OTKRIVENA MISTERIJA ČUDOVIŠTA IZ LOH NESA: Američki naučnik tvrdi - stvorenje postoji, evo šta je u pitanju

Novosti online

19. 01. 2021. u 14:20

AMERIČKI naučnik tvrdi da je razotkrio misteriju čudovišta iz Loh Nesa.

ОТКРИВЕНА МИСТЕРИЈА ЧУДОВИШТА ИЗ ЛОХ НЕСА: Амерички научник тврди - створење постоји, ево шта је у питању

Foto: Depositphotos

Naime, on smatra da je "čudovište" ustvari vrsta morske kornjače. U istraživanju profesora Henrija Bauera stoji da popularna Nesi pripada neotkrivenoj vrsti kornjača koja je "zarobljena" u jezeru nakon što je došlo do povlačenja vode na kraju posljednjeg ledenog doba. 

Samoprozvani fanatik za misteriju Loh Nesa odbacio je ideju da je biće u jezeru ustvari dinosaurus. 

- Način na koji se opisuje čudovište iz Loh Nesa već je viđen u opisu brojnih vrsta kornjača kao što je sposobnost disanja vazduha iznad vode kao i u vodi, provođenje vremena u dubokim vodama, ali i kretanje po tlu, sposobnost da se brzo kreće u vodi, kao i mogućnost da bude aktivna u jako hladnim vodama i relativno duge vratove. Koje je vrste čudovište iz Loh Nesa mora se tek otkriti i ima sličnost s vrstom velikih morskih kornjača koje postoje u određenim delovima okeana - smatra profesor. 

Istraživanje profesora Bauera koje je objavljeno u naučnom časopisu pripada poslednjem u nizu radova koji ukazuju na to da zanimanje za čudovište iz Loh Nesa ne prestaje, piše Miror.

- Sve upućuje na to da je reč o životinjama koje provode većinu svog vremena u najdubljim delovima Loha. Nema dokaza koji upućuju na to da je reč o monstruozno velikim jeguljama - kaže penzionisani profesor. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

OVO SE DEŠAVA JEDNOM GODIŠNJE Astro savet za petak, 19. april: Sunce ulazi u Bika - 4 horoskopska znaka su pred velikim izazovima