RIM - Nadia Makri, koja za sebe kaže da je "poslovna pratnja", izjavila je danas da ju je italijanski premijer Silvio Berluskoni lično pozvao na dve zabave u njegovim vilama i da joj je platio 10.000 evra za seksualne usluge.


Makri je italijanskoj televiziji Skaj TG24 rekla da je na zabavama bilo mnogo mladih strankinja, uglavnom, iz Brazila i Rusije, i da veruje da su mnoge od njih bile maloletnice, ali da nije sigurna u to pošto nisu međusobno razgovarale.


Italijanski dnevni list "Koriere dela sera" je početkom meseca objavio transkripte Makrijinog svedočenja pred tužiocima, u kome je rekla da joj je Berluskoni platio 10.000 evra za seksualne usluge na zabavama, prenela je agencija AP.


Ona je navela i da su na jednoj od zabava kojima je prisustvovala u nekim sobama devojke mogle da konzumiraju hašiš.


Italijanski premijer je pozvao Makri, kako ona tvrdi, na mobilni telefon i pozvao je na zabavu u svojoj vili u Sardiniji 2009. i u Milanu 2010. godine.


Makri nije želela da govori o tome šta je bilo na žurkama, ali je rekla da je sa Berluskonijem razgovarala o problemima koje ima u vezi sa starateljstvom nad šestogodišnjim sinom.


Berluskonijev advokat Nikolo Gedini izjavio je da su Makrijini komentari "bez ikakvog osnova" i da su njene tvrđe opovrgnute.


Seksualni skandali u koje je umešan italijanski premijer dodatno su doprineli padu njegove popularnosti, a 28.godišnja Makri, poreklom iz Maroka, poslednja je devojka koja tvrdi da je bila na Berluskonijevim zabavama.


Berluskoni se suočava i sa političkm krizom, zbog koje će se o poverenju njegovoj vladi glasati u parlametnu za dve sedmice.