PET KULTNIH FOTOGRAFIJA KOJE SU LAŽNE: Četvrta je podigla najviše prašine (FOTO)

Novosti online

17. 11. 2020. u 22:47

INTERNET je u mnogo čemu olakšao živote milionima ljudi. Danas je svaku informaciju moguće proveriti, kao i doći do bilo kod podatka ili osobe ma koliko ona bila udaljena. Ipak, tehnologija radi i “u obrnutom smeru”, pa se lažne vesti šire brzinom munje i nemoguće ih je zaustaviti.

ПЕТ КУЛТНИХ ФОТОГРАФИЈА КОЈЕ СУ ЛАЖНЕ: Четврта је подигла највише прашине (ФОТО)

Foto: Depositphotos

Ovo su neke istorijske fotografije koje su izazvale pravu pometnju kada su se pojavile.  Međutim, vremenom se ispostavilo da su – lažne.

1. Stiven Hoking na maršu protiv rata u Vijetnamu 1968. godine

Videli ste ovu sliku? Zaista šalje moćnu poruku. Jedini problem? Na njoj nije čuveni naučnik Stiven Hoking.

​“The National Portrait Gallery” u čijem vlasništvu se nalazi fotografija potvrdili su da je na njoj nepoznati muškarac i izdali saopštenje kojim se izvinjavaju svima koje su doveli u zabludu.

2. Lav Leo, maskota filmskog studija MGM na snimanju reklame kompanije

Prizor vezanog lava zgrozio je sve ljubitelje životinja, kao i organizacije za zaštitu, ali ispostavilo se da je potpuno lažan, a slika fotošopirana.

Zapravo – lav iz izraelskog zoološkog vrta je imao tumor na mozgu, uspavan je i odveden u veterinarsku bolnicu na skener.

3. Dve žene prvi put nose kratke pantalone javno 1937. godine

Kada je fotografija krenula da kruži u opisu je pisalo da je reč o dve devojke koje po prvi put nose kratke pantalone u javnosti i da je prizor bio toliko skandalozan da je izazvao saobraćajnu nesreću koja se takođe vidi na fotografiji.

U stvarnosti, fotografija jeste autentična, ali je čitava scena montirana i trebalo je da bude komična. Nije se dogodila nikakva saobraćajna nesreća.

4. Džon Kenedi i Merilin Monro u zagrljaju

Iako je afera između američkog predsednika Džona Kenedija i glumice Merilin Monro jedna od najkontroverznijih i nikada dokazanih teorija zavere istina je da ne postoje fotografije njih dvoje u zagrljaju.

One koje kruže internetom delo su Alisona Džeksona, umetnika poznatog po tome što unajmljuje dvojnike poznatih i onda ih fotografiše u neobičnim i nedoličnim pozama.

5. Nacisti su imali slatkiše sa svastikom

Nacisti jesu jako dobro “brendirali” svoju sumanutu ideologiju i jesu stavljali svastiku na sve i svašta, ali ipak nikome nije palo na pamet da kukasti krst doda na sladoled.

​Sporna fotografija je zapravo scena iz filma “Ljubav u Nemačkoj” iz 1983. godine.

(Istorijski zabavnik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere