Otelila se “besmrtna” krava iz Šamca: Čudom preživela poplavu, meštani je smatraju “sveticom(VIDEO)

Novosti Online

18. 10. 2019. u 15:15

Отелила се “бесмртна” крава из Шамца: Чудом преживела поплаву, мештани је сматрају “светицом(ВИДЕО)

Print screen

Snalažljiva krava dobila već peto tele
KRAVA sa farme Čede i Anke Borojević u Šamcu, 2014. godine mogla je postati planetarno popularna, da su domaćini ono što je učinila, tada obnarodovali na društvenim mrežama.

Ali, krenimo redom. Gotovo 500 grla na ovoj farmi muznih krava nalazilo se u proleće 2014. godine. Mir, harmonija i ustaljeni rituali.

Pročitajte još: IZUZETNO REDAK VIDEO: Žestoka borba lava i tigra

- Voda je došla za 15 minuta, jednostavno je stigla i njen nivo se dizao iz sekunde u sekundu. Bili smo nemoćni, spasavali smo što smo mogli, ali više od 350 grla je smrtno stradalo - kaže Anka Borojević za portal Banjaluka.com.

Domaćini su i dan, dva nakon povlačenja vode bili očajni i radili su 24 čaša bez prestanka da spase što se spasiti da. Nisu ni primetili jedan detalj. Naime, jedna od krava spasila se tako što se popela na balkon jednog od njihovih obližnjih objekta i izbegla potop.

Pročitajte još: SNIMAK KOJI JE ZAPALIO INTERNET: Borba na život i smrt ronioca i ogromne bele ajkule (VIDEO)

- Bila je tamo sama nekoliko dana, bez vode i hrane, ali je preživela. Kad je poplava prošla, bio je to jedini naš radostan trenutak. Pokušali smo da je skinemo nazad, ali nije bilo ni govora. Nije želela da siđe. Odneli smo joj vode i hrane i tek treći dan je sama sišla. Ove godine, ona se porodila peti put od tada. I dalje je mlečna, među nama je omiljena, a mnogi u okolini je nazivaju i – sveta krava – rekla je Anka.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

ljubitelj životinja

20.10.2019. 02:22

Draga moja pametnica! Živa bila sto godina i podarila vam bezbroj teladi! Svako dobro!