Lovio Bin Ladena

D. D. S.

16. 06. 2010. u 20:37

Ловио Бин Ладена
Amerikanac Geri Bruks Fokner uhvaćen je u pakistanskim brdima

VAŠINGTON - Naoružan sabljom, pištoljem, naočarima za noćno osmatranje i hrišćanskim verskim knjigama, Amerikanac Geri Bruks Fokner (50) uhvaćen je u pakistanskim brdima u blizini granice sa avganistanskom pokrajinom Nuristan. Policiji u Peševaru je objasnio da je krenuo u “lov” na teroristu Osamu bin Ladena.

Namera mu je bila, prenose američki mediji, da pretraži pećine i prečešlja zabiti u potrazi za Bin Ladenom koji “predstavlja stalnu pretnju Americi”. Fokner je u Pakistan stigao 3. juna, da bi ubrzo umakao pratiocu. Deset sati kasnije pronašli su ga u brdima.

- Moj brat nije lud. On je vrlo inteligentan, voli svoju zemlju i nije zaboravio šta je Osama učinio SAD - izjavio je u Americi njegov brat Skot Fokner.

Geri Bruks Fokner, inače težak bubrežni bolesnik, policiji u Peševaru je rekao da za Bin Ladenom traga od terorističkih napada na SAD 2001. godine, i da je već šest puta putovao u tu oblast. Stejt department nudi nagradu od 25 miliona dolara za informaciju koja bi vodila hapšenju Bin Ladena.

Rođen u Kaliforniji, Fokner je privatni preduzimač sa dosijeom manjih problema sa zakonom. Nekoliko puta je završio u zatvoru zbog provala i prekršaja u saobraćaju.

Stejt department je kratko prokomentarisao da je informisan o hapšenju Amerikanca, ali bez upuštanja u detalje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)