OBNOVA HOTELA: Na aukciji 80.000 predmeta iz čuvenog hotela Valdorf Astoria

Tanjug

06. 10. 2020. u 09:14

ČUVENI njujorški hotel Valdorf Astoria, jedan od najuglednijih na svetu, na aukciji će ponudio 80.000 predmeta i stvari pred početak potpune obnove.

ОБНОВА ХОТЕЛА: На аукцији 80.000 предмета из чувеног хотела Валдорф Асториа

Depositphotos

Velika obnova Valdorf Astorije počela je u decembru 2017. godine, a očekuje se da će hotel ponovo biti otvoren za dve do tri godine i uključivaće 375 etažnih rezidencija i 375 soba, navodi se u saopštenju Endrju Milera, koji je izvršni direktor firme Dajia US, vlasnik i programer Valdorf Astoria Njujork.

Otkako je otvoren 1931. godine, hotel Valdorf Astoria posećivala su samo elitna društva, od političara, glumaca, pa do kraljevske porodice.

Nazvan "neslužbenom palatom", ugostio je ljude poput Grejs Keli, Frenk Sinatra, Ela Ficdžerald i mnoge američke predsednike, od Herberta Houvera do Baraka Obame.

Neki članovi visokog društva su i živeli u ovom hotelu, uključujući kompozitora Cola Portera i vojvodu od Vindsora Edvarda VIII s njegovom partnerkom Volis Simpson, piše CNN.

Sada čuveni hotel na Park aveniji prodaje na aukciji 80.000 svog nameštaja i predmeta kao pripremu za potpunu obnovu, navodi se u saopštrenju kompanije Kaminski Aukcije.

"Mnogi delovi na aukciji su svedoci istorije i uzbuđeni smo kad ih vidimo kako pronalaze novi život u domovima strastvenih kolekcionara", naveo je Miler.

Aukcija će početi 17. oktobra, a biće završena 15. novembra, navodi se u saopšenju, prenosi Kliks.ba.

Sav prihod icji će u zaštitu sv. Vartolomeja kako bi se pomoglo u obnavljanju eksterijera i vrtova crkve i opstonske kuće sv. Vartolomeja, koja je preko puta hotela.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni