Ropstvo, genocid i rat: Američka zastava u plamenu ispred Bele kuće (VIDEO)

Novosti onlajn

nedelja, 05. 07. 2020. u 11:34

Ропство, геноцид и рат: Америчка застава у пламену испред Беле куће (ВИДЕО)

Foto: AP

Grupa demonstranata gazila je, a potom i zapalila američku zastavu u blizini Bele kuće u Vašingtonu
GRUPA demonstranata gazila je, a potom i zapalila američku zastavu u blizini Bele kuće u Vašingtonu, poručujući da ona predstavlja „ropstvo, genocid i rat“.

Sve se odigralo u subotu, na Dan nezavisnosti SAD, a video-snimci tog događaja proširili su se društvenim mrežama.

​Na jednom od snimaka, zabeleženom ispred Bele kuće, vidi se kako mlađa crnkinja igra, gazeći po američkoj zastavi, dok druga koristeći megafon uzvikuje: „J...4. juli. J...američku zastavu. To je ono što kažemo“.

Na drugom snimku prikazano je kako se jedan muškarac, koji je nosio majicu s imenom Isusa, suprotstavio ženi sa megafonom, a na njeno pitanje šta predstavlja američka zastava, odgovorio je da predstavlja „Ameriku i svakog građanina koji tu živi“.Na to mu je žena uzvratila da američka zastava predstavlja „simbol ropstva“.

​U trenutku kada je američku zastavu zahvatio plamen, jedan od prisutnih je počeo uzvikuje: „Znamo šta ova zastava predstavlja: Jedan, dva, tri, četiri — ropstvo, genocid i rat, pet, šest, sedam, osam — Amerika nikada nije bila velika“, što se na engleskom jeziku rimuje.​Paljenje zastave je postao „izazov“ koji je navodno organizovala Revolucionarna komunistička partija, navodi RT, dodajući da su se na protestu okupili aktivisti pokreta „Crni životi su važni“.

Foto: AP


​Ipak, među demonstrantima bilo je i onih koji nisu podržali paljenje zastave, smatrajući da bi takav čin odgovarao Trampovoj administraciji.


Foto: AP(Sputnjik)


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Vatro Marx

05.07.2020. 17:11

Potpuna podrska Afroamerikancima. Bezborbe nema pobjede, Dosta je nejednakosti i rasizma,