BIZARNA MODA U KINI: Da li biste ovo nosili na plaži? (FOTO/VIDEO)

Novosti online

22. 07. 2021. u 18:10

VEĆ nekoliko godina Kinezi luduju za takozvanim fejskinijem, dodatkom za plažu koji prekriva lice.

БИЗАРНА МОДА У КИНИ: Да ли бисте ово носили на плажи? (ФОТО/ВИДЕО)

Novosti

Reč je o elastičnim maskama od nepropusnog materijala koje pokrivaju celu glavu i vrat plivača. Izrezane su rupe za oči, nozdrve, usta i, u nekim slučajevima, kosu, odnosno repove ili punđe. Postoje i fejskiniji koji se nadovezuju i na ostatak trupa pa tako prekrivaju celo telo i glavu plivača.

- Dosta je bolji od krema za sunčanje koje se istroše kad god uđem u vodu. Osim toga, voda na ovom području zna da bude hladna - objasnila je jedna stanovnica kineskog grada Ćingdao pre nekoliko godina za Si En En.

Mnogi fejskini nose i kako bi se leti obranili od uboda insekata na plaži, a Kineskinja koja ga je pantentirala kaže da je prvobitna namena ovog dodatka bila zaštita od - meduza.

- Zaštita od sunca bila je sekundarna namena fejskinija, ali sada većina mojih kupaca upravo zbog toga kupuje ovaj proizvod - objasnila je jednom prilikom.

Fejskini je svake godine prisutan na kineskim plažama i to još od 2007. godine kada se prvi put pojavio na tržištu, a čini se da njegova popularnost ne opada.

(Indeks)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije