Ispred severnog ulaza u Tunel Becberg kod Efingena (švajcarski kanton Argau) dogodila se teška saobraćajna nesreća, u kojoj su poginule tri osobe. Nesreću je prouzrokovao četrdesetpetogodišnji Crnogorac Darko G. (ime promenila redakcija "Blika"), koji je navodno pokušao da pobegne, ali je uhapšen.

Na autoputu A3 kod Efingena (kanton Argau) u sredu pre podne saobraćaj se odvijao usporeno: traka za preticanje je bila zatvorena zbog radova. Crveni "reno kađar" bio je na kraju kolone vozila.

Darko G, u automobilu marke "porše kajen" bele boje, približavao se velikom brzinom i prekasno je primetio da je traka za preticanje zatvorena. Naglo je skrenuo udesno, okrznuo kamion s prikolicom i svom silinom udario u “reno”, koji se nabio u prikolicu kamiona i od siline udara ostao doslovno zgnječen.


U unutrašnjosti vozila policiju je dočekao jeziv prizor. Odmah je bilo jasno: ko god da je sedeo u "renou" nije preživeo. Olupina je toliko uništena da nisu mogli da razaznaju koliko je osoba unutra.

Istraga švajcarskog “Blika” pokazala je da je nesreću izazvao Crnogorac, koji je sedeo za volanom belog "poršea kajen". On je u nesreći zadobio samo oderotine. Neposredno nakon sudara udaljio se sa mesta nesreće, očigledno u šoku, pokušao je da pobegne.