NAJSKUPLJA NJUŠKA NA SVETU: Ovaj pas je simbol prestiža i odan gazdi do smrti, a cena za jednogodišnje štene je vrtoglava (FOTO)

Novosti online

05. 08. 2020. u 10:39

ZLATNI tibetanski mastif je simbol prestiža i važi za najskupljeg psa na svetu. Cena ide i do vrtoglavih milion dolara.

НАЈСКУПЉА ЊУШКА НА СВЕТУ: Овај пас је симбол престижа и одан газди до смрти, а цена за једногодишње штене је вртоглава (ФОТО)

Foto: Depozitphotos

Rekord za najskuplje prodatog psa svih vremena drži baš tibetanski mastif.

Pre nekoliko godina štene zlatnog tibetanskog mastifa prodato je za neverovatnih 1,9 miliona dolara. Štene je imalo godinu dana, bilo je visine 80 centimetara i težine čak 90 kilograma, a kupio ga je jedan Kinez.

Već dugo se mnogi pitaju u čemu je tajna i zašto ova rasa toliko vredi. Pokazalo se, naime, da je tibetanski mastif izuzetno odan i gazdi lojalan do smrti.

Spreman je da se suoči sa svim zverima, a nomadska plemena Azije koristila su ga za lov i kao čuvara ovaca od vukova, leoparda, medveda… Danas je on vrlo retka zverka, pa je postao statusni simbol, prenosi portal „Cdm“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)

OVO SE DEŠAVA JEDNOM GODIŠNJE Astro savet za petak, 19. april: Sunce ulazi u Bika - 4 horoskopska znaka su pred velikim izazovima