ČUVENI FIZIČAR UPOZORAVA PLANETU: "Potraga za vanzemaljcima je užasna ideja, znate kako su prošli Asteci"

Novosti online

06. 04. 2021. u 22:06

POTRAGA za vanzemaljcima je užasna ideja, nadam se da će oni biti prijateljski kada ih nađemo, ali ne treba da se kockamo, znamo kako je prošao Montezuma sa Kortesovim osvajačima, upozorio je Mičio Kaku, poznati fizičar i profesor teoretske fizike na Siti koledžu u Njujorku.

ЧУВЕНИ ФИЗИЧАР УПОЗОРАВА ПЛАНЕТУ: Потрага за ванземаљцима је ужасна идеја, знате како су прошли Астеци

Foto: Depositphotos/Printscreen

Kaku, koji je autor više knjiga o teoretskoj fizici, ali i futurologiji, te jedan od najpoznatijih popularizatora nauke, upozorio je da bi nastojanje ljudske vrste da pronađe neku vanzemaljsku civilizaciju moglo potencijalno da nam donese propast.

- Šanse da ćemo napraviti kontakt sa vanzemaljskom civilizacijom u ne tako dalekoj budućnosti su velike. Uskoro ćemo imati Vebov teleskop u orbiti i on će moći da vidi na hiljade planeta - rekao je Kaku u intervjuu za "Obzerver".

Međutim, dok neke njegove kolege veruju da bi čovečanstvo trebalo da stupi u kontakt sa mogućim vanzemaljskim civilizacijama, Kaku kaže da je to „užasna ideja“, povlačeći paralelu sa španskim osvajanjima imperije Asteka u 16. veku.

- Svi znamo šta se desilo Montezumi kada je Kortes došao u Meksiko pre mnogo stotina godina. Lično mislim da će vanzemaljci biti prijateljski raspoloženi, ali ne treba se kockati s tim. Mislim da ćemo ostvariti kontakt, ali treba da to uradimo veoma oprezno - rekao je Kaku.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SA ODMORA SE VRAĆATE BOLESNI I UMORNI? Lekar objasnio zašto se to dešava i kako to možete izbeći