Farsa ili iskren gest? Šefovi klekli pred radnike, skinuli im cipele i dohvatili lavor (VIDEO)

Novosti Online

11. 11. 2019. u 09:53

Фарса или искрен гест? Шефови клекли пред раднике, скинули им ципеле и дохватили лавор (ВИДЕО)

YouTube

Neobična ceremonija održana je u sedištu kineske firme početkom novembra

DVA rukovodioca jedne kozmetičke kompanije u Kini zaprepastila su javnost, ovaj put u pozitivnom smislu, načinom na koji su se zahvalili zaposlenima na dobrom učinku. Šefice iz grada Džinan su, kako bi nagradile vredan rad i odanost – oprale stopala radnicima.

Pročitajte još: IŽIVLjAVANjE NAD ZAPOSLENIMA: Terali ih da piju urin i jedu bubašvabe za kaznu (VIDEO)

Njih dve su tako poslale suprotnu sliku od one na koju smo navikli da dolazi iz Kine i odmah postale hit na internetu. Naime, bilo je snimaka u kojima kineski poslodavci teraju zaposlene da puze ili jedu bubašvabe.

Neobična ceremonija održana je u sedištu firme 2. novembra, a na snimku se vidi kako rukovodioci, posle naklona bini na kojoj sedi osam radnika, prilaze lavorima, skidaju im cipele, i peru im stopala.

Pročitajte još: ŠEF IZ PAKLA: Naterao radnike da polugoli trče gradom, nisu se ni bunili (VIDEO)

Nema sumnje da ovaj gest, sličan onom koji čini papa, ima i marketinšku svrhu, ali iz firme navode kako je dobar za moral.

Međutim, nisu svi oduševljeni ovom čudnom priredbom, pa mnogi na društvenim mrežama smatraju da je lažna i odvratna, dok neki primećuju izostanak novčane nagrade.

- Ovo je jako lukav šef. Kad opere noge zaposlenima, znači da ne mogu da traže finansijsku nagradu – kaže jedan komentator na Veibou, kineskoj verziji Tvitera.(odditycentral.com)


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije