Gledateljka u TV prenosu primetila neobičnu izbočinu na vratu voditeljke i - spasla joj život (FOTO)

Novosti Online

17. 11. 2019. u 17:02

Гледатељка у ТВ преносу приметила необичну избочину на врату водитељке и - спасла јој живот (ФОТО)

Antoaneta Latuf Foto: Instagram screenshot

Majka dvoje dece i novinarka australijskog kanala Network 10 zahvalne ženi koja je upozorila na veliku opasnost
TELEVIZIJSKA novinarka Antoaneta Latuf ispričala je kako je gledateljka uočila potencijalno smrtonosnu cistu na njenom grlu tokom pojavljivanja u televizijskoj emisiji, prenosi portal VT.

Latuf, majka dvoje dece i novinarka australijskog kanala Network 10, učestvovala je u uobičajenom pojavljivanju u emisiji, kada je gledateljka opazila cistu. Njen urednik ju je nakon emisije nazvao i preneo joj je poruku zabrinute žene, koja je svoje sumnje o zloćudnoj cisti poslala na službenu Fejsbuk stranicu emisije.

Pročitajte još:
Tačkica na nosu se pretvorila noćnu moru: Majka otkrila da je nešto strašno “jede” iznutra (FOTO)

"Je li Antoaneta Latuf pregledala štitnu žlezdu? Ne pravim se pametna i ne trolujem, samo sam zabrinuta zbog onoga što sam danas videla na TV-u", napisala je Vendi Mekoj u privatnoj poruci.

Vendi je priznala da nije lekar, ali je rekla da ju je izbočina podsetila na sličan slučaj s jednim od njenih prijatelja.

- Bila sam zabrinuta i pomislila da bih trebala nešto da kažem - izjavila je ona.

Latuf je priznala da se u početku nasmejala na poruku, ali tada je ponovno pogledala snimak emisije.

- Ostala sam šokirana. Izgledalo je kao da imam Adamovu jabučicu. Nešto mi je definitivno virilo iz vrata - prisetila se.

Budući da ima porodičnu anamnezu raka štitne žlezde, Latuf je odlučila da poseti svog lekara opšte prakse.

- Tri vađenja krvi, ultrazvuk i CT skener kasnije, ispada da je Vendi bila pravi Mekoj, lekar iz Star Treka. Imam veliku cistu koja treba operaciju, kao i autoimunu bolest - rekla je.Cista nije kancerogena, kaže Latuf, ali ako se ne leči, to bi moglo uticati na njenu sposobnost disanja, gutanja i govora.

- Ovo se najčešće pojavi u mladoj dobi, a kako cista raste, počinje da vrši pritisak na druge vitalne strukture u vratu. Žene su u većoj opasnosti, a ako se ne leče ili pogrešno dijagnostikuju, bolesti štitne žlezde mogu uticati na mentalno zdravlje, težinu, kosu i nokte, umor, glas, snagu mišića, zdravlje kostiju, otkucaje srca, pa u nekim slučajevima i rezultirati smrću - objasnila je Latuf.

Voditeljka se zahvalila gledateljki.- Vendi, hvala što ste se dovoljno brinuli da se obratite meni, potpunom strancu, i nagovorili me da posetim lekara. Vaš čin ljubaznosti verovatno mi je spasao karijeru - zahvalno je odgovorila.

(index.hr)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije