NIJE ZA ONE SA SLABIM SRCEM: Mladić (19) se popeo na dimnjak visok 340 metara, sve je snimio dronom (VIDEO)

Novosti online

18. 11. 2020. u 00:54

- OVO su bez sumnje bili najbolji provedeni sati, tačno 21 sat vredan svake sekunde - opisao je Adam Lokvud ispod video snimka koji je snimio penjući se na 340 metara visok dimnjak termoelektrane Plomin.

НИЈЕ ЗА ОНЕ СА СЛАБИМ СРЦЕМ: Младић (19) се попео на димњак висок 340 метара, све је снимио дроном (ВИДЕО)

Foto: Jutjub/Printskrin

O ovom 19-godišnjem Britancu, koji već četiri godine bukvalno živi na ivici i kocka se životom, pisali smo nedavno, nakon što se saznalo da su se on i prijatelj 21. oktobra popeli na najvišu zgradu u Hrvatskoj.

Pošao je pored obezbeđenja i pod vedrim nebom, tokom suludog poduhvata, jeo, pio i sve snimao dronom kojim je snimao scene koje, svi će se složiti, oduzimaju dah.

Danas, u znak sećanja na posetu, koja je trajala četiri dana prošlog meseca, Lokvud je objavio 11-minutni video snimak koji prikazuje njegovo tajno penjanje, ilegalnu misiju na Plomin od početka do kraja.

On je nedavno otkrio da su to ujedno i najzahtevniji sati u njegovom životu, kojima je upravo malo stimulisao mozak, dok je adrenalin izostao uprkos činjenici da se vrhovima prstiju držao za zarđale grede i visio. Ovo je trajalo gotovo čitav dan, Lokvud i njegov prijatelj spustili su se s lakoćom sa kojom se penjao gore.

Međutim, vešto su izbegavali radnike i stražare koji su se vozili kroz Plomin i na kraju pod punim gasom istrčali iz termoelektrane u mrak, gde ih je na prilaznom putu čekao prijatelj u osvetljenom, zagrejanom vozilu sa prvom brzinom i nogom na papučici gasa. Zbog tinejdžera sa umetničkim imenom Mala smetnja, i Hrvatska elektroprivreda je stala na noge i zatražila izveštaj od kompanije koja obezbeđuje područje Plomina.

S obzirom na odlučnost 19-godišnjaka, iza njega je ovo samo još jedan u nizu video zapisa koji će privući pažnju, izazvati oštru kritiku, gađenje, čuđenje, ali i pohvale.

(Jutarnji hr.)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024