SREDOVEČNI Dobojlija postao je žrtva ucene mlade Afrikanke s kojom je preko video četa na Mesindžeru imao virtuelni seks, koji mu se ubrzo obio o glavu jer je bio prinuđen da joj isplati 700 evra da snimak njegove "akcije" ne postane viralan.

Celi slučaj je prijavljen PU Doboj koja je preko transakcijskih računa uspela da razotkrije ko stoji iza lažnog Fejsbuk profila i ispostavilo se da je reč o Valeriji Gomez (35), državljanki Obale Slonovače.

- PU Doboj podnela je izveštaj o počinjenom krivičnom delu protiv V. G. iz Obale Slonovače zbog sumnje da je izvršila krivično delo ucene - saopštio je PU Doboj.

U policiji pojašnjavaju da je delo počinjeno 4. februara 2019. godine, preko Fejsbukove aplikacije Mesindžer.

Pročitajte još - SEKS IZ NAUČNE FANTASTIKE: Virtuelna stvarnost i 3D štampači stigli u postelju

- Osumnjičena je stupila u kontakt sa oštećenim licem iz Doboja, pri čemu se lažno predstavila. Oštećenom muškarcu potom je uputila video poziv. Bila je naga i od Dobojlije je zahtjevala da se skine, što je on i učinio - rekla je portparol PU Doboj Dragana Kerkez.

Ona kaže da se nakon nekog vremena V. G. ponovo javila oštećenom muškarcu, preteći da će njegov video snimak eksplicitnog sadržaja javno objaviti ukoliko joj ne isplati određeni iznos novca.

Nezvanično saznajemo da je Dobojlila u dva navrata Valeriji isplatio ukupno 700 evra. Uplate su išle preko Vestern juniona, što je policiji omogućilo da uplati uđe u trag i identifikuje osumnjičenu. Budući da se radi o državljanki Obale Slonovače celi slučaj bi mogao biti predat u nadležnost te zemlje.