GRAĐANSKI RATOVI, PATNJA, ATENTATI: Šta nam donosi Saturn u znaku Vodolije, koji će biti u toj poziciji do marta 2023. godine?!

Novosti online

18. 11. 2020. u 19:56

OVE godine, 22. marta, tranzitni Saturn je ušao u znak Vodolije i boravio u istom do 1.jula, kada se na kratko vratio u znak Jarca.

ГРАЂАНСКИ РАТОВИ, ПАТЊА, АТЕНТАТИ: Шта нам доноси Сатурн у знаку Водолије, који ће бити у тој позицији до марта 2023. године?!

Foto: Depositphotos

I od 17. decembra  ponovo će da se vrati u znak Vodolije u kome će boraviti do 7. marta 2023.godine.

Saturn označava ograničenja i blokade; restrikcije i zabrane; prepreke i okove, kao i ropstva i nadzore; ali i revolucije i padove vlasti.

Saturn simbolizuje racionalnost, distanciranost, ograđivanje, poziciju, učvršćivanje sistema, trajanje, kočnice, blokade, čekanje, trpljenje, samoću, postojanost i zrelost. On je nosilac sudbine, volje, opreza i stoicizama, a vladar principa života i smrti. Saturn je “glasnik” vremena i njegov odreditelj.

ŠTA TO ZNAČI?

Kao što se Jarac materijalno ustoličuje koristeći Saturnove zakone granica i struktura, tako tranzit Saturna kroz znak Vodolije definiše ideje i koncepte koji dugoročno nose stabilnost čovečanstvu.

Foto: Depositphotos

Tranzit Saturna kroz znak Vodolije u narednim godinama doprineće na opštem planu mnogo čvršću odlučnost pojedinaca, ali i grupa (naroda), kako bi se ostvarili kolektivni ciljevi.

Tranzitom Saturna kroz znak Vodolije česti su državni udari i građanski ratovi.

Primera radi, 6. februara 1934. udruženje krajnje desnice je pokušalo da izvrši državni udar protiv Treće francuske republike. Par dana iza, 12. februara počeo je Austrijski građanski rat između levičarskih stranaka i desničarskih stranka koji je trajao 4 dana i okončan je porazom socijaldemokrata i republikanskog Šucbunda.19. maja iste godine, Zveno (vojna i politička organizacija) i bugarska vojska su izveli državni udar u Bugarskoj i postavili Kimona Georgijeva za novog premijera Bugarske.

Neretko se sa ovim tranzitom susrećemo sa nerazumnim odlukama vlada i sistema u "službi opšteg (humanog) dobra" poput zabrana svih opozicionih stranaka i nacističke eugenike usvajanjem Zakona za sprečavanje nasledno obolelog potomstva koji je zahtevao obaveznu sterilizaciju svakog građanina koji pati od nekog navodnog genetskog poremećaja - tokom jula 1933.godine.

ŠTA TRANZIT SATURNA DONOSI NA LIČNOM PLANU?

Saturn na nekom ličnom planu, predstavlja štednju, disciplinu, ograničenja i patnje. Saturn nas dovodi do prepoznavanja negativnih obrazaca i razvijanja odgovornosti i potrebe da iste promenimo. Snažan i dobro postavljen Saturn u natalnoj karti će pokazati mogućnost da se izdrže udari i teškoće života, kapacitet za naporan rad, snažno osećanje odgovornosti ili ozbiljnost. Loše postavljen u znaku, kući ili aflikovan Saturn može pokazati poteškoće u suočavanju sa odgovornostima, mentalnu patnju, izolaciju ili samoizolaciju, anksioznost, zavisnosti i hronične bolesti.

Saturn u tranziti kroz naše natalne karte, najčešće ima tendencu da odloži ili uspori ostvarenja, ali i da "oteža" oblasti života na koje utiče posmatrajući kuće kroz koje tranzitira i prirodu planeta koje aspektuje. Njegove "loše tranzitne" uticaje možemo pozitivno kanalisati putem posta, izolacije i rada na sebi.

