Holandija: Borbeni avion F-16 pogodio sam sebe tokom vežbe

Tanjug

07. 04. 2019. u 12:22

Холандија: Борбени авион Ф-16 погодио сам себе током вежбе

Print screen Youtube

Holandski borbeni avion F-16 nekako je pogodio samog sebe automatskim oružjem tokom vojne vežbe, prenose lokalni mediji pozivajući se na izvore iz istrage
Holandski borbeni avion F-16 nekako je pogodio samog sebe automatskim oružjem tokom vojne vežbe, prenose lokalni mediji pozivajući se na izvore iz istrage.

Vojska još nije sigurna kako se tačno incident dogodio.

Borbeni F-16 je pretrpeo "ozbiljnu štetu" nakon što je pogođen projektilom, za koji je ispostavilo da je njegovo oružje, javio je holandski NOS.

Bizaran incident dogodio se u januaru i od tada je pod istragom.

Par borbenih aviona američke proizvodnje učestvovali su u vežbi i gađali su mete na zemlji, kada je jedan od njih oštećen. Avion je bezbedno sleteo, a pilot nije povređen.

Na fotografiji iz istrage koju su objavili holandski mediji, vidi se oštećenje od projektila, a navodno je oštećen i motor aviona.

Zasad nije poznato koliko je projektila pogodilo avion, ali je najmanje jedan definitivno ostavio trag, prenosi B92.net.

"Ovo je ozbiljan slucaj, zato i želimo da otkrijemo šta se dogodilo i kako, da bismo u budućnosti mogli da sprečimo takve stvari", izjavio je inspektor za bezbednost, general Vim Bargerbos.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

Пилот

07.04.2019. 13:32

Па каже се у снимку....улетео у рикошете сопстве ватре после пуцања из топа...у преводу, ниско извадио из напада и улетео у рикошете...