TELEVIZIJSKA novinarka Antoaneta Latuf ispričala je kako je gledateljka uočila potencijalno smrtonosnu cistu na njenom grlu tokom pojavljivanja u televizijskoj emisiji, prenosi portal VT.

Latuf, majka dvoje dece i novinarka australijskog kanala Network 10, učestvovala je u uobičajenom pojavljivanju u emisiji, kada je gledateljka opazila cistu. Njen urednik ju je nakon emisije nazvao i preneo joj je poruku zabrinute žene, koja je svoje sumnje o zloćudnoj cisti poslala na službenu Fejsbuk stranicu emisije.

Pročitajte još:
Tačkica na nosu se pretvorila noćnu moru: Majka otkrila da je nešto strašno “jede” iznutra (FOTO)

"Je li Antoaneta Latuf pregledala štitnu žlezdu? Ne pravim se pametna i ne trolujem, samo sam zabrinuta zbog onoga što sam danas videla na TV-u", napisala je Vendi Mekoj u privatnoj poruci.

Vendi je priznala da nije lekar, ali je rekla da ju je izbočina podsetila na sličan slučaj s jednim od njenih prijatelja.

- Bila sam zabrinuta i pomislila da bih trebala nešto da kažem - izjavila je ona.

Latuf je priznala da se u početku nasmejala na poruku, ali tada je ponovno pogledala snimak emisije.

- Ostala sam šokirana. Izgledalo je kao da imam Adamovu jabučicu. Nešto mi je definitivno virilo iz vrata - prisetila se.

Budući da ima porodičnu anamnezu raka štitne žlezde, Latuf je odlučila da poseti svog lekara opšte prakse.

- Tri vađenja krvi, ultrazvuk i CT skener kasnije, ispada da je Vendi bila pravi Mekoj, lekar iz Star Treka. Imam veliku cistu koja treba operaciju, kao i autoimunu bolest - rekla je.Cista nije kancerogena, kaže Latuf, ali ako se ne leči, to bi moglo uticati na njenu sposobnost disanja, gutanja i govora.

- Ovo se najčešće pojavi u mladoj dobi, a kako cista raste, počinje da vrši pritisak na druge vitalne strukture u vratu. Žene su u većoj opasnosti, a ako se ne leče ili pogrešno dijagnostikuju, bolesti štitne žlezde mogu uticati na mentalno zdravlje, težinu, kosu i nokte, umor, glas, snagu mišića, zdravlje kostiju, otkucaje srca, pa u nekim slučajevima i rezultirati smrću - objasnila je Latuf.

Voditeljka se zahvalila gledateljki.- Vendi, hvala što ste se dovoljno brinuli da se obratite meni, potpunom strancu, i nagovorili me da posetim lekara. Vaš čin ljubaznosti verovatno mi je spasao karijeru - zahvalno je odgovorila.

(index.hr)