Ili trenutaka poput 30. januara 1933.godine, u kome predsednik Nemačke feldmaršal Paul fon Hindenburg, imenuje Adolfa Hitlera za kancelara, da bi mesec dana nakon toga, 27. februara nakon požara, za koji su optuženi komunisti, u kome je izgoreo Rajhstag, zgrada nemačkog parlamenta, Hitler ubedio predsednika Nemačke da potpiše Dekret o požaru u Rajhstagu, kojim su ukinute lične slobode, sloboda govora i štampe i pravo na okupljanje.

Ili momenat kada 22. oktobra 1962.godine, američki predsednik Džon Kenedi u televizijskom obraćanju objavljuje da je na Kubi otkriveno sovjetsko nuklearno oružje i da je naredio pomorsku blokadu ostrva. Dan posle, izdaje naređenje Američkoj ratnoj mornarici i Američkom ratnom vazduhoplovstvu da blokiraju Kubu zbog postavljanja sovjetskih nuklearnih raketa. Šest dana iza je okončana Kubanska raketna kriza, naredjenjem sovjetskog lidera Hruščova da se povuku rakete sa Kube, dok je Kenedi objavio obustavu blokadu te zemlje.

POD OVIM TRANZITOM MOGUĆI SU ATENTATI NA VLADARE

Tako je u ovom tranzitu izvršen atentat na jugoslovenskog kralja Aleksandra I i ministra spoljnih poslova Francuske Luja Bartua - 9. oktobra 1934.godine u Marseju. Ili atentat u kome je smrtno ranjen američki predsednik Džon F. Kenedi - 22.novembra 1963.godine u Dalasu (država Teksas).

Foto: Depositphotos

Ili atentat u kome je ubijen premijer Indije Radživ Gandi - bombom skrivenom u buket cveća, tokom predizbornog mitinga u južnoj indijskoj državi Tamil Nadu - 21. maja 1991.godine.

Ili poput trenutka kada je bombaš samoubica iz redova Tamilskih tigrova ubio predsednika Šri Lanke Ranasinghea Premadasu tokom prvomajske proslave u Kolombu - 1. maja 1993.godine.

DEMONSTRACIJE I CEPANjE DRŽAVA

Pod ovim tranzitom su izvesne i demonstracije, ali i cepanja saveza i ostvarenje nezavisnosti država i oblasti koji nezavisnost čekaju i planiraju duže vreme.

Poput 9. marta 1991.godine kada su u Beogradu izbile demonstracije protiv režima Slobodana Miloševića. Ili 25. juna 1991.godine kada su parlamenti Slovenije i Hrvatske proglasili nezavisnost tih republika od SFRJ. A od 8. septembra 1991.godine, nakon referenduma u Makedoniji i 95% glasača koji se izjašnjavaju se za nezavisnost i ova država. Naredne godine, 29. februara 1992.godine, tokom dvodnevnog referenduma, više od 60% građana izjasnilo se za nezavisnost i Bosne i Hercegovine.

Foto: Depositphotos

Na drugoj strani sveta, pod ovim aspektom početkom marta 1991.godine, stanovnici Letonije i Estonije ubedljivom većinom glasaju za nezavisnost od Sovjetskog Saveza. Mesec dana iza, 9. aprila je i Vrhovni sovjet Gruzijske SSR proglasio nezavinost od Sovjetskog Saveza. 25. avgusta, Belorusija proglasila nezavisnost od Sovjetskog Saveza. 27. avgusta, Moldavija je proglasila nezavisnost od SSSR.

U komšiluku, 20. juna 1992.godine, lideri Češke i Slovačke postigli su dogovor o podeli Čehoslovačke u dve države.

Pod tranzitom Saturna kroz znak Vodolije moguće se i devalvacije valuta, ali i novi ekonomski programi za prevazilaženje istih.

(jovanalg-astrology.com)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024