SILVIO Berluskoni, u ovom času pod istragom zbog navodnog plaćanja seksualnih usluga maloletnoj Marokanki Karimi el-Mahrug, kaže da je u “stabilnoj vezi” otkad se razveo od svoje supruge.

U video-poruci pristalicama, prikazanoj na televiziji, italijanski premijer je optužio sudije da se ponašaju “nezakonito i neprihvatljivo”, negirajući da je ikada plaćao za seks.

- Aspurdno je čak pomisliti da bih platio da imam seks za ženom. To je nešto što se nije desilo nijednom u mom životu. Smatrao bih to ponižavajućim - rekao je on.

SKUPI NASTUP MAROKANKA Rubi izjavila je da joj je za učestvovanje na zabavi u Berluskonijevoj vili bilo plaćeno 7.000 evra, ali je negirala da je s njim imala seksualni odnos.

Berluskoni je dodao da je, otkad se rastao od supruge, u stabilnoj ljubavnoj vezi sa osobom koja je često bila s njim tokom večeri na kojima je, prema navodima medija, bio sa tinejdžerkama. On do sada nijednom nije nagovestio da je u ljubavnoj vezi, otkad ga je supruga Veronika Lario napustila 2009. godine. U TV obraćanju je rekao da je izbegavao da bilo šta kaže da svoju novu devojku ne bi izlagao napadima medija.

Milanski sud obelodanio je u petak da sprovodi istragu o tome da li je Berluskoni plaćao seksualne usluge 17-godišnjoj Karimi el Mahrug, poznatoj kao “Rubi kradljivica srca”, i izvršio pritisak na policiju da je oslobodi iz zatvora gde je privedena zbog krađe.

- Po ko zna koji put se suočavamo sa tvrdnjama, usmerenim isključivo na to da bace ljagu na moju ličnost i moj položaj, u jasnoj nameri da me eliminišu sa političke scene - odgovorio je Berluskoni.

Advokati italijanskog premijera kažu da još nisu odlučili da li će se on pojaviti na sudu krajem sedmice.