Bernar Arno u jednom danu zaradio 5,1 milijardu dolara

Tanjug

13. 10. 2019. u 23:07

Бернар Арно у једном дану зарадио 5,1 милијарду долара

Bernar Arno EPA

Bernar Arno, predsednik i izvršni direktor LVMH grupe, u čijem je vlasništvu 75 luksuznih brendova, uključujući Dior, Luj Viton i Henesi, u jednom danu zaradio je 5,1 milijardu dolara
Bernar Arno, predsednik i izvršni direktor LVMH grupe, u čijem je vlasništvu 75 luksuznih brendova, uključujući Dior, Luj Viton i Henesi, u jednom danu zaradio je 5,1 milijardu dolara.

Nakon što je u sredu objavljeno da je prodaja LVMH porasla za 17 odsto, cena deonica kompanije je skočila za 5,6 odsto i Arnoovo bogatstvo lansirale na 99 milijardi dolara, piše Novac.hr.

Prema pisanju Forbsa, pariski konglomerat je najveći rast prodaje zabeležio u Hongkongu, uprkos protestima koji se održavaju u tom autonomnom kineskom gradu.

PROČITAJTE JOŠ - U svetu se pojavio treći ultrabogataš

U poslednjem kvartalu prodaja je porasla za 12 odsto, i to većinom kozmetike.

Iz kompanije napominju da se to može pripisati nedavno otvorenoj prodavnici Sefora u Hongkongu.

Arno je u aprilu postao treći najbogatiji čovek na svetu. Ispred njega su najbogatiji čovek na svetu Džef Berouz iz Amazona, čije se bogatstvo procenjuje na 107 milijardi dolara, i Bil Gejts iz Majkrosofta sa 105 milijardi dolara.

"Lansiranje proizvoda sada mora biti globalno da bismo bili uspešni. To zahteva i veća ulaganja. Ono što LVMH najbolje radi jest stvaranje poželjnih novih proizvoda i njihova prodaja širom sveta", rekao je Arno za Forbs u 2017. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Nezaposlen

14.10.2019. 08:04

Uf, dobro da sam bez posla. Vidiš sta sve moze da te snadje pred penziju.

Teški bolesnik

14.10.2019. 08:22

Vi, zapadnjaci, osim novca ne vidite ništa! Koja ste vi nazadna kultura...