikolo Gedini.

"Berluskoni neće biti u mogućnosti da se pojavi na sudu 31. maja u slučaju 'Rubi', jer ima obaveze u inostranstvu", izjavio je Gedini novinarima.

Italijanski premijer je optužen da je imao seksualne odnose sa Karimom El-Marug, poznatom kao Rubi "kradljivica srca", koja je tada imala 17 godina, i da je vršio pritisak na policiju da je oslobode kada je uhapšena pod optužbom za krađu.

I Berluskoni i El-Marugova su negirali da su imali seksualne odnose.

To je jedan od tri slučaja koji se vode protiv italijanskog premijera.

Gedini je rekao da će Berluskoni biti u poseti Rumuniji, što znači da ni 30. maja, neće moći da prisustvuje suđenju koje tek treba da počne za prevaru u vezi sa njegovom medijskom kompanijom, prenela je agencija AFP.

Na saslušanju pre sedam dana, u slučaju za davanje mita bivšem britanskom advokatu Dejvidu Milsu kako bi lažno svedočio, sudije su odložile suđenje za 18. jun, jer se ključni svedok nije pojavio.