Uvodio drakonske kazne za preljubu, pa bičevan – zbog preljube

Novosti Online

01. 11. 2019. u 10:20

Уводио драконске казне за прељубу, па бичеван – због прељубе

Foto: Twitter

Nad Muklisom bin Muhamedom iz jednog teološkog veća u Indoneziji u četvrtak je izvršena kazna 28 udaraca bičem
INDONEŽANIN koji je radio u organizaciji koja je pomogla pisanju strogog zakona protiv preljuba zaradio je bičevanje u javnosti nakon što je uhvaćen u - preljubu s udanom ženom, prenosi BBC.

Pročitajte još: Rekli su joj da joj je dečko umro, a dve godine kasnije ušla je u restoran i doživela najveći šok u životu

Nad Mukhlisom bin Muhamedom iz teološkog veća u Acehu u četvrtak je izvršena kazna 28 udaraca bičem, a žena s kojom je bio u vezi zaradila je 23 udarca bičem.

Muklis je iz vrlo konzervativne regije Aceh, jedinog dela Indonezije u kojemu se prakticira šerijatsko pravo.

U toj pokrajini bičevanjem se kažnjavaju istospolni odnosi i kockanje, a po šerijatskom zakonu i proizvodnja, prodaja i konzumiranje alkohola u toj pokrajini zabranjeni su.

"To je Božji zakon. Bičevati se mora svako za koga se dokaže da je kriv čak i kad se radi o pripadniku veća ulema", rekao je zamjenik gradonačelnika okruga Aceh Besar Husaini Vahab. U tom okrugu živi Muklis.

Husaini je najavio i da će Muklis biti izbačen iz veća ulema.

Muklis (46), koji je i verski vođa, prvi je takav koji je bičevan u javnosti od stupanja na snagu šerijatskog prava 2005.

Veće ulema savetuje lokalne vlasti u pisanju šerijatskih zakona.

Bičevi se tradicionalno proizvode od ratana, a krvnici imaju sve delove tela osim očiju pokrivene kako ih se ne bi moglo identifikovati.

Bičevanje se izvodi u javnosti, no deci je zabranjeno posmatranje.

(index.hr)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije