Teoretičari zavere dobili su novu temu o kojoj će izgleda dugo još da raspravljaju. Naime, na internetu se pojavio video na kojem se vidi misteriozna rupa na Antartiku koja izgleda kao ogroman ulaz u pećinu.


Ova ogromna misteriozna rupa ponovo je primećena na Google maps, što je pokrenulo veliku raspravu na internetu, prenosi Sputnik.


Do ovog otkrića, čija autentičnost ne može da se potvrdi, došli su autori Jutjub kanala "ThirdPhaseFromTheMoon", koji su 14. decembra objavili video snimak na kojem se vidi džinovska pećina. Dve stvari su im bile čudne - poreklo ovog bizarnog ulaza i njegova impresivna veličina.


Koristeći Google maps, Blejk i Bret Kuzins pokazali su da se rupa prvi put pojavila 2007. godine i nestala samo nekoliko meseci kasnije. Oni su izneli još jedan detalj, a to je da takva džinovska građevina, visoka 83 metra i širina 75 metara, nije postojala 2006. godine.


PROČITAJTE JOŠ: Nova teorija zavere: Da li je na ovoj slici staroj 120 godina Greta Tunberg


Kako su naveli, u pećina bi potencijalno moglo da stane na "stotine, ako ne i na hiljade ljudi". Govoreći o poreklu ove rupe, Bret Kuzins rekao je da bi ona mogla biti rezultat prirode.


Ukazali su i na neobičnu strukturu koja je vodila do ulaza koji je ličio na stepenište.


"To je dovoljno veliko da svemirske letelice i leteći tanjiri ili čak letelice naše vojske ulete unutra. Da li je ovo baza?", upitao je Bret Kuzins.

(b92.net)