Toplotni talas usporio nemačke autoputeve; Izmereno rekordnih 38,6 stepeni u junu

Beta

sreda, 26. 06. 2019. u 12:15

Топлотни талас успорио немачке аутопутеве; Измерено рекордних 38,6 степени у јуну

Depositphotos

Ministarstvo saobraćaja u regionu Saksonija-Anhalt uvelo je ograničenje od 100 do 120 kilometara na čas na nekim kratkim deonicama autoputeva gde brzina nije obično ograničena
Talas toplote i visokih temperatura koji je ove nedelje pogodio zapadnu i centralnu Evropu naveo je vlasti nemačkog regiona Saksonija-Anhalt da vozačima iz predostrožnosti nalože smanjenje brzine na autoputevima.

Pročitajte još: STIŽE TOPLOTNI TALAS: Očekuje se preko 40 stepeni, službe u pripravnosti

Vlasti su upozorile da bi temperatura mogla da bude do 40 stepeni Celzijusa u nekim delovima Evrope narednih dana.

Pročitajte još: TOPLOTNI TALAS ŠIROM EVROPE: Evo šta čeka Španiju i Francusku

Ministarstvo saobraćaja u regionu Saksonija-Anhalt uvelo je ograničenje od 100 do 120 kilometara na čas na nekim kratkim deonicama autoputeva gde brzina nije obično ograničena.

Nemačka železnica je u utorak uveče pozvala hitnu službu na stanici kod aerodroma u Diseldorfu pošto u dva voza nije radio klima uređaj, ali niko iz voza nije evakuisan.

U NEMAČKOJ IZMERENO REKORDNIH 38,6 STEPENI U JUNU


U Nemačkoj je danas izmereno 38,6 stepeni Celzijusa, što je rekordno visoka temperatura za jun mesec koja zabeležena u toj zemlji.


Ta temperatura je, prema preliminarnim podacima, izmerena u Košenu, nedaleko od granice sa Poljskom, u poslepodnevnim časovima, prenosi AP.


Prethodni temperaturni rekord, 38,5 stepeni, u Nemačkoj u junu izmeren je 1947. na jugozapadu zemlje.


Toplotni talas zahvatio je veliki deo zapadne Evrope, a meteorolozi predviđaju da bi mogli da budu oboreni istorijski rekordi u visini temperature.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije