U SAD se svakoga dana ukrade 1,7 miliona paketa

Tanjug

05. 12. 2019. u 23:33

У САД се свакога дана украде 1,7 милиона пакета

Depositphotos

U SAD svakoga dana 1,7 milona paketa ne stigne do primaoca i tako lopovi prisvoje oko 25 miliona dolara na koliko je procenjena vrednost tih pošiljki
U SAD svakoga dana 1,7 milona paketa ne stigne do primaoca i tako lopovi prisvoje oko 25 miliona dolara na koliko je procenjena vrednost tih pošiljki.

Krađa paketa je posebno učestala tokom decembra kada su praznici i kada se pokloni šalju poštom, a ovom vrstom krađe posebno je pogođeni građani Njujorka gde stiže najveći nroj paketa, pa se i najvise kradu. Tako svakog dana u u Njujorku nestane 90.000 paketa, a ove godine je taj broj porastao za 20 odsto u odnosu na prošlu godinu, piše Njujork tajms.

I policija u Denveru je pocela da vodi evidenciju o nestalim paketima i utvrdila da se krađa paketa povećala za 68 odsto za protekle četiri godine, a u Vašingtonu je do novembra prijavljeno 1.846 slucajeva krađe paketa dok ih je prošle godine bilo 1.546.

Jedno istraživanje je pokazalo da jedna od pet osoba se požalila da joj paket nije stigao.

Krađa paketa je posledica sve veće kupovine preko interneta, pa firme koje na ovaj način prodaju robu pokušavaju da pomognu svojim kupcima tako što im javljaju kada će stići isporuaka, ali i kupci počinju i sami da se snalaze.

Mnogi su počeli da izbegavaju da im se roba dostavlja na kućnu adresu, pa organizuju da je preuzimaju sami na pošti, a u nekim soliterima su neki stanari zaduženi da primaju pakete za svoje komšije i brinu o njima.

Neki kupci zamenjuju starinske sandučiće za poštu velikim kutijama u koje mogu da stanu i veliki paketi, a neki ugrađuju zvučni alarm kod sanduka u koju poštari ostavljjau pakete koji odmah signaliziraju da je pošiljka stigla.

U nekim delovima zemlje pooštrene su kazne za krađu paketa i sada se u Teksasu može zaraditi kazna od 10 godina ako bude uhvaćen da krade pakete.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije