PRVO JE UGLEDAO PERAJE: Napad ajkule u prenosu uživo - scena koja se ne zaboravlja! (VIDEO)

Novosti online

27. 07. 2021. u 21:11

AUSTRALIJSKI surfer Mik Fening preživeo je u Južnoj Africi pre šest godina napad ajkule.

ПРВО ЈЕ УГЛЕДАО ПЕРАЈЕ: Напад ајкуле у преносу уживо - сцена која се не заборавља! (ВИДЕО)

Foto: Printskrin Jutjub RT

Sve se dogodilo u finalu svetskog prvenstva koje je uživo prenosila televizija.

Jedna od najvećih bojazni surfera su ajkule koje ponekad prolaze blizu obale, pa zajedno s njima "zajašu" talase, a u pojedinim slučajevima ih i napadnu - nekad čak i s fatalnim posledicama. Tako je ceo svet doživeo šok kada je 2015. godine u finalu svetskog prvenstva u surfovanje u Južnoj Africi koje su televizije prenosilo uživo, usred programa velika bela ajkula napala australijskog surfera i trostrukog svetskog šampiona u ovom sportu - Mika Feninga.

Na snimku, koji je objavljen tada i na sajtu Svetske surferske lige (World Surf League), vidi se kako Fening na takmičenju u Džefri beju sedi na dasci za surfovanje, a zatim pored njega izranja veliko leđno peraje ajkule.

U jednom trenutku, on tone pod vodu, ponovo izranja i počinje grčevito da pliva prema obali, a zatim ga spasioci u čamcima vade iz vode i odvode na sigurno. Na obali, Fening je odmahujući u neverici glavom, rekao gledaocima da je udario ajkulu, a Svetska surferska liga je zbog incidenta otkazala nastavak takmičenja.

- Srećan sam i da se nikada više ne takmičim. Samo sam srećan što sam uspeo da preživim netaknut ovo - rekao je vidno potrešeni Fening novinara odmah nakon napada. - Samo sam osetio nešto oko noge, instinktivno skočio i počeo da udaram i vrištim. Video sam samo peraje, nisam video zube. Udario sam je u leđa.

Fening je posle incidenta nastavio da se aktivno i uspešno takmiči i bavi surfovanjem.

(Mondo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024