NEMA AUTOMOBILA, UBERA, LIFTA... Od naredne godine samo gradski prevoz i taksi

Tanjug

22. 10. 2019. u 20:13

НЕМА АУТОМОБИЛА, УБЕРА, ЛИФТА... Од наредне године само градски превоз и такси

Depositphotos

San Francisko će zbog gužvi koje se stvaraju u Ulici Market zabraniti saobraćaj privatnim automobilima
San Francisko će zbog gužvi koje se stvaraju u Ulici Market zabraniti saobraćaj privatnim automobilima, a gradske vlasti su se na ovaj korak odlučile jer žele da povećaju produktivnost gradskog saobraćaja kako bi bilo manje zagađenja, saobraćaj brži, ulica sigurnija i kako bi postala glavno šetalište.

Uber, Lift i drugi načini pomoći u prevozu biće zabranjeni, a pešaci će moći da pozovu jedino taksi ili da putuju gradskim prevozom, prenosi B92 i dodaje da će privatna vozila moći da se kreće samo ulicama koje "prelaze preko" Market ulice, ali ukoliko skrenu u nju biće kažnjeni.

PROČITAJTE JOŠ - Bivši inžinjer Gugla optužen za krađu podataka za Uber

Kako se navodi, krajnji cilj je da se ovde napravi pešačka i biciklistička zona, sa prodavnicama kako bi ulica postala privlačna turistima, a da pri tome niko više ne bi bio zdravstveno ugrožen zbog prevelikog broja automobila.

PROČITAJTE JOŠ - Uber pokrenuo uslugu prevoza helikopterom, gradonačelnik zabrinut

To nije prvi grad koji zatvara ulice u centru grada i proširuje pešačku zonu i centar grada uređuje za turiste - Njujork je takođe zatvorio 14. ulicu za vozila, a trend se "prenosi" po celoj Americi, ali i drugim državama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)