OBELEŽAVANJE GODIŠNJICE OLUJE U NOVOM SADU Vučić: Zahtevom za vraćanje ustaškog grba sve su rekli o sebi

Novosti online

28. 07. 2022. u 10:48

NA pitanje o tome da li se zna kako će Srbija obeležiti godišnjicu "Oluje" koja se bliži, predsednik Aleksandar Vučić je rekao da će biti obeležena 4. avgusta u 20 sati na centralnom gradskom trgu u Novom Sadu.

ОБЕЛЕЖАВАЊЕ ГОДИШЊИЦЕ ОЛУЈЕ У НОВОМ САДУ Вучић: Захтевом за враћање усташког грба све су рекли о себи

Foto: Tanjug

- Važno je da pozovem sve građane Srbije, posebno Krajišnike. Obeležićemo 4. kao i svake godine - rekao je Vučić i dodao:

- Obično smo do sada obeležavali u malim mestima, ali mesto koje je procentualno  primilo najveći broj Krajišnika je Novi Sad, tako da će sada tamo biti obeležena godišnjica, to veliko srpsko stradanje i najveće etničko čišćenje posle Drugog svetskog rata na evropskom tlu - rekao je predsednik.

"Zahtevom za vraćanje ustaškog grba sve su rekli o sebi"

Predsednik Vučić istakao je, povodom zahteva šefa hrvatske diplomatije Gordana Grlića-Radmana austrijskim vlastima da vrate ustaški grb na spomen-kamen u Blajburgu, da su sve rekli sami o sebi. Grlić-Radman tokom jučerašnje posete Beču apelovao je na svog austrijskog kolegu Aleksandera Šalenberga da pomogne u nastojanjima za vraćanje hrvatskog grba sa prvim belim poljem, što je ustaško obeležje, u Blajburgu.

- Mislim da ta sama informacija govori za sebe. Time su sve o sebi rekli - naglasio je on.

Vučić je kazao da s tim u vezi ne mora da doda nijednu reč.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)