Al Kaida najavljuje nove napade na hrišćane

Beta/AP

03. 11. 2010. u 09:34

Ал Каида најављује нове нападе на хришћане
Ogranak terorističke organizacije Al Kaida u Iraku zapretio je novim napadima na hrišćane

BAGDAD - Ogranak terorističke organizacije Al Kaida u Iraku zapretio je novim napadima na hrišćane.

U saopštenju izdatom kasnom sinoć hrišćani se nazivaju "legitimnim metama" i dodaje se da "mač neće poštedeti njihove vratove".

Saopštenje ovog ogranka Al Kaide izdato je pošto je u nedelju 58 ljudi ubijeno u opsadi jedne katoličke crkve u Bagdadu, u kojoj su ekstremisti držali 120 osoba kao taoce.

Ekstremisti su zahtevali oslobađanje muslimanki koje, po njihovim rečima, drži Koptska crkva u Egiptu.

U saopštenju se navodi da je prošao rok za oslobađanje ovih žena, pa su hrišćani sada legitimna meta, gde god mogu da budu napadnuti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Goran

03.11.2010. 11:51

Citat iz kurana: Kada prođu sveti mjeseci, ubijajte mnogobošce ( hrišćane, židove ( jevreje ), i druge...) gdje god ih nađete, zarobljavajte ih, opsjedajte i na svakom prolazu dočekujte! Pa ako se pokaju i budu molitvu obavljali i zekat davali, ostavite ih na miru, jer Allah zaista prašta i samilostan je."

Husein

03.11.2010. 23:11

@Goran - Ne razumijes Kur`an, taj ajet se odnosi na Mnogobosce(idolopoklonike) u Meki, krscani i jevreji nisu mnogobosci po slovu Kur'ana.Svakako ovo ubistvo u crkvu osudjujem ali ovo je navodno osveta za dvije krscanke koje su presle na islam u Egiptu a koje se nalaze u pritvoru egipatske crkve i podvrgnute su mucenju,one ze zovu Kamelija Šehati Zaher i Vafa Konstantin